Απόφαση-κόλαφος της ΕΕΑ για τις κάμερες στο «Γ. Καραϊσκάκης»!

Απόφαση-κόλαφος για τον Ολυμπιακό και τις κάμερες στο «Καραϊσκάκη», καθώς η ΕΕΑ του έδωσε 20 ημέρες προθεσμία για να τις αποκαταστήσει, αλλιώς δεν θα πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής για το πρωτάθλημα!

 Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού πήρε σήμερα την απόφασή της σχετικά με τις… διαβόητες κάμερες στο «Γ. Καραϊσκάκης», οι οποίες δεν λειτουργούσαν όπως θα έπρεπε με ευθύνη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της Αστυνομίας, έπειτα από την σχετική καταγγελία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα όσα συνέβησαν στο ημίχρονο της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Πλατανιά την 1η Απριλίου, αλλά και μετά τη λήξη του ημιτελικού κυπέλλου Ολυμπιακός-ΑΕΚ στις 13 Απριλίου, όπου οι ποδοσφαιριστές και τα μέλη της αποστολής του συλλόγου των Χανίων στην μία περίπτωση και ο παρατηρητής Περικλής Λασκαράκης με τον διαιτητή Τάσος Παπαπέτρου στην έτερη δέχθηκαν βίαιη επίθεση από άτομα με ερυθρόλευκες φόρμες και διαπιστεύσεις.

Η ΕΕΑ λοιπόν, έδωσε προθεσμία 20 ημερών στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, προκειμένου να επαναφέρει όλες τις κάμερες του φαληρικού γηπέδου (αποδυτηρίων, υποδοχής πούλμαν αποστολών, πάρκινγκ κλπ) σε κατάσταση άριστης λειτουργίας, με σωστή επίβλεψη και εποπτεία από τους αρμόδιους, αλλά και να τις συνδέσει με το κεντρικό σύστημα ασφαλείας του «Γ. Καραϊσκάκης», με το οποίο όσο απίστευτο (και παράνομο) και αν ακούγεται, δεν είναι μέχρι τώρα συμβατές!

Όπως ανέφερε η εκπομπή «Αποκάλυψη Τώρα» των Βασίλη Παπαθεοδώρου και Άρη Ασβεστά στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM 94,6 αυτή η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι εξαιρετικά μεγάλης σημασίας, καθώς στα τέλη Ιουλίου – αρχές Αυγούστου θα αρχίσουν να χορηγούνται στους συλλόγους τα πιστοποιητικά συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Super League και η εύρυθμη λειτουργία των καμερών ασφαλείας στο γήπεδο του κάθε ενός είναι απολύτως απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση του συγκεκριμένου πιστοποιητικού.

Συνεπώς και… επισήμως λοιπόν, μετά την σημερινή απόφαση της ΕΕΑ, οι κάμερες του «Γ. Καραϊσκάκης» τα τελευταία χρόνια είτε δεν λειτουργούσαν σύμφωνα με τον νόμο είτε δεν λειτουργούσαν καθόλου, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις δύο πολύ σοβαρές περιπτώσεις επεισοδίων στο συγκεκριμένο γήπεδο, στους αγώνες του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ και τον Πλατανιά. Ωστόσο με αυτόν τον τρόπο ήρθε στο φως και μια ακόμη ξεκάθαρη παραβίαση της νομιμότητας.

Πριν το ξεκίνημα της περυσινής ποδοσφαιρικής σεζόν, η Αστυνομία είχε χορηγήσει για μια ακόμη φορά έγγραφο – πιστοποιητικό στην ΠΑΕ Ολυμπιακός ότι οι κάμερες του γηπέδου της λειτουργούσαν κανονικά και νόμιμα, ωστόσο όπως αποδείχθηκε (και τυπικά) σήμερα, αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Για το συγκεκριμένο θέμα είναι ξεκάθαρη η ευθύνη της Αστυνομίας, η οποία έδειξε…  υπερβολική διάθεση να «διευκολύνει» τους ερυθρόλευκους στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά και η συνευθύνη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, παρότι οι διοικούντες την γνώριζαν πολύ καλά ότι η λειτουργία των καμερών στο «Γ. Καραϊσκάκης» δεν ήταν σε καμία περίπτωση η προβλεπόμενη από τον Νόμο…

Το Δελτίο Τύπου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού:

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

1. Αίτηση των αθλητών Παντελή Καπετάνου, Τζέφρι Νάνα Ντάρκο Σαρπόνγκ (Jeffrey Nana Darko Sarpong) και του τρίτου Κων/νου Αδάμ περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΓΑΣ ΒΕΡΟΙΑ.
ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ

2. Αίτηση του τρίτου Κων/νου Αδάμ περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΓΑΣ ΒΕΡΟΙΑ.
ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ   
     
3. Αίτηση της εταιρείας «SPORTS WORLD BUSINESS ΕΠΕ» περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ Α.Ο. ΝΕΟΣ ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ.
ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ

4. ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατά τη διάταξη του άρθρου 2 παρ. 1, 3 και 5 του ν.4326/2015, σε συνδυασμό με τις διατάξεις των άρθρων 41Γ, 41Δ, 41Ε και 77Α  του ν.2725/1999 και 1, 2, 3, 4, 6, 7 και 11 της Υπουργικής Απόφασης ΥΠΟΠΑΙΘ/ ΓΔΥΑ/ ΔΤΥ/ ΤΜΑΕ/ 229158/ 12878/ 1281/237 – ΦΕΚ Β 1802/20.08.2015.
Τάσσει προθεσμία είκοσι (20) ημερών για άρση παράβασης σχετικής με τις διατάξεις του άρθρου 2 του Ν.4326/2015 και της υπ΄αριθμ. 229158/12878/1281/237 Κ.Υ.Α. των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών και του Υφυπουργού Πολιτισμού.

sdna.gr