Σπάει τα κοντέρ ο Ρονάλντο

Ήταν εκπληκτικός όταν η μπάλα έκαιγε… Εκτέλεσε με τα γκολ του την Μπάγερν, καθάρισε στη συνέχεια την Ατλέτικο και είχε κάτι και για τον τελικό. Ο λόγος για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος σκόραρε δις κόντρα στη Γιουβέντους και έτσι προσπέρασε τον Λιονέλ Μέσι στον πίνακα των σκόρερ.

Ο Πορτογάλος έφτασε τα 12 γκολ στη φετινή διοργάνωση και άφησε έτσι πίσω του για ένα τέρμα τον Μέσι. Αυτό, μάλιστα, δεν ήταν το μοναδικό… προσπέρασμα. Ο Ρονάλντο έγινε για έκτη χρονιά ο πρώτος σκόρερ του Τσάμπιονς Λιγκ (πέμπτη φορά στη σειρά), ενώ ο Αργεντινός επιθετικός της Μπαρτσελόνα το έχει καταφέρει πέντε φορές.
Ακόμη, με τα δύο του γκολ έφτασε τα 105 στην ιστορία της διοργάνωσης, ενώ έπιασε τις 140 συμμετοχές. Ανέβηκε, μάλιστα, στην πέμπτη θέση της σχετικής λίστας ξεπερνώντας τον Πάολο Μαλντίνι. Μπροστά του είναι οι Ράιαν Γκιγκς (141), Ραούλ (142), Τσάβι (151) και Ίκερ Κασίγιας (164).
Τέλος, ένα ακόμη εντυπωσιακό επίτευγμα του Ρονάλντο είναι πως έφτασε τα 600 γκολ συνολικά στην καριέρα του. Τα 406 εξ αυτών είναι με τη Ρεάλ, τα 118 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τα 71 με την Πορτογαλία και πέντε με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις