Πραγματοποιούνται στο Βόλο οι 21οι Ιωνικοί Αγώνες κολύμβησης

Ο Όμιλος Ερασιτεχνών Αλιέων και Ναυτικών Αθλημάτων Βόλου (ΟΕΑ/ΝΑΒ) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων διοργανώνουν τους ΚΑ’ (21ους) Ιωνικούς Αγώνες που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο στο κολυμβητήριο Βόλου.

Οι Ιωνικοί Αγώνες κολύμβησης διοργανώνονται για 21η συνεχή χρονιά, γίνονται υπό την αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και είναι αγώνες Πανελλήνιοι Προαγωνιστικών κατηγοριών για παιδιά ηλικίας από 9-12 ετών. Οι επιδόσεις που επιτυγχάνονται στους αγώνες αυτούς προσμετρούνται ως επίσημες στην επετηρίδα της ομοσπονδίας.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στα 21 χρόνια της διοργάνωσης έχουν συμμετάσχει τουλάχιστον μια φορά 125 σωματεία και περίπου 10.100 αθλητές που – συνοδευόμενοι από γονείς και παράγοντες – φέρνουν τον Βόλο στο επίκεντρο της κολύμβησης στο τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου. Μεγάλοι αθλητές, που στην συνέχεια στελέχωσαν την εθνική ομάδα έχουν συμμετάσχει στην διοργάνωση, ενώ οι επιδόσεις που σημειώνονται είναι πάντα στην κορυφή των πανελλαδικών επιδόσεων.
Σύμφωνα με δηλώσεις της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη «Τα οφέλη για την πόλη του Βόλου θα είναι πολλαπλά από τουριστική και οικονομική άποψη. Στην περσινή διοργάνωση έλαβαν μέρος 600 αθλητές από 32 σωματεία από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι μαζί με τους συνοδούς και τους προπονητές ξεπέρασαν τα 2.000 άτομα, ενώ σημειώθηκαν 9 ρεκόρ αγώνων.
Στόχος του Ομίλου Ερασιτεχνών Αλιέων και Ναυτικών Αθλημάτων Βόλου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, είναι η συνέχιση της άριστης διοργάνωσης, η προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού μικρών αθλητών από όλη την Ελλάδα που – όπως πάντα – θα κάνουν τους 21ους Ιωνικούς Αγώνες γιορτή του καλοκαιριού, της νεολαίας, γιορτή της προσπάθειας, της άμιλλας και του καθαρού αθλητισμού».
Από την πλευρά τους οι διοργανωτές ευχαριστούν για την βοήθεια τους υπαλλήλους στο ΕΑΚ Βόλου, τους εθελοντές γονείς και τους προπονητές του ΟΕΑ/ΝΑΒ και όλους τους συμμετέχοντες αθλητές-προπονητές και γονείς των αθλητών.
Όσον αφορά το πρόγραμμα, μετά τα πρωινά αγωνίσματα, σήμερα το απόγευμα στις 5 θα συνεχιστούν οι αγώνες, ενώ αύριο Κυριακή οι αγώνες θα αρχίσουν στις 9.30 το πρωί. Η τελετή έναρξης και η παρέλαση των μικρών κολυμβητών-τριών θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο στις 4.45 μ.μ.