Σύσταση επιτροπής και συνάντηση με Κοντονή, Στρατούλη αποφάσισαν τα ερασιτεχνικά σωματεία

Σε απογευματινή συγκέντρωση (Δευτέρα, 6/4, 18.00) που πραγματοποιήθηκε στο Μεταξουργείο Νέας Ιωνίας Βόλου με αφορμή τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία της Μαγνησίας, από ανθρώπους του ερασιτεχνικού αθλητισμού του Νομού αποφασίστηκε

…η σύσταση επιτροπής, η οποία θα τα εκπροσωπήσει σε συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Σταύρο Κοντονή και τον κ. Δημήτρη Στρατούλη, αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, η οποία πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Τετάρτη.

Η επιτροπή θα αποτελείται από τους κυρίους Τσεκούρα Νικόλαο (Πρόεδρος Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου), Ξάνθη Γιάννη (Πρόεδρος Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου), Θεοδώρου Κώστα (Αντιπρόεδρος ΕΠΣΘ), Γάτο Σπύρο (Πρόεδρος ΕΣΠΕΚΕΛ), αλλά και την κυρία Μανουσάκη Ηλέκτρα (Έφορος Κολύμβησης ΟΕΑ/ΝΑΒ).

Στη συγκέντρωση επικρατούσε η άποψη ότι τα σωματεία θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, διαφορετικά οι πρόεδροι των σωματείων θα πρέπει να παραδώσουν τα «κλειδιά» τους στο κράτος.

Στο έγγραφο που θα κατατεθεί στον υφυπουργό, συμπεριλαμβάνονται τα παρακάτω αιτήματα:

α) Άρση όλων των επιβληθέντων προστίμων, καθώς και την επιστροφή των ήδη καταβληθέντων.

β) Άμεση γραπτή διευκρίνιση εκ μέρους των αρμόδιων αρχών ως προς το καθεστώς απασχόλησης γυμναστών-μελών των σωματείων μας, που ενδέχεται παράλληλα να είναι άνεργοι, ιδιωτικοί ή δημόσιοι υπάλληλοι κλπ.

γ) Την παραδοχή περιόδου προσαρμογής με παράλληλη άμεση και ρητή παύση περαιτέρω ελέγχων, δεδομένης της ασάφειας και αδικίας που ισχύει σήμερα (στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα ΔΣ των ερασιτεχνικών σωματείων μας αποτελούνται από εθελοντές ανθρώπους που αγαπούν τον αθλητισμό και ΟΧΙ επαγγελματικά στελέχη ΠΑΕ – ΚΑΕ κλπ με λογιστικές και οικονομικές γνώσεις).

δ) Την άμεση θέσπιση νέων κανόνων – ειδικής νομοθεσίας , που θα εξορθολογίζει και θα προσδιορίζει με σαφήνεια τις υποχρεώσεις και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των ερασιτεχνικών (ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ και μη) ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα παραπάνω.

Επίσης, στο έγγραφο που θα κατατεθεί στον υφυπουργό, τα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία της Μαγνησίας αναφερόμενα στον κ. Κοντονή επισημαίνουν: «Με την βεβαιότητα ότι θα αντιμετωπίσετε τα θέματα με την προσήκουσα ευαισθησία και θα τα αναδείξετε, σας ενημερώνουμε ότι τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν ΟΛΑ τα ερασιτεχνικά σωματεία – όχι μόνο στο χώρο του αθλητισμού , αλλά και του πολιτισμού που είναι τα κύτταρα συμμετοχής και κοινωνικής συνοχής στους δύσκολους καιρούς που ΟΛΟΙ μας διάγουμε».

Το έγγραφο υπογράφουν τα εξής αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία της Μαγνησίας: ΑΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ΑΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ, ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, ΓΕ ΒΟΛΟΥ, ΓΣ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ, ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΛΟΥ, ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΛΟΥ – ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ (ΟΕΑ-ΝΑΒ) , ΟΜΙΛΟΣ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΒΟΛΟΥ (ΟΥΚ), ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, ΑΣ ΑΡΓΩ ΒΟΛΟΥ και ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛ ΚΛΑΜΠ ”ΒΟΛΟΣ”).

Δημήτρης Μπιτολάς

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις