Γιαλιάς: «Αποχωρώ στο τέλος της σεζόν… δέχομαι προτάσεις από αύριο»

Φανερά πικραμένος από την ήττα στο ντέρμπι, ο Χρήστος Γιαλιάς έγραψε λίγα λόγια στο προφίλ του με τα οποία τονίζει πως πουλάει τον ΑΟΤ και αποχωρεί στο τέλος της σεζόν.
«Μπραβο στο συστημα, Κέρδισε! Αποχωρω στο τελος της σεζον! Πουλιεται το μαγαζι. Δεχομαι προτασεις από αυριο!!!
Ευχαριστω!!!»

Σχετικό άρθρο για την επικείμενη αποχώρηση Γιαλιά από τον ΑΟΤ

Αυτή τη φορά ο Γιαλιάς… μάλλον το εννοεί

Είμαι από εκείνους που θεωρούν το facebook και γενικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σαν ένα από τα “καλά” της τεχνολογίας. Άμεση επαφή με τους ανθρώπους που αγαπάς, δημιουργία ομάδων με κοινούς σκοπούς, παροχή βοήθειας σε άτομα που το έχουν ανάγκη. Ένα πανίσχυρο μέσο από το οποίο μπορεί να ξεκινήσει μέχρι και μία ολόκληρη επανάσταση.

Στην περίπτωση της τοπικής μας κοινωνίας… τα πράγματα είναι πιο απλά. Πολύ περισσότερο σε ότι έχει να κάνει με την 1η ομάδα της πόλης μας, τον ΑΟ Τρίκαλα όπου μια ανάρτηση του μεγαλομετόχου Χρήστου Γιαλιά, προκαλεί τριγμούς, βγάζει ειδήσεις και στέλνει στο προφίλ του δεκάδες σχόλια από τους φίλους – και όχι μόνο – των “κυανέρυθρων”.

Πριν από λίγες ώρες, ο Χρήστος Γιαλιάς προανήγγειλε την αποχώρησή του από τη ομάδα. Το έχει δηλώσει ξανά… δεν ήταν αυτή η πρώτη φορά.

Είναι όμως σίγουρα η πρώτη φορά που πλέον τον πιστεύουν αρκετοί.

Η απογοήτευση από την ήττα στο Στάδιο είναι μεγάλη… και δεν καταπίνεται εύκολα. Δεν ήταν η πρώτη φορά που οι φίλαθλοι ανταποκρίνονται στο γενικό προσκλητήριο και φεύγουν απογοητευμένοι τονίζοντας στην παρέα τους οτι «δε θα ξαναπατήσουν στο γήπεδο» (σ.σ. αυτή η ήττα από τον διαλυμένο πια Πυρσό μας έχει στοιχειώσει).

Απογοητευτική εμφάνιση, κακή διαχείριση του αγώνα και… καλύτερος παίκτης ο Αθανασόπουλος που αν τον είχε ο ΑΟΤ από την αρχή της σεζόν, θα είχε γλιτώσει από τις στραβοκλωτσιές του Σιδεράκη και τις “εξόδους” του Παπαδόπουλου.

Και μιλάμε για μία ήττα απέναντι στον πρωτοπόρο… μια ήττα η οποία ψαλιδίζει γενναία τις ελπίδες των Τρικάλων για άνοδο στη Σουπερ Λιγκ εάν μάλιστα σκεφτεί κανείς πως και φέτος τα “αγαπημένα παιδιά” του συστήματος έχουν ήδη φανεί.

Και σίγουρα ένας πικραμένος… που δε θα γύρισε σπίτι του χαμογελώντας και δε θα το ξέχασε σε 5 λεπτάκια είναι και ο Χρήστος Γιαλίας. Λίγες ώρες μετά το τέλος του ματς μάλιστα, αποφάσισε να γράψει στο “φου μπου” πως θα αποχωρήσει (προς τιμήν του) το καλοκαίρι (και όχι στη μέση της σεζόν).

Είναι πολύ νωρίς να ξεκινήσει η κουβέντα για την επόμενη ημέρα του ΑΟ Τρίκαλα. Υπάρχουν ακόμη σχεδόν δύο ντουζίνες ματς που έχουν να δώσουν οι “κυανέρυθροι”. Η ήττα όμως από τον Απόλλωνα ήταν οδυνηρή. Και δε μιλάμε για την έκταση του σκορ αλλά για τον τρόπο που ήρθε.
Εδώ όμως υπάρχει και κάτι άλλο… και αυτό λέγεται “η επόμενη ημέρα”. Αυτή… τουλάχιστον μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα είναι με τον Χρήστο Γιαλιά στο τιμόνι. Από εκεί και μετά… εφόσον δεν αλλάξει γνώμη ο μεγαλομέτοχος, θα πρέπει να βρεθεί ο επόμενος που θα αναλάβει το βαρύ φορτίο του να οδηγήσει εκ του ασφαλούς τον ΑΟ Τρίκαλα στην επόμενη σεζόν.

Ο Χρήστος Γιαλιάς μέχρι στιγμής έχει πετύχει κάτι σπουδαίο. Μπορεί γι’αυτόν η άνοδος να ήταν και να είναι ο μοναδικός προορισμός αλλά έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια υγιής ΠΑΕ, ένα “καθαρό μαγαζί” χωρίς χρέη και χωρίς τον κίνδυνο του αφανισμού. Οπότε… οι φωνές που “κλαίνε” πως εάν φύγει ο Γιαλιάς η ομάδα θα διαλυθεί δε μπορώ να πω ότι τις αφουγκράζομαι με προσοχή.

Εννοείται πως μόνο ένας εχθρός του ΑΟΤ θα χαρεί με ενδεχόμενη αποχώρησή της οικογένειας Γιαλιά από τα κοινά των «κυανέρυθρων». Και λέω της οικογένειας διότι και ο πρόεδρος, Γιώργος Γιαλιάς, συμμετέχει ενεργά κάνοντας καίριες παρεμβάσεις τόσο μπροστά όσο και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας. Και η παρέμβασή του με την οποία επικροτεί την πρόθεση του πατέρα του να σταματήσει να ασχολείται με το ποδόσφαιρο, λέει πολλά.

Διάθεση να πλέξουμε το εγκώμιο του προέδρου… δεν υπάρχει. Του έχουμε καταλογίσει πολλά, ειδικά στο θέμα της επιλογής ορισμένων προπονητών όπως και ορισμένων δηλώσεων ή κινήσεων στο παρελθόν που δε θα έπρεπε να γίνουν. Η σιγουριά που προσφέρει η παρουσία του στην ΠΑΕ είναι μεγάλη και αυτό δε μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Με δεδομένο το ότι αν αποχωρήσει θα παραδώσει μια καθαρή ΠΑΕ… οι πιθανότητες να βρεθεί ο διάδοχος είναι πολλές. Το εάν θα βγάλει την ομάδα στη Σούπερ Λιγκ είναι μια άλλη ιστορία αλλά… θα διάδοχος πιστεύω ότι θα υπάρξει. Και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα της επόμενης ημέρας εαν αποχωρήσει η οικογένεια Γιαλιά από τον ΑΟΤ. Να βρεθεί ο κατάλληλος που θα κρατήσει την ομάδα ζωντανή και… εάν μπορεί, να την οδηγήσει στις επιτυχίες.

ΤΣΕ.Κ.

goaltrikala.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις