Η ποινή για τις ΠΑΕ που δεν αδειοδοτηθούν κρίνει το μέλλον του Παναθηναϊκού


Μοιράσου το άρθρο

Ένα κρίσιμο θέμα στο οποίο θα πρέπει να τοποθετηθεί το Δ.Σ. της Super League και που συνδέεται άρρηκτα με την πρόταση της NOVA για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της επόμενης περιόδου είναι η ποινή που θα επιβληθεί στις ομάδες που δεν θα πάρουν «άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα» της περιόδου 2018-2019.

Η απόφαση αυτή, όπως έχουν σήμερα τα πράγματα, συνδέεται άρρηκτα με την παραμονή ή όχι του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα. Αν ισχύσει και φέτος η ποινή του υποβιβασμού για τις ΠΑΕ που έχουν μη ρυθμισμένες οφειλές σε ποδοσφαιριστές, προπονητές, προς άλλες ΠΑΕ και προς το Δημόσιο, τότε δεν αποκλείεται ο Παναθηναϊκός να κινδυνεύσει και μαζί μ’ αυτόν να κινδυνεύσει η συμφωνία με τη NOVA για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του επόμενου πρωταθλήματος.
Αν η Λίγκα επαναφέρει ως ποινή τον περιορισμό στις μεταγραφές, τότε θα είναι σαν να δίνει «φιλί ζωής» στους «πράσινους» διευκολύνοντας παράλληλα τη δική της συμφωνία με τη NOVA.
Υπενθυμίζεται ότι η ποινή του υποβιβασμού επανήλθε πέρυσι με θύμα των Ηρακλή. Μέχρι πέρυσι ίσχυε ο περιορισμός στις μεταγραφές για τις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ.
Το θέμα της ποινής για τις ΠΑΕ που δεν θα αδειοδοτηθούν έχει αρχίσει να συζητείται. Υπάρχουν δύο τάσεις. Η μία τάση υποστηρίζει ότι η Σούπερ Λίγκα δεν θα πρέπει να υπαναχωρήσει και θα πρέπει να διατηρήσει και φέτος την ποινή του υποβιβασμού. Η άλλη τάση εξετάζει την επαναφορά της ποινής του περιορισμού των μεταγραφών, υποστηρίζοντας ότι τυχόν υποβιβασμός του Παναθηναϊκού θα έχει πολλαπλό αρνητικό αντίκτυπο.
Την τελική απόφαση θα πάρει η Ε.Ε. της ΕΠΟ, κατόπιν εισήγησης της Super League.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις