Τιμή μου να εκπροσωπώ την Ελλάδα

Αποτελεί τον ηγέτη της Εθνικής Εφήβων, κάτι που έδειξε με την εμφάνιση του κόντρα στους Λετονούς για τη φάση των «16» του Eurobasket U18, σταματώντας στους 26 πόντους. Ο λόγος για τον Δημήτρη Μωραΐτη (με βολιώτικη καταγωγή), γιο του Κώστα Μωραΐτη, παλιού άσου της Νίκης Βόλου και του Ολυμπιακού Πειραιώς.

Ο γκαρντ της ΑΕΚ έδωσε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA, αναφέροντας πως είναι τιμή του να εκπροσωπεί την Ελλάδα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε…
Για το ματς με Λετονούς: «Το θέλαμε περισσότερο. Δώσαμε τα πάντα. Είμαστε χαρούμενοι που φτάσαμε στους προημιτελικούς. Πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό και να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι»
Για την Εθνική Εφήβων: «Άρχισα να παίζω μπάσκετ όταν ήμουν 10 ετών. Δεν ήμουν πολύ καλός, όμως έκανε συνεχώς προπόνηση και κατάφερε να παίξω με την Εθνική ομάδα της χώρας μου. Μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ την Ελλάδα. Θέλω να βγαίνω στο παρκέ και να παίζω το παιχνίδι μου με τον καλύτερο τρόπο που μπορώ».
Για το κακό ποσοστό του στα τρίποντα (12.5%): «Ξέρω πως τα ποσοστά μου δεν είναι καλά, δεν ξέρω τι συμβαίνει. Παρόλα αυτά δεν πρόκειται να σταματήσω να σουτάρω. Θα δοκιμάσω και άλλα πράγματα όπως να πασάρω, θα κάνω τα πάντα για να κερδίζουμε»
Για το χρυσό της Εθνικής Νέων: «Αποτελεί έμπνευση για μας. Θέλουμε και εμείς το χρυσό. Η επιτυχία τους μας προτρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να μην απογοητεύσουμε τους εαυτούς μας».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις