Σμπαράλιασε την Ελβετία με εξωπραγματικό σκορ η Εθνική Παίδων!

Ποιος είδε την Εθνική Παίδων και δεν την φοβήθηκε… Οι παίκτες του Κώστα Παπαδόπουλου δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους… δύσμοιρους Ελβετούς, επικρατώντας με 110-39 για την 5η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου ομίλου.

Με αυτό τον τρόπο οι διεθνείς μας τερμάτισαν αήττητοι στην πρώτη θέση και πλέον περιμένουν τον αντίπαλο τους -κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η Πολωνία- στη φάση των νοκ-άουτ.
Στο αγωνιστικό κομμάτι δεν υπάρχουν και πολλά να σχολιάσουμε καθώς το τελικό σκορ τα λέει όλα από μόνο του. Η Ελλάδα από νωρίς πήρε το προβάδισμα πηγαίνοντας στην ανάπαυλα στο +31 (57-26).
Το γεγονός αυτό όχι μόνο δεν χαλάρωσε τους διεθνείς μας αλλά φαίνεται πως τους τσίτωσε ακόμα περισσότερο. Απόδειξη για αυτό οι μόλις 13 πόντους που επέτρεψαν στους αντιπάλους τους οι Έλληνες παίκτες στο δεύτερο ημίχρονο, την ώρα που επιθετικά πέταγαν φωτιές σημειώνοντας ακόμα 55.
Κορυφαίος για την Εθνική ήταν ο Δημήτρης Καραΐσκος ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 19 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 τάπες ενώ εξαιρετική παρουσία για ακόμα ένα ματς είχε ο Νίκος Ρογκαβόπουλος ο οποίος ήταν εύστοχος σε όλες του τις προσπάθειες, έχοντας 15 πόντους και 6 ασίστ. Χαρακτηριστικό είναι επίσης πως πέντε παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων.
Το επόμενο παιχνίδι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη (17/8) στις 13:45 για την φάση των οκτώ.
Δεκάλεπτα: 16-33,10-22, 8-32, 5-22
ΕΛΒΕΤΙΑ (Περότ): Χάλινγκερ 5, Λουγκτ 12, Νικολέτ, Τονινάλι 5, Σόλκα 4, Σάλμαν, Μουρόν Μπαρμπά 3, Λανγκούρα 5, Γιούσοβιτς, Μέχιτς, Μαρτίνα 5, Μουράτι
ΕΛΛΑΔΑ (Παπαδόπουλος): Ρογκαβόπουλος 15, Τσουμάνης 15, Καραΐσκος 19, Κλωνάρας 14, Βλάσιος 5, Κωστίκας, Λαναράς 3, Κάδρας 9, Σιδηροηλίας 7, Σταυρακούκας 2, Σωτηρίου 18, Ταζόπουλος 4

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις