Κούγιας: «Η απόφαση Σιμιτζόγλου βάζει τέλος στην υπόθεση»

Η Γραμματεία της Πειθαρχικής Επιτροπής ζήτησε τα διαβατήρια και τις ταυτότητες των παικτών της Λαμίας για να διαπιστώσει την εθνικότητα τους σύμφωνα με τα όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο». Ο γνωστός νομικός υποστήριξε ότι στην περίπτωση του Ντουρμισάι δόθηκε η ελληνική του ταυτότητα καθώς ο παίκτης είναι Έλληνας, όπως και ο Ζέκα, και δεν έχει καμία σημασία εάν μπορεί ή όχι να αγωνιστεί στην Εθνική.

Επιπλέον, τόνισε ότι οι συνάδελφοι του είναι παραπληφορημένοι και αδικούν τους εαυτούς τους με τα όσα υποστηρίζουν.Αναλυτικά τα όσα είπε:
Για την άποψη που είχε εκφράσει ότι θα καθυστερήσει η απόφαση: «Δεν έχω επαφή με τον εισαγγελέα. Δεν μπορούσα να γνωρίζω τι θα αποφασίσει. Σας είχα πει όμως ότι μην εκπλαγείτε εάν η υπόθεση δεν εκδικαστεί».
Για το εάν υπάρχει απόφαση είναι οριστική: «Το Πειθαρχικό Δίκαιο λέει ότι για οποιαδήποτε καταγγελία που δεν είναι θέμα διαδικαστικό, απαραίτητη προϋπόθεση είναι κάποιος εισαγγελέας να ασκήσει πειθαρχική δίωξη».
Για το λόγο που δεν έγινε το ίδιο στην υπόθεση του Απόλλωνα Σμύρνης: «Ασκήθηκε Πειθαρχική Δίωξη εις βάρος του Απόλλωνα. Δεν υπήρξε ακρόαση. Έγινε αυτεπαγγέλτως».
Για την ένσταση: «Ο ΚΑΠ τα προβλέπει αλλά δεν τηρείται. Το θέμα είναι ότι είναι παραπληροφορημένοι οι συνάδελφοι μου. Ο εισαγγελέας έχει διαβάσει τον ΚΑΠ και πιστεύω ότι τα ερωτήματα που έκανε περιλάμβαναν διαπιστώσεις για την εθνικότητα των παικτών. Μου γνωστοποιήθηκε ότι η γραμματεία της πειθαρχικής επιτροπής ζήτησε τα διαβατήρια και τις ταυτότητες όλων των παικτών που συμμετείχαν. Για τον Ντουρμισάι πήρε την ελληνική ταυτότητα και θα είδε ότι είναι Έλληνας, όπως και ο Ζέκα. Είναι αδιάφορο εάν μπορεί να συμμετάσχει στην Εθνική Ελλάδος. Στο άρθρο 19 παράγραφος 7 λέει ότι σε περίπτωση συγκρούσεων υπερισχύει ο ΚΑΠ. Ο Εισαγγελέας πήρε στα χέρια του όλα τα δεδομένα, είδε ότι δεν υπάρχει αντικείμενο και θεώρησε ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα. Οι συνάδελφοι μου με τα όσα λένε αδικούν τους εαυτούς τους».
Επίσης, είπε ότι: «Με ρώτησε ο Παπαϊωάννου εάν μπορεί ο προπονητής να χρησιμοποιήσει τους ίδιους παίκτες στα επόμενα παιχνίδια και του είπα εγγράφως ότι μπορεί».