Έτσι επιστρέφει η βασίλισσα!

Φουλάρει για τα προημιτελικά η Ρεάλ! Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, η «βασίλισσα» τούμπαρε τη Νάπολι στο Μπερναμπέου και με όπλο το 3-1 πάει… αεράτη στον επαναληπτικό.

Οι παρτενοπέι πάγωσαν το κοινό των γηπεδούχων στο 8’ με τον Ινσίνιε, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο Μπενζεμά απάντησε για την ομάδα στο 18’ και μετά άρχισε… η κατηφόρα. Οι Ιταλοί άντεξαν μέχρι το 49’ όταν ο Κρόος γύρισε το παιχνίδι και στο… καπάκι είδαν τον Κασεμίρο (54΄) να διαμορφώνει με σουτάρα το τελικό σκορ στη Μαδρίτη.

Στις 7 Μαρτίου το δεύτερο ματς στο «Σαν Πάολο».

Το ματς:

Την αναμενόμενη εικόνα είχε το ματς στο ξεκίνημά του. Η Ρεάλ είχε την μπάλα στα πόδια της και η Νάπολι περίμενε να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις. Οι παρτενοπέι είδαν το πλάνο τους να πιάνει τόπο άμεσα, αφού μόλις στο 8ο λεπτό ο Ινσίνιε εκμεταλλεύτηκε την κακή θέση του Νάβας και τον νίκησε με μακρινό φαλτσαριστό πλασέ. Το γκολ «ξύπνησε» την βασίλισσα που πίεσε κι απάντησε δέκα λεπτά αργότερα με ωραία κεφαλιά του Μπενζεμά (18’).

inner

Μετά το 1-1, οι μερένχες ήταν το απόλυτο αφεντικό. Με καλή κυκλοφορία της μπάλας και απ’τον άξονα αλλά και απ’τα άκρα οι γηπεδούχοι ταλαιπώρησαν πολύ την αντίπαλη άμυνα που κρατούσε με «νύχια και με δόντια». Οι παίκτες του Ζιντάν δημιουργούσαν ευκαιρίες τόσο σε σετ-παιχνίδι όσο και στην κόντρα, με την μεγαλύτερή τους να βγαίνει στο 42ο λεπτό όταν ο Μπενζεμά σημάδεψε το δοκάρι και δεν μπόρεσε να στείλει την ομάδα του με το προβάδισμα στα αποδυτήρια.

«Θυμωμένη» επέστρεψε στο δεύτερο ημίχρονο η Ρεάλ. Η «βασίλισσα» στρίμωξε τη Νάπολι που αυτή την φορά δεν μπόρεσε να αντέξει και παραδόθηκε στις ορέξεις των γηπεδούχων. Η ομάδα του Ζιντάν έπειτα από προσπάθεια του Ρονάλντο και ψύχραιμο πλασέ του Κρόος πήρε το προβάδισμα στο 49’ και πέντε λεπτά αργότερα ο Κασεμίρο (54’) με ένα «τούβλο» έξω από την περιοχή έκανε το 3-1.

inner

Μετά τα δύο γρήγορα «χτυπήματα» των μερένχες, οι Ιταλοί πήραν κάποια μέτρα στο γήπεδο και πίεσαν ελαφρώς, όμως ο Μέρτενς δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν και δεν μπόρεσε να ξαναβάλει τους παρτενοπέι στο ματς. Στο φινάλε ο ρυθμός έπεσε, με την Ρεάλ να έχει σημαντικές φάσεις για να φτάσει και σε τέταρτο τέρμα.

Οι συνθέσεις:

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος (71’ Πέπε), Βαράν, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Μόντριτς, Κρόος, Χάμες (76΄ Βάσκεθ), Ρονάλντο, Μπενζεμά (82’ Μοράτα)

Στον πάγκο: Κασίγια, Νάτσο, Κόβατσιτς, Ίσκο

Νάπολι (Μαουρίτσιο Σάρι): Ρέινα, Χισάι, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Ζιελίνσκι (75’ Άλαν), Ντιαβαρά, Χάμσικ (84’ Μίλικ), Καγεχόν, Μέρτενς, Ινσίνιε

Στον πάγκο: Ράφαελ, Τζακερίνι, Ζορζίνιο, Μάτζιο, Μαξίμοβιτς

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Γήπεδο:
Σαντιάγκο Μπερναμπέου

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις