Κ. Μπράτσος: Έβλεπα στα μάτια των παικτών τη δίψα για τη νίκη

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Κώστας Μπράτσος, στη συνέντευξη που ακολούθησε του ντέρμπι, εξήρε την αγωνιστικότητα των παικτών του, τους έδωσε συγχαρητήρια για τη νίκη τους και την προσπάθεια που κατέβαλαν και τόνισε πως ότι σχεδίασαν πριν το παιχνίδι, βγήκε στον αγωνιστικό χώρο. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Μπράτσου:

 

«Θέλω να δώσω θερμά συγχαρητήρια σ’ αυτούς που τα αξίζουν και είναι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου. Όλη την εβδομάδα αφοσιωθήκαμε στο παιχνίδι και σε πράγματα που έπρεπε να κάνουμε στον αγωνιστικό χώρο. Ξέραμε τον αντίπαλο μας, όπως μας ήξερε και εκείνος. Ήμασταν συγκεντρωμένοι, θέλαμε το παιχνίδι, το έβλεπα στα μάτια των παικτών. Αυτά που είχαμε σχεδιάσει, όσον αφορά την τακτική, μας βγήκαν στο παιχνίδι.
Οτιδήποτε κάνεις και λες, πρέπει να γίνεται πράξη μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου κατάφεραν και ανταπεξήλθαν σε πάρα πολύ δύσκολες καταστάσεις. Η μία από αυτές ήταν η ψυχολογία. Μετά από ένα σερί άσχημων αποτελεσμάτων, έπρεπε να έχουμε στο μυαλό μας, πως θα πρέπει να τους τονώσουμε ηθικά. Αυτό το παιχνίδι ήταν ένα κίνητρο για αυτούς, λόγω της ιδιαιτερότητάς του, αλλά από εκεί και πέρα ξέροντας μέσα στο παιχνίδι ποιος είναι ο ρόλος του καθενός, κάναμε πράξη κάποια πράγματα. Γι’ αυτό είμαι χαρούμενος και ευτυχισμένος γι’ αυτούς τους ποδοσφαιριστές. Καταφέραμε στο αγωνιστικό κομμάτι να πάμε το παιχνίδι ακριβώς εκεί που το θέλαμε εμείς.
Όσον αφορά στα επιμέρους κομμάτια έπαιξε μεγάλο ρόλο τα γκολ που πετύχαμε σε καθοριστικά σημεία, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και στις αρχές του δευτέρου. Αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να διαχειριστούμε το παιχνίδι και να είμαστε εμείς αυτοί που θα καθορίσουμε την εξέλιξή του, όπως και έγινε. Το ποδόσφαιρο είναι απλό. Εμείς πολλές φορές το δυσκολεύουμε. Η ομάδα αυτή επειδή τη ζω από την αρχή της χρονιάς, είχε πάρα πολλές άτυχες στιγμές. Πολλές χαμένες ευκαιρίες. Συζητήσουμε με τους ανθρώπους της ομάδας και λέγαμε ότι στατιστικά το ποδόσφαιρο, ότι σου παίρνει, κάποια στιγμή θα σου το δώσει. Αρκεί να είσαι σοβαρός, να έχεις υπομονή και επιμονή. Αυτή τη στιγμή αυτό που μας έδωσε οι ευκαιρίες να τις κάνουμε γκολ. Κι αυτό απολαμβάνουμε αυτή τη στιγμή. Θέλουμε να το χαρούμε και ευχαριστούμε τον κόσμο που για μια ακόμη φορά μας συμπαραστάθηκε θερμά.
Εγώ προσωπικά θα ήθελα να αφιερώσω αυτή τη νίκη σ’ έναν άνθρωπο που είναι συνέχεια κοντά μας, τον γενικό αρχηγό Τζόναθαν Βαΐτση. Αν ήταν και άλλοι άνθρωποι του ποδοσφαίρου σαν κι αυτόν, θα είχαμε καλύτερη ποιότητα ποδοσφαιρική».

 

Για το αν η νίκη ήρθε πιο εύκολα για τον Ολυμπιακό, από τη στιγμή που δεν υπήρχε άγχος και η πίεση για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Θα διαφωνήσω. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Όλα είναι αποτέλεσμα δουλειάς, προσπάθειας, λαθών. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα λαθών, ήταν αγωνιστικών, είτε εξωαγωνιστικών. Γιατί να μην έχουν άγχος για ένα παιχνίδι για το οποίο μιλάει όλη η πόλη. Από την άλλη πλευρά είναι και ένα κίνητρο. Οι παίκτες, όντως, περνούσαν δύσκολες στιγμές από την πίεση μιας ομάδας με υψηλούς στόχους. Σε περίπτωση μη νικηφόρου αποτελέσματος, φανταστείτε τι θα άκουγαν από τον κόσμο και τι κριτική θα δεχόντουσαν».
Για το τι έφταιξε και ο Ολυμπιακός έμεινε νωρίς εκτός στόχου: «Αυτή τη στιγμή δεν είμαι ο αρμόδιος αυτή τη στιγμή να απαντήσω στην ερώτηση. Έχω τη δική μου γνώμη και θα την καταθέσω στους αρμοδίους, αλλά από την ατμόσφαιρα που υπάρχει στην ομάδα, βλέπω ότι οι άνθρωποι έχουν αναγνωρίσει τι έφταιξε και είναι έτοιμοι να το διορθώσουν. Αυτό αντιλαμβάνομαι από τις κινήσεις της ομάδας».
Για το αν θα πρέπει οι παράγοντες των δύο μεγάλων ομάδων της πόλης να εμπιστεύονται Βολιώτες προπονητές: Σαφέστατα. Αν θα δεχθούμε την εμπιστοσύνη εξαρτάται από άλλους. Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε, με την προσπάθειά μας, με τη δουλειά μας, είναι να αποδεικνύουμε κάποια πράγματα. Και το ρητό «ουδείς προφήτης στον τόπο του» να μην ισχύσει. Βλέπω δίπλα μου δύο παιδιά (σ.σ. Βέργος, Κέρι), που είναι από το Βόλο. Ακόμη και εκεί θα πρέπει να επενδύσουμε».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις