Δικηγόροι Βόλου, η πορεία προς τους «8»

Πολύ σημαντική επιτυχία σημείωσε στα γήπεδα του Αγρινίου η ποδοσφαιρική ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, αφού κατόρθωσε να τερματίσει πρώτη στον όμιλό της, αφήνοντας πίσω της ακόμα και την κυπελλούχο και πολυνίκη του θεσμού ομάδα του Αριστοτέλη Θεσσαλονίκης κι έτσι να προκριθεί στους νοκ άουτ αγώνες της προημιτελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, όπου θα βρει αντιμέτωπη την πρωταθλήτρια ομάδα του Σόλωνα Αθηνών.

Η ομάδα του Παντελή Βαρβέκη μπήκε με το αριστερό στην τελική φάση του θεσμού, αφού στον εναρκτήριο αγώνα της ηττήθηκε από την αντίστοιχη της Πάτρας με σκορ 3-2. Οι βολιώτες ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, την οποία φάνηκαν να ελέγχουν, αλλά το φίνις του ματς δεν ήταν το ίδιο καλό για το Δ.Σ.Βόλου που έδωσε στους πατρινούς το δικαίωμα να κάνουν την ανατροπή.

Η ομάδα του Βόλου προηγήθηκε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτυ, το οποίο κέρδισε ο Αντώνης Κανταρτζής και μετέτρεψε σε γκολ ο Γιώργος Δανόπουλος. Οι βολιώτες δεν κράτησαν πολύ το προβάδισμα, καθώς ισοφαρίστηκαν με κοντινή κεφαλιά, έπειτα από φάση διαρκείας, αλλά κατόρθωσαν να πάνε με προβάδισμα στα αποδυτήρια, όταν ο Αποστόλης Tσιαμήτας βρήκε με υπέροχη κάθετη πάσα τον Απόλλωνα Βολιώτη, ο οποίος κινούμενος στην πλάτη της άμυνας βρέθηκε τετ α τετ με τον πατρινό πορτιέρο, τον οποίο απέφυγε, για να πλασάρει σε κενή εστία.

Η ομάδα του Βόλου κατάφερνε με σχετική ευκολία να μην απειλείται, ενώ από την πλευρά της δημιούργησε 2-3 επικίνδυνες φάσεις, αλλά προς το τέλος του παιχνιδιού ατομικά λάθη είχαν σαν αποτέλεσμα οι πατρινοί αρχικώς να ισοφαρίσουν και πέντε λεπτά πριν το φινάλε να πάρουν τη νίκη, με κοντινά σουτ.

Δ.Σ. Βόλου (Παντελής Βαρβέκης): Γούσης, Γούσιος (λ.τ. Καπάτος), Λυμπερδόπουλος, Τσάτσος, Τσούκας (Αρβανιτόπουλος), Μόσχος, Λιβογιάννης (λ.τ. Σολιδάκης), Τσιαμήτας, Βολιώτης, Κανταρτζής, Δανόπουλος. Την αποστολή συμπλήρωσαν και οι Μπακαλιάνος, Μπατής και Κανελλής.

Το ματς με την ομάδα του Ηρακλείου είχε χαρακτήρα ζωής και θανάτου για τους βολιώτες, αφού μόνο με τρίποντο θα έμεναν στο κόλπο της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Σ’ έναν αγώνα που κυριάρχησε το πάθος και τα δυναμικά μαρκαρίσματα, η ομάδα του Δ.Σ.Β. περιόρισε στο ελάχιστο τα ατομικά λάθη και βελτίωσε σημαντικά την ανασταλτική της λειτουργία, επιτρέποντας στην ομάδα του Ηρακλείου ελάχιστες ευκαιρίες.

Το ημίχρονο έκλεισε με 0-0 και η ομάδα του Βόλου, προϊόντος του χρόνου κυνηγούσε πιο επιτακτικά το γκολ. Ο Γιώργος Δανόπουλος με σλάλομ από δεξιά και δυνατό αριστερό σουτ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ηρακλείου. Δέκα λεπτά πριν το φινάλε, ο Αντώνης Κανταρτζής τσίμπησε έξυπνα την μπάλα μπροστά από τον αμυντικό, ο οποίος τον ανέτρεψε. Ο Γιώργος Δανόπουλος δεν λάθεψε από τα 11 βήματα και έγραψε το 1-0. Στα εναπομείναντα λεπτά οι βολιώτες κράτησαν την μπάλα αρκετά στην κατοχή τους και δεν κινδύνεψαν. Αντίθετα, έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 όταν μετά από εκτέλεση φάουλ, η κεφαλιά του Αντώνη Κανταρτζή προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους ποδοσφαιριστές της βολιώτικης ομάδας να πανηγυρίζουν την παρθενική τους νίκη στην τελική φάση.

Δ.Σ. Βόλου (Παντελής Βαρβέκης): Γούσης, Κασάπης (Γούσιος), Λυμπερδόπουλος, Τσάτσος (Σολιδάκης), Τσούκας, Μόσχος, Λιβογιάννης, Τσιαμήτας, Αρβανιτόπουλος (Βολιώτης), Κανταρτζής (Μπατής), Δανόπουλος. Την αποστολή συμπλήρωσαν και οι Μπακαλιάνος, Καπάτος, Σκαλίμης και Κανελλής.

Κόντρα στην ιστορική ομάδα του Αριστοτέλη Θεσσαλονίκης, που κατέκτησε φέτος το Κύπελλο και έτρεχε αήττητο σερί 15 αγώνων, η ομάδα του Βόλου είχε δύσκολο έργο. Ο Δ.Σ.Β. μπήκε στο ματς με σφιχτή διάταξη και κατόρθωσε να περιορίσει σημαντικά την επιθετική δραστηριότητα του Αριστοτέλη. Με δύο ζώνες άμυνας και αλληλοκαλύψεις, αμυνόμενοι και τερματοφύλακας δεν επέτρεψαν να μετατραπούν σε μεγάλες ευκαιρίες τα ατομικά προσόντα των αντιπάλων ποδοσφαιριστών. Από την άλλη μεριά, οι βολιώτες ήταν αυτοί που δημιούργησαν τις πιο κλασικές ευκαιρίες, με κορυφαία το αριστερό διαγώνιο σουτ του Δανόπουλου εντός περιοχής, που σταμάτησε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού.

Στο δεύτερο μέρος, το σκηνικό δεν μεταβλήθηκε, με τους θεσσαλονικείς να έχουν την κατοχή της μπάλας και τους βολιώτες αφενός να σταματούν τις επικίνδυνες καταστάσεις και αφετέρου να φτάνουν αυτοί απειλητικά στο αντίπαλο τέρμα.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο και με το ματς να κρέμεται σε μία κλωστή, η θέληση των παικτών του Δ.Σ.Β. για να φτάσουν στη νίκη έκανε τη διαφορά. Ο Δανόπουλος πήρε την μπάλα από τον Κανταρτζή, ελίχθηκε υπέροχα στην περιοχή και καθώς απέφυγε τον αντίπαλο αμυντικό, ανατράπηκε καθαρά εντός περιοχής. Ο Γιώργος Δανόπουλος ήταν ψύχραιμος από τα 11 βήματα και έβαλε μπροστά τους βολιώτες.

Λίγο αργότερα, ο Τσούκας από δεξιά έβγαλε την μπάλα στον κενό χώρο, όπου κινούταν ο Δανόπουλος, ο οποίος τσίμπησε την μπάλα πάνω από τον εξερχόμενο γκολκίπερ και ανατράπηκε λίγο πριν σκοράρει. Η αδιαμφισβήτητη υπόδειξη πέναλτυ συνοδεύτηκε και με κόκκινη κάρτα για τον κίπερ του Αριστοτέλη, ενώ ο Γιώργος Δανόπουλος ήταν και πάλι εύστοχος, σκοράροντας το 4ο γκολ του στο τουρνουά.

Στα λίγα λεπτά που απέμειναν οι θεσσαλονικείς έχασαν δύο καλές ευκαιρίες, με κορυφαία ένα δυνατό σουτ που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Το τελικό 2-0 έφερε τους βολιώτες στην πρώτη φάση του ομίλου, πάνω από τον Αριστοτέλη και σήμανε μια χρυσή σελίδα στην ιστορία της ομάδας.

Δ.Σ. Βόλου (Παντελής Βαρβέκης): Γούσης, Γούσιος (λ.τ. Κασάπης), Λυμπερδόπουλος, Τσάτσος (λ.τ. Καπάτος), Τσούκας, Μόσχος, Λιβογιάννης, Τσιαμήτας, Αρβανιτόπουλος, Κανταρτζής (Βολιώτης), Δανόπουλος (Κανελλής). Την αποστολή συμπλήρωσαν οι Μπακαλιάνος και Μπατής.

Αποτελέσματα
Αριστοτέλης – Ηράκλειο 4-1
Βόλος – Πάτρα 2-3
Πάτρα – Αριστοτέλης 1-3
Ηράκλειο – Βόλος 0-1
Βόλος – Αριστοτέλης 2-0
Πάτρα – Ηράκλειο 2-2

Βαθμολογία
Βόλος 6
Αριστοτέλης 6
Πάτρα 4
Ηράκλειο 1

Σε ματς που θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη (18:45΄) η ομάδα του Δ.Σ. Βόλου θα αντιμετωπίσει την περυσινή πρωταθλήτρια ομάδα του Σόλωνα (Δ.Σ. Αθηνών), με έπαθλο μια θέση στα ημιτελικά και θα προσπαθήσει για ακόμη μία φορά να ανατρέψει τα προγνωστικά.

  • Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου
  • Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων

    Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις