Θ. Θεοδώρου: ««Πρώτα απ’ όλα να γίνει παιχνίδι»

Στο ραδιόφωνο του VOLOS 98.6 FM και στην εκπομπή “CLASSICO” φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Θάνος Θεοδώρου με αφορμή το ντέρμπι πρωτοπόρων της Α’ ΕΠΣΘ ανάμεσα στον Διαγόρα και τον Γ.Σ. Αλμυρού. Ο προπονητής του Γ.Σ.Α. τόνισε πως οι παίκτες του θα αντιμετωπίσουν τον αντίπαλο όπως όλες τις ομάδες μέχρι τώρα ενώ με νόημα ευχήθηκε να γίνει παιχνίδι κι όχι μόνο ‘’δυνατό’’ παιχνίδι.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Θάνου Θεοδώρου στον VOLOS 98.6 FM και στους Ευθύμη Χούτα και Γιώργο Αποστολακόπουλο:

«Η αλήθεια είναι ότι είμαστε στην “ουρά” του πρωταθλήματος, είχαμε χτίσει μια μεγαλύτερη διαφορά ασφαλείας αλλά η απροσεξία μας, μας οδήγησε στο να παίζουμε ένα ακόμα παιχνίδι που ίσως είναι από τα τελευταία πιο σημαντικά, αλλά για εμάς είναι ένα παιχνίδι ακόμα. Οφείλουμε να είμαστε το ίδιο προσεκτικοί όπως ήμασταν στα προηγούμενα, με την ίδια σοβαρότητα, σίγουρα χωρίς κανένα άγχος και να πάμε όπως έχουμε πάει σε όλα τα παιχνίδια μέχρι τώρα, να πάμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα οι ομάδες δεν γίνονται από τη μια στιγμή στην άλλη πολύ διαφορετικές, ούτε εμείς εξαιτίας ενός λάθους γίναμε κακή ομάδα και το αποδείξαμε αμέσως μετά στα τρία επόμενα παιχνίδια που κάναμε το τρία στα τρία. Ούτε ο Διαγόρας θα γίνει ξαφνικά μια διαφορετική ομάδα απ’ ότι ήταν. Με αυτό το ύφος θα αντιμετωπίσουμε αυτό το παιχνίδι όπως θα το αντιμετωπίζαμε και να είχαμε μια μεγαλύτερη διαφορά».

Για το αν βολεύει και η ισοπαλία στο συγκεκριμένο παιχνίδι: «Αυτό που έχουμε καταφέρει φέτος, εκτός από τα υπόλοιπα τα οποία θα τα δούμε στο τέλος της χρονιάς, είναι να περάσουμε μια νοοτροπία ότι πάμε να παίξουμε για τη νίκη. Δεν θα το αλλάξουμε αυτό για να πούμε ότι παίζουμε για δύο αποτελέσματα γιατί στο μυαλό του ποδοσφαιριστή μπερδεύονται τα πράγματα λίγο οπότε δεν μπορούμε να αλλάξουμε ούτε τον τρόπο παιχνιδιού μας, ούτε τη φιλοσοφία μας. Αν για οποιονδήποτε λόγο ή συνθήκες ή τι άλλο θα προκύψει στην εξέλιξη του παιχνιδιού δεν μπορέσουμε να κερδίσουμε, τότε καλό θα ήταν να μην χάσουμε. Το σίγουρο είναι ότι ο δικός μας τρόπος παιχνιδιού είναι ο ίδιος».

Για αγωνιστικά προβλήματα: «Δεν έχουμε προβλήματα νομίζω ότι κατά πάσα πιθανότητα ο Γιάννης Κωτσαρίδης θα γυρίσει».

Για το αν θα επηρεάσει το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Α.Ο. Σελλάνων: «Να θυμίσω ότι τον Δεκέμβρη μέχρι τις 15, 17 Δεκεμβρίου περίπου κάναμε σε 14 ημέρες πέντε παιχνίδια. Νομίζω ότι αφού αντέξαμε τότε άλλα τόσα έχουμε και τώρα. Θα ισορροπήσουμε λίγο κάποια παιδιά που χρειάζεται και δεν θα σκεφτούμε ότι παίξαμε 120 λεπτά προχθές. Πάντα παίζει ρόλο πώς είναι τα παιχνίδια και τι ένταση έχουν. Δεν νομίζω να μας απασχολήσει καθόλου αυτό».

Για το Κύπελλο: «Βλέπω μια δίψα στο ποδοσφαιρικό τμήμα και στον κόσμο και σε όλους όσους στηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι όταν μιλήσαμε στα αποδυτήρια και είπαμε ότι υπάρχουν δύο στόχοι δεν μπορούσαν να αντιληφθούν ότι όταν πάρουμε το κύπελλο υπάρχει και κάτι παρακάτω. Εγώ έχει τύχει να έχω συνεχίσει με κάποιες ομάδες μου και λίγο παρακάτω και ξέρω πόσο καλό κάνει και στα παιδιά και στον καθένα. Και σ’ αυτούς που είναι για εξέλιξη και στην κάθε ομάδα που μπορεί να σηκώσει λίγο το όνομά της και να πάει παρακάτω. Επειδή ο Αλμυρός έχει ένα όνομα που έχει πίσω του μια ιστορία νομίζω είναι μια ευκαιρία αυτά τα παιχνίδια να υπενθυμίσεις σε κάποιους ότι έχεις αυτή την ιστορία. Άρα μας ενδιαφέρει να πάμε όσο πιο μακριά μπορούμε».

Για το αν περιμένει περισσότερο πάθος εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου: «Για εμένα αυτά τα παιχνίδια είναι περισσότερο παιχνίδια μυαλού. Να μπούμε στη διαδικασία ότι θα ασχοληθούμε με αυτό το κομμάτι το οποίο δεν ξέρω αν τιμάει και κάποιον, τι σημαίνει αυτό δηλαδή; ότι θα υπάρχει ιδιαίτερο πάθος και θα επηρεαστούν ας πούμε οι παίκτες; Αυτό για εμένα σημαίνει ότι η άλλη ομάδα μειονεκτεί σε πολλά πράγματα και προσπαθεί με άλλους τρόπους να δώσουν μια ώθηση. Είναι παιχνίδι μυαλού πρώτα απ’ όλα και συγκέντρωσης και να μην ασχοληθούμε με τα υπόλοιπα. Από εκεί και πέρα εγώ εύχομαι να γίνει παιχνίδι κι όχι ένα δυνατό παιχνίδι μόνο και μόνο για να δείξουμε ότι έχουμε μια δύναμη που προέρχεται με διάφορους τρόπους από το κλίμα».

«Πρώτα απ’ όλα να γίνει παιχνίδι»

«Να υπενθυμίσω πριν μερικά χρόνια πάλι σε ένα παιχνίδι οριακό δύο άτομα πήγαν στο νοσοκομείο και κάποιος σταμάτησε και την καριέρα του. Εάν δεν μπει η λογική ότι παίζουμε ποδόσφαιρο και δεν επηρεαστούμε και δεν φανατιστούμε από πράγματα που μετά τα μετανιώνουμε νομίζω ότι δεν αξίζει να το συζητάμε. Αν είχαμε 12-15 βαθμούς διαφορά τι θα γινόταν δηλαδή τώρα; Υπάρχει λόγος να χτίσεις μια ομάδα να την προχωρήσεις και πόσο από το πάθος και μόνο θα επηρεαστούν κάποια παιδιά που ίσως να μην έχουν και την εμπειρία και να κάνουν πράγματα που μετά θα μετανιώσουν. Θέλω να φύγω από αυτή τη διαδικασία και από αυτή τη λογική. Μ’ αρέσει να έχει κόσμο στο γήπεδο αλλά να καταλάβουν ότι είναι ένα παιχνίδι ακόμα. Πρώτα απ’ όλα να γίνει παιχνίδι.

Αν γίνει παιχνίδι νομίζω ότι η ομάδα που έχει δυνατότητες και τρόπο να κερδίσει. Πίσω από αυτό το παιχνίδι την επόμενη μέρα όλοι συναντιόμαστε παντού. Είναι κρίμα κάποιοι να λένε συγγνώμη και άλλοι έλα μωρέ ποδόσφαιρο παίξαμε. Να μην έχουμε το παραμικρό και να μπορούμε να πιούμε έναν καφέ».

Απομαγνητοφώνηση: goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις