Ο Ηρακλής, ο Άρης, η Super League και το δικαστικό θρίλερ της αδειοδότησης

Ένα δικαστικό θρίλερ θα παιχτεί τις επόμενες ημέρες με πρωταγωνιστές τη Super League, τον Ηρακλή, το Λεβαδειακό και τον Αρη λόγω της μη αδειοδότησης του «Γηραιού» και της απόφασης της Λίγκας και της ΕΠΟ να υποβιβαστούν όσες ομάδες δεν έχουν αδειοδοτηθεί.

Αυτό θα είχε αποφευχθεί αν η προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΟ και η νυν διοίκηση της Super League είχαν μεριμνήσει ώστε να υπάρχουν στον ΚΑΠ και στην προκήρυξη του πρωταθλήματος διατάξεις που θα ξεκαθάριζαν τι θα γίνεται σε περίπτωση που μία ομάδα δεν αδειοδοτηθεί, όπως ισχύει στην περίπτωση της Football League, για την οποία υπάρχει ρητή διάταξη (αρ. 4 παρ. 4 ΚΑΠ).

Το Soccerplus παρουσιάζει τι θα ισχυριστεί η κάθε πλευρά

Super League-Λεβαδειακός: Όπως φάνηκε και με την σκανδαλώδη υπόθεση Πουρτουλίδη, η ηγεσία του συνεταιρισμού και οι Βοιωτοί πάνε… πακέτο. Την ερχόμενη εβδομάδα, που θα συνεδριάσει η Super League για την ολική επικύρωση της βαθμολογίας, ο Ηρακλής θα τοποθετηθεί στην τελευταία θέση δυνάμει των αποφάσεων που έχουν ληφθεί και παλαιότερων δεδικασμένων, κάτι που σημαίνει ότι θα υποβιβαστούν ο «Γηραιός» και η Βέροια, ενώ θα σωθεί ο βαθμολογικά υποβιβασμένος Λεβαδειακός.

Ηρακλής: Θα προσβάλει στο Διαιτητικό Δικαστήριο την απόφαση του ΔΣ της Super League, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση είναι άκυρη, επειδή δεν υπάρχει σχετική διάταξη για τον υποβιβασμό ομάδας που δεν έχει αδειοδοτηθεί ούτε στον ΚΑΠ, ούτε στην προκήρυξη του πρωταθλήματος, ούτε στον κανονισμό αδειοδότησης.

Άρης: Θα προσβάλει και αυτός την απόφαση του ΔΣ της Super League, αλλά με διαφορετικό σκεπτικό. Οι «κίτρινοι» θα υποστηρίξουν ότι ο Ηρακλής θα πρέπει να υποβιβαστεί εφόσον δεν πήρε άδεια, αλλά όχι ως τελευταίος, τονίζοντας ότι θα πρέπει να πέσουν στην Football League η Βέροια και ο Λεβαδειακός λόγω της βαθμολογίας της Super League και ο Ηρακλής λόγω της μη αδειοδότησής του και να ανέβει ο ίδιος (εφόσον αδειοδοτηθεί) ως τρίτος.

soccerplus.gr