Τέσσερα μετάλλια η Β. Κοφίδη στο Ευρωπαϊκό κύπελλο συγχρονισμένης

Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε η Εθνικής μας ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο, στο Κούνεο της Ιταλίας, κατακτώντας την 2η θέση στη γενική βαθμολογία της διοργάνωσης, ανάμεσα σε 15 χώρες που βαθμολογήθηκαν, ενώ πήρε και επτά μετάλλια (ένα χρυσό, ένα αργυρό και πέντε χάλκινα).

Μέλος της ελληνικής ομάδας ήταν και η Βασιλική Κοφίδη του ΝΟΒΑ. Η βολιώτισσα αθλήτρια είχε συμμετοχή στην κατάκτηση του χρυσού, του αργυρού και δύο χάλκινων μεταλλίων.
Το χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα ήλθε στο πολύ θεαματικό αγώνισμα Highlight. Οι 10 κοπέλες που αγωνίστηκαν, οι Μαρία Ελένη Αρμάου, Ιφιγένεια Δίπλα, Βαλεντίνα Φαραντούρη, Βασιλική Κοφίδη, Όλγα Κουργιαντάκη, Σοφία Μαλκογεώργου, Εβελίνα Παπάζογλου, Σοφία Σαραντίδη, Άννα Μαρία Ταξοπούλου, Αθανασία Τσόλα, εκτέλεσαν με χάρη και αρμονία το πρόγραμμά τους και βαθμολογήθηκαν με 85,9000 βαθμούς, που τις ανέβασαν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου και τις έφεραν να ακούν περήφανες τον Εθνικό μας ύμνο.
Λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του χρυσού στο Highlight, η ελληνική ομάδα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Κόμπο ανεβαίνοντας και πάλι στο βάθρο της διοργάνωσης. Οι κοπέλες μας Μαρία Ελένη Αρμάου, Ιφιγένεια Δίπλα, Βαλεντίνα Φαραντούρη, Βασιλική Κοφίδη, Σοφία Μαλκογεώργου, Εβελίνα Παπάζογλου, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Σοφία Σαραντίδη, Άννα Μαρία Ταξοπούλου, Αθανασία Τσόλα, εκτέλεσαν όμορφα το πρόγραμμά τους και βαθμολογήθηκαν με 86,5667 β. και αναδείχθηκαν 2ες, χάνοντας για πολύ λίγα χιλιοστά του βαθμού το χρυσό.
Το χρυσό μετάλλιο, που κατέκτησε τελικά η Ουκρανία με λίγο καλύτερη βαθμολογία 86,7000 β.
Σε πολύ καλό φεγγάρι το Ολυμπιακό μας ντουέτο, με τις Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου, μετά την άνοδο στο βάθρο του «Japan Open», κατέκτησαν την 3η θέση και στο τεχνικό πρόγραμμα του ντουέτου. Οι γλυκές πρωταθλήτριές μας εκτέλεσαν θαυμάσια το πρόγραμμά τους και βαθμολογήθηκαν με 85,2285 β.
Οι ίδιες διέπρεψαν και στο ελεύθερο πρόγραμμα του ντουέτου. Αν και στον προκριματικό πήραν την 4η θέση, κατάφεραν στον τελικό να βαθμολογηθούν με 87,8000 β. και να ξεπεράσουν τις Ουκρανές, ανεβαίνοντας στην 3η θέση.
Στο τεχνικό πρόγραμμα του ομαδικού η ελληνική ομάδα αποτελούμενη από τις Μαρία Ελένη Αρμάου, Ιφιγένεια Δίπλα, Βαλεντίνα Φαραντούρη, Βασιλική Κοφίδη, Σοφία Μαλκογεώργου, Σοφία Σαραντίδη, Άννα Μαρία Ταξοπούλου, Αθανασία Τσόλα εκτέλεσε πολύ όμορφα το πρόγραμμά της, βαθμολογήθηκε με 83,5938 β. και βρέθηκε στην 3η θέση της τελικής κατάταξης. Οι ίδιες είχαν πάρει την 5η θέση στο ελεύθερο πρόγραμμα του ομαδικού.
Στην παρθενική του συμμετοχή σε διεθνή διοργάνωση, εξάλλου, το μικτό ντουέτο μας, με την Όλγα Κουργιαντάκη και τον Βασίλη Γκορτσιλά, ανέβηκε στο βάθρο των νικητών, καθώς υπήρχαν μόνο τρεις συμμετοχές. Συγκεκριμένα, κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο τεχνικό πρόγραμμα του μικτού ντουέτου με 67,3786 β.
Επίσης, το ελληνικό μικτό ντουέτο στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος, αποτελούμενο αυτή τη φορά από την Βασιλική Κοφίδη και τον Βασίλη Γκορτσιλά κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 69,6667 β.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις