Ξεσηκωμός για τον σημερινό τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΘ (pregame)

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένει όλο το ποδοσφαιρόφιλο κοινό της Μαγνησίας τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλου ΕΠΣΘ, που θα γίνει σήμερα (25/2) στο ΕΑΚ Βόλου «Τάκης Συνετόπουλος» στις 17:30 μεταξύ του Γ.Σ. Αλμυρού και του Σαρακηνού. Αυτός θα είναι ο τελευταίος αγώνας για την 46η διοργάνωση του θεσμού.

Κατόπιν κλήρωσης, ως τυπικά γηπεδούχος, έχει οριστεί η ομάδα του Αλμυρού, ενώ ο Σαρακηνός, αν και χρησιμοποιεί ως έδρα το ΕΑΚ στο φετινό πρωτάθλημα, θα είναι φιλοξενούμενος.
Ιδιαίτερη πινελιά στο όλο σκηνικό της αναμέτρησης αποτελεί το γεγονός ότι ο αγώνας θα ξεκινήσει αργά το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί υπό το φως των προβολέων, κάτι που από μόνο του δημιουργεί μια άλλη αίσθηση, τόσο σε όσους αγωνίζονται, όσο και σε όσους παρακολουθούν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που θα γίνει βραδινός τελικός…

Εξέχουσας σημασίας παιχνίδι
Όταν ένα παιχνίδι είναι τελικός και κρίνεται ένα έπαθλο, δεν χρειάζονται περισσότερες επισημάνσεις για τη σπουδαιότητα του παιχνιδιού. Κάποιες φορές, ωστόσο, οι συγκυρίες κάτω από τις οποίες γίνεται μια αναμέτρηση, μπορούν να αυξήσουν τη σημασία της.
Έτσι, σε ότι αφορά στην ομάδα του ΓΣ Αλμυρού τα είκοσι χρόνια που μεσολαβούν από την προηγούμενη κατάκτηση του Κυπέλλου είναι πάρα πολλά, για μια ομάδα που έχει κόσμο και ιστορία.
Φέτος στο «κυανόλευκο» στρατόπεδο όλοι νιώθουν ότι είναι η χρονιά τους, έχουν κάνει ήδη αποφασιστικά βήματα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και φυσικά επιθυμούν να πιστοποιήσουν την ανωτερότητά τους με την κατάκτηση τίτλων, ξεκινώντας από αυτόν του Κυπέλλου.
Από την άλλη ο Σαρακηνός στις δυο μεταγραφικές περιόδους (καλοκαιρινή- Ιανουαρίου) πραγματοποίησε πολύ σημαντική ενίσχυση στο ρόστερ του, το οποίο ανανέωσε κι ενίσχυσε σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό. Αυτό κατέστησε την ομάδα της Αγ. Παρασκευής ως ιδιαίτερα ανταγωνιστική και μια εκ των πρωταγωνιστών της κατηγορίας, ενώ ταυτόχρονα με την ανάληψη από το Γιάννη Φασουράκη των ηνίων της ομάδας, ο οποίος αποτελεί γέννημα θρέμμα της, έγινε ο προγραμματισμός και μπαίνουν οι βάσεις, ώστε την επόμενη περίοδο να τεθούν ακόμα υψηλότεροι στόχοι.
Οι διοικούντες των «ροσονέρι» αναμφίβολα έκαναν την υπέρβαση και φυσικά ζητούν το τρόπαιο, ώστε να «αποζημιωθούν» για τη προσπάθειά τους και ταυτόχρονα ν’ αντλήσουν ενέργεια για το απαιτητικό μέλλον, όπως το σχεδιάζουν.

Η πορεία προς τον τελικό
Ως σήμερα Γ.Σ. Αλμυρού υπήρξε 16 φορές φιναλίστ (9 κατακτήσεις) κι ο Σαρακηνός 5 φορές φιναλίστ (1 κατάκτηση)
Σε ότι αφορά τη φετινή διαδρομή, οι δυο ομάδες για να φτάσουν στον τελικό, αντιμετώπισαν και κέρδισαν τις παρακάτω ομάδες

1η Φάση (προκριματική) (17/18-09-2016)
Α.Ε. Διμηνίου- Γ.Σ. Αλμυρού 0-1
Σαρακηνός- Μικροθήβες 3-1

2η Φάση (Φάση των 16) (09-11-2016)
Γ.Σ. Αλμυρού- Μαγνησιακός 5-0
Σαρακηνός- Ιάσων Άλ. Μεριάς 1-0

Προημιτελική Φάση (07-12-2016)
Ακρόπολη- Γ.Σ. Αλμυρού 3-4 παρ. (3-3 κ.α.)
Σαρακηνός- Άρης Μελισσατίκων 3-2

Ημιτελική Φάση (18-01-2017)
Γ.Σ. Αλμυρού- Πύρασος 2-0
Σαρακηνός-Πρωτεσίλαος 3-2

Πριν το παιχνίδι
Οι δυο ομάδες έχουν προγραμματίσει να συγκεντρωθούν την ίδια ώρα, φυσικά σε διαφορετικά μέρη. Η πρώτη συνάντηση που θα είναι το μεσημεριανό γεύμα και για τους δυο, έχει προγραμματιστεί για τη 1 το μεσημέρι και περίπου στις 2 η αποστολή του Αλμυρού θα ξεκινήσει για τα γήπεδο.
Η ομάδα του Σαρακηνού θα γευματίσει όλη μαζί σε γνωστό εστιατόριο της πόλης.

Οι αποστολές
Οι αποστολές των δυο ομάδων δεν κρύβουν εκπλήξεις, δεδομένου ότι οι απόντες ήταν λίγο ως πολύ γνωστοί και οι δυο προπονητές απέφυγαν να επιλέξουν από πριν τη 18αδα του τελικού.
Προτίμησαν να έχουν όλους του ποδοσφαιριστές τους σε εγρήγορση και να ανακοινώσουν τους 18 που θα συμμετέχουν στον τελικό, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα.
Για τον Γ.Σ. Αλμυρού η μοναδική απουσία θα είναι αυτή του Μακανίκα (τραυματίστηκε στον ημιτελικό με Πύρασο κι έκτοτε δεν αγωνίστηκε). Οι 21 παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του ο Θάνος Θεοδώρου είναι οι εξής:
Ακασού, Αραμπατζής, Βούλγαρης, Δημουλάς, Θωμαΐδης, Καψιώτης, Κόκκας, Κοντοβάς, Κοντογεωργάκης, Κρανάς, Κυριάκος, Κωτσιαρίδης, Νασιακόπουλος, Νικηφοράκης, Παυλίδης, Πλαβός, Σταμέλος, Τσιάτσιος, Φαράντος, Χαλάτσης,
Περισσότερες οι απουσίες για τον Γιάννη Φασουράκη, που σίγουρα δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Χρυσικό, Καλαμάτα, Τσαγγαρά, ενώ ως την τελευταία στιγμή θα είναι «ανοιχτή» η συμμετοχή του Σαμαρά, που δεν θα υπολογίζεται στο αρχικό σχήμα, αλλά ως βοήθεια από τον πάγκο αν χρειαστεί. Ο Γιάννης Φασουράκης καλείται να επιλέξει από τους:
Βαλωτής, Γιαουπλάρι, Γκλαβίνης, Γράντας, Δημητριάδης, Δουλάς, Ζαρίφης, Ιωάννου, Κοντοβάς, Κοντογιάννης, Κωνσταντάκος, Μπαρμπούτας, Μπέικος, Μπλούχος, Νιαώτης, Ντούρο, Ρέλλος, Σούδης, Σουάρες, Τσαρδακάς, Τσεκούρας, Φραγκογιάννης.

Οι προπονητές
Ο Γιάννης Φασουράκης είναι ο περσινός πρωταθλητής της κατηγορίας και τότε κατέκτησε τον τίτλο αντιμετωπίζοντας τον ΓΣ Αλμυρού στο «διπλό» τελικό του πρωταθλήματος
Ο Θάνος Θεοδώρου είναι ο εν δυνάμει φετινός πρωταθλητής, αν φυσικά δεν προκύψει κάποια συγκλονιστική ανατροπή.
Ο προπονητής του ΓΣ Αλμυρού κέρδισε το Κύπελλο την περίοδο 2008-9 με τον Ρήγα (1-0 απέναντι στα Λεχώνια), ενώ ο Γ. Φασουράκης έχει συμμετάσχει σε τρεις τελικούς ως ποδοσφαιριστής, δυο φόρες με Νίκη Βόλου όταν ήταν στη Δ’ Εθνική και μια με τον Θησέα.
Στον τέταρτο-τελευταίο και νικηφόρο για τον Σαρακηνό με αντίπαλο τον Αστέρα Ριζομύλου (1994-95, 1-0), που είχε γίνει και πάλι στο ΕΑΚ, ο Γ. Φασουράκης ήταν στο ρόστερ του Σαρακηνού, αλλά υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία και δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει άδεια, οπότε δεν είχε ενεργό συμμετοχή.

Οι διαιτητές
Στο δυναμικό της ΕΠΣΘ ανήκουν πολλοί και πολλά υποσχόμενοι διαιτητές. Εξ αυτών επιλέχθηκε να διευθύνει τη συνάντηση ο εμπειρότερος, θέλοντας η Ένωση να εξασφαλίσει μια ακριβοδίκαιη διαιτησία. Έτσι, διαιτητής ορίστηκε ο Μανώλης Σκουλάς, με βοηθούς τους Σ. Γόργορη και Π. Σακκά. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Δ. Θεοχάρης.

Οι φίλαθλοι
Κατάμεστο αναμένεται να είναι το ΕΑΚ Βόλου «Τάκης Συνετόπουλος» τη σημερινή ημέρα, καθώς τόσο το είδος της αναμέτρησης, όσο και το γεγονός ότι δεν υπάρχει άλλη ποδοσφαιρική δραστηριότητα για τη σημερινή ημέρα, μονοπωλούν το ενδιαφέρον.
Η ΕΠΣΘ, φρόντισε εγκαίρως να εκδώσει ανακοίνωση- οδηγία, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φίλαθλοι που θα προσέλθουν να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση.
Αναλυτικότερα η ανακοίνωση αναφέρει:
«Το Σάββατο 25/2/2017 και ώρα 17.30 στο ΕΑΚ Βόλου θα διεξαχθεί ο Τελικός Κυπέλλου της ΕΠΣΘ μεταξύ των ομάδων Γ.Σ. Αλμυρού και Σαρακηνού. Ο τελικός Κυπέλλου αποτελεί το κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός της Ενώσεως μας και το φίλαθλο κοινό της Μαγνησίας καλείται να τιμήσει με την παρουσία του την μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή του Νομού μας.
Πρόγραμμα
16:30 Προσέλευση θεατών
17:30 Έναρξη αγώνα
Απονομές
Οδηγίες
Στην θύρα 4 θα λειτουργεί το μοναδικό εκδοτήριο (16:00)
Λόγω της αυξημένης ζήτησης παρακαλούνται οι φίλαθλοι για την έγκαιρη προσέλευση τους
Οι φίλαθλοι του Αλμυρού θα εισέρχονται από την θύρα 5 (πλευρά Γορίτσας)
Οι φίλαθλοι του Σαρακηνού θα εισέρχονται από την θύρα 3 (πλευρά Βόλου)
Όλες οι Ακαδημίες της ΕΠΣΘ καθώς και οι συνοδοί των παιδιών( 1 συνοδός ανά 25 παιδιά) θα μπορούν να εισέρχονται δωρεάν στο γήπεδο από την θύρα 4
Η είσοδος των VIP (με την επίδειξη της πρόσκλησης) θα γίνεται από την θύρα 4″.

Το γήπεδο
Το ΕΑΚ Βόλου “Τάκης Συνετόπουλος” αναμφισβήτητα αποτελεί την έδρα των τελικών του Κυπέλλου ΕΠΣΘ, καθώς σ’ αυτό έχει διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός, άλλες 22 φορές.
Το Εθνικό Στάδιο Βόλου είναι μέρος τους Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Βόλου που περιλαμβάνει επίσης το Κλειστό Γυμναστήριο, το Κολυμβητήριο το Βοηθητικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου τα Γήπεδα Αντισφαίρισης το Κωπηλατήριο και το Σκοπευτήριο.
Το Στάδιο του Βόλου κατασκευάσθηκε το 1968 και αποτελεί την ιστορική έδρα του Ολυμπιακού Βόλου. Ήταν ένα από τα προπονητήρια ποδοσφαίρου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και πραγματοποιήθηκαν έργα αναβάθμισης που αφορούσαν το χλοοτάπητα και τους εσωτερικούς χώρους.
Το 2005 πραγματοποιήθηκε ανακατασκευή (ενίσχυση κερκίδων, καθίσματα, εξωτερικοί & εσωτερικοί χώροι).
Χωρητικότητα Κερκίδων: 9000(*) καθήμενοι
(*) Σήμερα λόγω προβλήματος στατικότητας σε μέρος των κερκίδων, η χωρητικότητα έχει περιοριστεί περίπου στο μισό.
Γήπεδο με χλοοτάπητα, 103 Χ 63μ.
Στίβος 6 διαδρομών 400μ. με ελαστικό τάπητα

Ο καιρός
Ποδοσφαιρικός αναμένεται να είναι και ο καιρός την ώρα του αγώνα, αφού στην πόλη μας προβλέπεται να υπάρχει μεν νεφοκάλυψη με αρκετή υγρασία, ωστόσο δεν υπάρχει περίπτωση βροχής, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε σχετικά δελτία πρόγνωσης.
Ευχάριστο είναι ότι δεν θα υπάρχει σχεδόν καθόλου αέρας, καθώς ο άνεμος που θα υπάρχει θα είναι Νοτιοδυτικός πολύ ασθενής, ενώ και το κρύο θα είναι υποφερτό με καλό ντύσιμο, αφού η θερμοκρασία με τη σέντρα θα είναι περίπου στους 14β., αλλά σταδιακά θα κατέβει στους 10β ή και περισσότερο, αν δεν έχουμε νικητή στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης.

Οι ευχές
Από όλες τις πλευρές είτε είναι η διοργανώτρια αρχή, είτε οι αγωνιζόμενες ομάδες, αυτό πού τονίστηκε ιδιαίτερα ήταν η ευχή να γίνει ένα πολύ καλό και θεαματικό παιχνίδι, να το ευχαριστηθούν τόσο αυτοί που θα αγωνιστούν, όσο κι αυτοί που θα το παρακολουθήσουν από τις κερκίδες. Επίσης όλοι εύχονται κι ο κόσμος να σταθεί στο ύψος του και να αποφευχθούν κάθε είδους έκτροπα.

Το ένδοξο παρελθόν
Πολλές είναι οι συμμετοχές των δυο ομάδων σε τελικούς Κυπέλλου ΕΠΣΘ κατά το Παρελθόν. Έτσι βρέθηκαν αντιμέτωπες άλλες δυο φορές με την ομάδα του ΓΣ Αλμυρού να έχει επικρατήσει. Αυτό συνέβη τις περιόδους 1977-78 με τους σημερινούς γηπεδούχους να κερδίζουν τότε με 2-0 και το 1990-91 οπότε ο Γ.Σ. επικράτησε 4-1 στα πέναλτι, καθώς η κανονική διάρκεια του αγώνα, αλλά και η παράταση δεν είχαν γκολ.

Συνολικά ο Γ.Σ. Αλμυρού συμμετείχε σε 16 τελικούς, κατακτώντας το τρόπαιο 9 φορές:
1971-72 Κυπελλούχος νίκησε 3-0 την Δήμητρα Τρικάλων
1972-73 Κυπελλούχος νίκησε 3-2 την Δήμητρα Τρικάλων
1973-74 Κυπελλούχος νίκησε 2-1 (παράταση,1-1 κ.α.) τον Πύρασο Ν. Αγχιάλου
1974-75 παραιτήθηκε στον τελικό με τον Πύρασο Ν. Αγχιάλου
1975-76 ηττήθηκε 3-0 από την Νίκη
1976-77 ηττήθηκε 4-1 από τον Ρήγα Φεραίο
1977-78 Κυπελλούχος νίκησε 2-0 τον Σαρακηνό
1978-79 Κυπελλούχος νίκησε 3-2 τον Τοξότη
1987-88 Κυπελλούχος νίκησε 2-1 τον Μαγνησιακό
1990-91 Κυπελλούχος νίκησε 4-1 (πέναλτι,0-0 παρ.) τον Σαρακηνό
1992-93 Κυπελλούχος νίκησε 1-0 (παράταση, 0-0 κ.α.) την Δάφνη
1996-97 Κυπελλούχος νίκησε 3-2 τον Ρήγα Φεραίο
1999-00 ηττήθηκε 3-0 από τον Ηρακλή Βόλου
2000-01 ηττήθηκε 1-0 από την Νίκη
2002-03 ηττήθηκε 3-2 (πέναλντι,1-1 κ.α. και παρ.) από την Αστέρα Ριζομύλου
2012-13 ηττήθηκε 4-2 (πέναλτι, 0-0 κ.α. και παρ.) από την Πύρασο Ν. Αγχιάλου

Ο Σαρακηνός συμμετείχε σε 5 τελικούς κατακτώντας το τρόπαιο 1 φορά:
1977-78 ηττήθηκε 2-0 από τον Γ.Σ. Αλμυρού
1981-82 ηττήθηκε 2-1 από τον Ρήγα Φεραίο
1990-91 ηττήθηκε 4-1 (πέναλτι, 0-0 παρ.) από τον Γ.Σ. Αλμυρού
1994-95 Κυπελλούχος νίκησε 1-0 τον Αστέρα Ριζομύλου
2014-15 ηττήθηκε 4-1 (πέναλτι, 1-1 κ.α. και παρ.) από την Α.Ε. Διμηνίου

ΠΗΓΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ: toxotisvolou.ucoz.com

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις