Ο Μπεργκ “καθάρισε” την ΑΕΛ

Ο πρώτος σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος (έφτασε τα 22 γκολ) Μάρκους Μπεργκ «καθάρισε» και τη Λάρισα απόψε στη Λεωφόρο και με ένα γκολ και μία ασίστ στον Λέτο, υπήρξε ο καταλύτης της νίκης του Παναθηναϊκού με 2-0, με την οποία ξεπέρασε ανώδυνα τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ στον ημιτελικό του Κυπέλλου. 

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο ξεκίνημα του ματς και έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 10ο λεπτό όταν ο Βιγιαφάνιες με έξοχη κάθετη πάσα έβγαλε τον Μπεργκ τετ α τετ με τον τερματοφύλακα, αλλά το πλασέ του Σουηδού άσου τράνταξε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου και πέρασε άουτ.

Η επόμενη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό δημιουργήθηκε στο 16’ μετά από ατομική ενέργεια και σουτ του Χατζηγιοβάννη πάνω από τα δοκάρια, ενώ η ΑΕΛ απείλησε για πρώτη φορά στο 25’ μετά από ωραία αντεπίθεση που είχε ως κατάληξη ένα δυνατό σουτ του Ναζλίδη το οποίο απέκρουσε με γροθιές ο Βλαχοδήμος. Η ευκαιρία αυτή έδωσε ώθηση στους φιλοξενούμενους που στο 28’ είδαν το σουτ του Φατιόν να περνάει άουτ, όπως και στο 30’ το φαλτσαριστό πλασέ του Αγκάνοβιτς. Στο 31’ ο Κόντορ εκτέλεσε με πολύ δύναμη πλάγιο άουτ από αριστερά και ο Γκόλιας έπιασε αμαρκάριστος την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε στο 37’ με τον Βιγιαφάνιες να βρίσκει τον Λέτο μέσα στον περιοχή, αλλά το σουτ του Αργεντινού πέρασε άουτ.

Στο 39’, ωστόσο, ο Μπεργκ κινήθηκε έξω από την περιοχή με τη μπάλα και τροφοδότησε τον Χατζηγιοβάννη, αυτός τον Μαρινάκη που επέστρεψε τη μπάλα στον Μπεργκ, με τον Σουηδό να τροφοδοτεί έξοχα τον Λέτο με κάθετη πάσα και τον Αργεντινό να νικά με αριστερό «κεραυνό» τον Θεοδωρόπουλο, ανοίγοντας το σκορ (1-0). 

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, χάνοντας πολύ καλή ευκαιρία στο 48’ με την κεφαλιά του Ευαγγέλου να περνάει άουτ από την εκτέλεση φάουλ του Βιγιαφάνιες. Και ένα λεπτό αργότερα, στο 49’, έκαναν το 2-0 μετά από σέντρα του Μέστο από δεξιά και τραγικό διώξιμο του Ναβάρο πάνω στον Μπεργκ από το μηρό του οποίου κατέληξε στα δίχτυα!

Στο 61’ ο Μπεργκ έδωσε στον Μέστο που σέντραρε από δεξιά, αλλά ο Λέτο δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα. Στο τελευταίο 20λεπτο ο Ουζουνίδης έδωσε χρόνο συμμετοχής σε δύο ακόμα νεαρούς παίκτες από την «πράσινη» ακαδημία, αρχικά τον Στάικορ στο 72’ που επέστρεψε μετά από ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε και εν συνεχεία τον Πίσπα στο 79’. Ενα λεπτό αργότερα, στο 80’, ο Βλαχοδήμος πιέστηκε από τον Καπό και λίγο έλειψε να κάνει λάθος, με το σουτ του Ναζλίδη στην εξέλιξη της φάσης να κοντράρει πάνω στον  Ευαγγέλου.

Στο 85’ η σέντρα του Μέστο αποκρούστηκε με τα πόδια από τον Θεοδωρόπουλο, ενώ στο 89’ ο Αγκάνοβιτς πέρασε έξοχα τον Μέστο και έδωσε τη μπάλα στον Ναζλίδη που από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε αδύναμα πάνω στον Βλαχοδήμο.  

Οι συνθέσεις των ομάδων:
 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Μέστο, Κουτρουμπής, Ευαγγέλου, Χουχούμης, Βιγιαφάνιες (63’ Μολίνς), Μαρινάκης, Κουρμπέλης (72’ Στάικος), Χατζηγιοβάννης (79’ Πίσπας), Λέτο, Μπεργκ.

ΑΕΛ (Α. Πάους): Θεοδωρόπουλος, Ναβάρο (86’ Κουτσιανικούλης), Φάρκας, Γκόλιας, Κόνορ, Αναστασόπουλος, Φατιόν, Αγκάνοβιτς, Βαρέλα (57’ Μασούρας), Ντέλετιτς (79’ Κάπος), Ναζλίδης. 

Διαιτητής: Ν. Πουλημάς (Δράμας).

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ:

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έκανε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού και παρέταξε το τριφύλλι σε σχηματισμό το 4-4-2.
Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος ήταν κάτω απ’ τα δοκάρια, ο Μέστο στο δεξί άκρο της άμυνας, οι Κουτρουμπής και Ευαγγέλου στόπερ, ο Χουχούμης αριστερός μπακ, οι Μαρινάκης και Κουρμπέλης κεντρικοί μέσοι, ο Βιγιαφάνιες και ο Χατζηγιοβάννης ήταν στα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής και ο Λέτο με τον Μπεργκ αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Ο Αντρέ Πάους από την πλευρά της ΑΕΛ παρέταξε τους Θεσσαλούς σε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Θεοδωρόπουλο τερματοφύλακα, τον Ναβάρο δεξιά στην άμυνα, τον Κόνορ στον αντίστοιχο ρόλο από αριστερά και τους Φάρκας και Γκόλια στο κέντρο των μετόπισθεν. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Αναστασόπουλος και Φατιόν, με τον Βαρέλα μπροστά τους, τον Αγκάνοβιτς δεξιό χαφ, τον Ντέλετιτς αριστερό και τον Ναζλίδη στην αιχμή του δόρατος.  

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
Η αντίδραση του Ναβάρο στη φάση του δεύτερου γκολ του Παναθηναϊκού υπήρξε ανεκδιήγητη και ως εκ τούτου ο δεξιός μπακ της ΑΕΛ, χρεώνεται τη «γκάφα» του αγώνα και πιθανότατα της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος. 

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΜΑΤΣ:
Ο Μάρκους Μπεργκ ήταν ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα, σε μία βραδιά που αναδείχθηκε και τυπικά πρώτος σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος, έχοντας ενεργό συμμετοχή και στα δύο γκολ της αναμέτρησης. Εξαιρετικός για μία ακόμη φορά ο Κουρμπέλης, ο Λέτο έκανε ξανά το καθήκον του, ενώ άκρως θετικό ήταν για τον Παναθηναϊκό το γεγονός ότι πήραν χρόνο συμμετοχής οι Χατζηγιοβάννης (πολύ καλή παρουσία του νεαρού), Στάικος και Πίσπας. 

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε νικηφόρα το σοκ του αποκλεισμού από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και κατάκτησε δίκαια τη νίκη επί της ΑΕΛ στη Λεωφόρο, χωρίς να φορτσάρει και με αρκετές αλλαγές (έξι στην ενδεκάδα) στη σύνθεσή του. Επιπλέον, σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα θα μπει με έναν βαθμό στα πλέι οφ, έναντι δύο του ΠΑΟΚ και μηδέν της ΑΕΚ και του Πανιώνιου.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ:
Χωρίς το μεγάλο λάθος η διαιτησία του Πουλημά, με δύο λάθη οι δύο βοηθοί του. Ο πρώτος, Κωσταράς, υπέδειξε κακώς οφ σάιντ στον Βαρέλα που ήταν πίσω από το κέντρο του γηπέδου στο 18’, ενώ λανθασμένη ήταν και η υπόδειξη του δεύτερου βοηθού Μπούξμπαουμ, στον Βιγιαφάνιες που έβγαινε τετ α τετ από πάσα του Μπεργκ στο 22’.

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις