Καθοριστικό ντέρμπι στο Φάληρο, στα Γιάννενα δοκιμάζεται ο ΠΑΟΚ

Σήμερα διεξάγεται το κυρίως πιάτο της 20ης αγωνισιτκής της Σούπερ Λιγκ, με το ντέρμπι του Φαλήρου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ να κλέβει την παράσταση.

Το σημερινό πρόγραμμα ανοίγει η επικίνδυνη έξοδος του ΠΑΟΚ στα Γιάννινα, με τον «δικέφαλο» να επιθυμεί να αλώσει για πρώτη φορά φέτος το απόρθητο κάστρο του ΠΑΣ, συνεχίζοντας απτόητος την πορεία πρωταθλητισμού.

Στα αγωνισιτκά ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα πέραν του τραυματία Ελ Καντουρί, με ένα εκ των μεταγραφικών αποκτημάτων του χειμώνα, τον Μάριο Αζεβέδο, να συμπεριλαμβάνεται κανονικά στην αποστολή και τους Μουλέν και Μιχόγεβιτς να μένουν εκτός.

Οσόν αφορά τους γηπεδούχους, ο «χρυσός» σκόρερ απέαντι στον Πανιώνιο, Θέμης Τζημόπουλος είναι ετοιμοπόλεμος και έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Πετράκη. Διαιτητής ο Κουτσιάυτης από την Άρτα και τηλεοπτική κάλυψη από το NOVASPORTS 2 στις 15:00.

Στις 17:15 στη Λαμία η τοπική ομάδα υποδέχεται τον Ατρόμητο, με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν την μάχη για την εξασφάλισης της παραμονής και τους Περιστεριώτες να έχουν… αγκαλιάσει την τετράδα.

Ο νεοπαοκτηθείς Πριντέτας μπήκε κανονικά στην απστολή των γηπεδούχων, με τους Κουτρομάνο και Άστσεριτς να μένουν εκτός. Από κει και πέρα επιστρέφουν οι Πίτι, Μπλάζιτς και Ασίγκμπα, ενώ ο Μπάμπης Τεννές αναμένεται να ανακατέψει την τράπουλα της ενδεκάδας.

Όσον αφορά το σύνολο του Κάναντι, ο Ουάρντα επιστρέφει κανονικά, ενώ εκτός έμεινε ο Σπύρος Ρισβάνης. Θέση βασικού διεκδικεί και ο Μπρούνο. Διαιτητής ο Σκουλάς από τη Θεσσαλία και τηλεοπτική κάλυψη από το NOVASPORTS 2.

Τη ίδια ώρα στη Λιβαδειά, ο Λεβαδειακός υποδέχεται την Κέρκυρα, που καίγεται για βαθμούς ώστε να κερδίσει έδαφος στην μάχη για την παραμονή. Οι γηπεδούχοι είναι πάνοπλοι, πλην του τραυματία Αντιλεχου, εν αντιθέσει με τους Φαίακες που ταξιδεύουν λαβωμένοι.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Μαντζουράκης δεν υπολογίζει στους Γκόμες, Νούνες, Γκράσι και Κόντος, ενώ εκτός έμεινε και ο Ντιόγκο. Διαιτητής ο Μάνταλος από την Καβάλα και τηλεοπτική κάλυψη από το NOVASPORTS 3.

Το σημερινό πρόγραμμα ολοκληρώνεται με το ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ, με τους δύο μονομάχους να τίθενται αντιμέτωποι στο Φάληρο για δεύτερη φορά μετά την λευκή ισοπαλία του Κυπέλλου, παίζοντας τα ρέστα τους με φόντο τον τίτλο.

Οι «ερυθρόλευκοι» ευελπιστούν να διευρύνουν το αήττητο σερί τους, τη στιγμή που τρεις θέσεις παίζονται για την ενδεκάδα. Συκγκεκριμένα προβάδισμα για τον παρτενέρ του Ένγκελς στο κέντρο της άμυνας έχει ο Μποτία, φαβορί για τη μεσαία γραμή φέρεται ο Ζιλέ, μαζί με τον Ρομαό, ενώ για το δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής την κούρσα φαίνεται να κερδίζει ο Πάρντο.

Στο στρατόπεδο των φιλοξενούμενων, προβάδισμα για τη μεσαία γραμμή φέρονται να έχουν οι Κονέ-Σιμόες, με τον Μασούντ να βάζει υποψηφιότητα για την ενδεκάδα. Από κει και πέρα περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνουν οι Γκάλο, Λόπες, Μπακάκης και Τσιγκρίνσκι, με τους Βράνιες και Λαμπρόπουλο να διεκδικούν από μια θέση. Διαιτητής ο Παπαπέτρου από την Αθήνα και τηλεοπτική κάλυψη από το NOVASPORTS 1 στις 19:30.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις