Ολυμπιακός: Στην τελική ευθεία για Ζιλέ και Οφόε

Αν κάποιος διαβάσει σήμερα προσεκτικά την πρώτη συνέντευξη που έδωσε ο Μπέσνικ Χάσι ως προπονητής του Ολυμπιακού αντιλαμβάνεται πλέον ξεκάθαρα ποιους μέσους φωτογραφίζει ως στόχους των «ερυθρολεύκων».

Το δεδομένο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Βαντίς Οντζίντζα-Οφόε προχωρά με σταθερούς ρυθμούς με την πλευρά του παίκτη, αλλά και του ατζέντη του να κινούνται μεθοδικά, πιέζοντας την διοίκηση της Λέγκια Βαρσοβίας να αποδεχθεί την πρόταση του Ολυμπιακού.

Το νέο όνομα που ήρθε να προστεθεί στην «ερυθρόλευκη» λίστα προήλθε από μία αποκάλυψη του France Football, η οποία έχει τεράστια δόση αλήθειας. Ο Γκιγιόμ Ζιλέ έχει όλα τα στοιχεία που θέλει από το έμπειρο εξάρι που ζήτησε ο Μπέσνικ Χάσι και η μετακίνηση του βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.

To SDNA επικοινώνησε με τον 33χρονο Βέλγο μέσο (έναν από τους μόλις 5 παίκτες στη φετινή Ligue 1, ο οποίος δεν έχασε λεπτό από το πρωτάθλημα) και ο Ζιλέ έδειξε ότι είναι απόλυτα ενήμερος για την υπόθεση, δίχως όμως να θέλει να πάρει θέση για την υπόθεση.

Εκεί όμως που «καρφώθηκε» ήταν όταν μας ζήτησε να απευθυνθούμε στον άνθρωπο που χειρίζεται την υπόθεση της μεταγραφής του που δεν είναι ο κανονικός του ατζέντης, αλλά ο Μότζι Μπαγιάτ.

Ο συγκεκριμένος ατζέντης είναι ο άνθρωπος που πήγε τον Μάρκο Μάριν ως δανεικό στην Άντερλεχτ τον Ιανουάριο του 2015, με τον Μπέσνικ Χάσι να τον ευχαριστεί δημόσια στην επίσημη παρουσίαση του Γερμανού μεσοεπιθετικού!

Ο Μπαγιάτ (ανιψιός του ιδιοκτήτη της Σαρλερουά) είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα μάνατζερ στο Βέλγιο, με τεράστια επιρροή στην ποδοσφαιρική αγορά της χώρας με τον Ολυμπιακό να φαίνεται ότι ανοίγει ακόμα μία σημαντική μανατζερική πόρτα.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο Ολυμπιακός προσπαθεί να πάρει τον Ζιλέ με το ελάχιστο οικονομικό αντίτιμο. Μολονότι ο 33χρονος μέσος έχει συμβόλαιο με την Ναντ για ένα ακόμα χρόνο, πριν από μερικές εβδομάδες είχε δηλώσει ότι σκοπεύει να αποχωρήσει από τα «καναρίνια» σε περίπτωση που αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία, ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, που σύμφωνα με δηλώσεις του ήταν ο κορυφαίος προπονητής που είχε στην καριέρα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ζιλέ έχει συνομιλήσει ήδη με τον Χάσι και είναι ενήμερος τόσο για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, όσο για τον ρόλο που σκέφτεται για αυτόν ο Αλβανός τεχνικός, που ξέρει ότι ο Ζιλέ είναι ένας πολυθεσίτης που μπορεί να καλύψει πολλά πόστα, αφού στην Άντερλεχτ ήταν ένας δεξιός μπακ στυλ Τοροσίδη που υπό προϋποθέσεις μπορούσε να παίξει και ως δεξιός χαφ. Στη θέση του αμυντικού μέσου μετατέθηκε στην Γαλλία και αυτή η πολυχρηστικότητα του είναι ένα ακόμα επιπλέον ατού που κάνει τον Χάσι να τον θέλει πολύ.

Η Ναντ πολύ δύσκολα θα προβάλει αντίσταση, αφού ο Ζιλέ δείχνει ότι θέλει να αλλάξει περιβάλλον, με την προοπτική του Ολυμπιακού (και λόγω Χάσι) να τον καλύπτει σε μεγάλο βαθμό, με την προσπάθεια αυτή τη στιγμή να επικεντρώνεται στην όσο το δυνατόν μικρότερη αποζημίωση που θα πάρουν τα «καναρίνια» για να δώσουν την έγκριση τους για την μετακίνηση του Βέλγου στον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις