Μέτρια στην “πρόβα”, δουλειά για την “πρεμιέρα” / Πιερικός – Νίκη Β. 1-0

Έντονα θα πρέπει να είναι τα παράπονα του Παναγιώτη Τζαναβάρα από τους παίκτες του, μετά την εμφάνιση που πραγματοποίησαν στη φιλική αναμέτρηση με τον Πιερικό στο γήπεδο του Σβορώνου. Οι “κυανόλευκοι” εμφανίστηκαν άνευροι, ασύνδετοι και χωρίς διάθεση σ’ ένα παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε ως πρόβα για τις επίσημες υποχρεώσεις που αρχίζουν σε μία εβδομάδα με το θεσμό του Κυπέλλου. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο η Νίκη δεν θύμισε σε τίποτα την ομάδα που εμφανίστηκε στα προηγούμενα φιλικά, αφού… …ήταν ανύπαρκτη δημιουργικά, ενώ στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο υπήρξε η διάθεση αλλά και πάλι δεν κατάφερε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να απειλήσει την εστία του Πιερικού. Στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Νίκης, ο Ανιέτε ήταν κινητικός όμως κι αυτός χάθηκε στη γενική μετριότητα της εμφάνισης.

Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι ποδοσφαιριστές, όταν οι επίσημες υποχρεώσεις είναι προ των πυλών είναι φυσιολογικό να μην βάζουν τα πόδια τους στη φωτιά, ρισκάροντας κάποιον τραυματισμό.

Οι «γκρι» φανέλες της Νίκης έγιναν «πορτοκαλί»

Οι δύο ομάδες «κατέβηκαν» στον αγωνιστικό χώρο με σχεδόν ίδιο χρώμα φανέλες αφού η Νίκη φόρεσε τις «γκρι» και ο Πιερικός τις άσπρες, ενώ το μόνο που έκανε αντίθεση μεταξύ των δύο ομάδων ήταν οι κάλτσες αφού και τα σορτσάκια ήταν ίδιου χρώματος και πιο συγκεκριμένα μαύρα. Έτσι λίγο μετά το ξεκίνημα και συγκεκριμένα μετά το αυτογκόλ του Γκότοβου στο 2ο λεπτό, οι παίκτες της Νίκης φόρεσαν τα πορτοκαλί γιλέκα που χρησιμοποιούνται στις προπονήσεις ώστε να διεξαχθεί η φιλική αναμέτρηση χωρίς προβλήματα.

Με Ανιέτε στο βασικό σχήμα

Με τον Αντόνιο Ανιέτε στο βασικό σχήμα παρέταξε την ομάδα του, ο Παναγιώτης Τζαναβάρας τοποθετώντας τον Αποστολίδη κάτω από τα δοκάρια, τον Ζουλιώτη στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Παπαδόπουλο στο αριστερό, τους Γκότοβο και Ρεπετσά ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Σεϊμάν και Αναστασόπουλο στον άξονα σε αμυντικό κυρίως ρόλο, τον Μανουσάκη στη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης, τον Γέσιτς στην αριστερή, τον Ανιέτε σε ρόλο οργανωτή και τον Τζιώρα ως επιθετική αιχμή.

Αυτογκόλ από τα «αποδυτήρια» για τη Νίκη

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε το παιχνίδι αφού πριν καλά καλά αλλάξουν μερικές πάσες οι παίκτες των δύο ομάδων, ο Γκότοβος πέτυχε αυτογκόλ για την ομάδα του σε μία στιγμή ασυνενοησίας των κεντρικών αμυντικών της Νίκης που προήλθε κατά κύριο λόγο από το γεγονός πως οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με φανέλες σχεδόν ίδιου χρώματος. Βέβαια, μετά το αυτογκόλ αποφασίστηκε οι «κυανόλευκοι» από «γκρι» να γίνουν «πορτοκαλί» όμως η ζημιά είχε ήδη γίνει.

Το αυτογκόλ μούδιασε τους παίκτες του Παναγιώτη Τζαναβάρα που δεν κατάφεραν να αντιδράσουν στα πρώτο μισάωρο, με τον Πιερικό να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς όμως να απειλεί την εστία του Αποστολίδη.

Το τελευταίο τέταρτο του πρώτου σαρανταπεντάλεπτου η Νίκη προσπάθησε να αντιδράσει αυξάνοντας την πίεση προς την εστία χωρίς όμως να δημιουργήσει τις ευκαιρίες εκείνες που θα της έδιναν το δικαίωμα να ισοφαρίσει το παιχνίδι, με εξαίρεση την κεφαλιά του Ανιέτε από καλή θέση που δεν βρήκε στόχο.

Αντίθετα ο Πιερικός ήταν αυτός που απειλούσε με δεύτερο γκολ, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί κυρίως τις στημένες φάσεις που προκαλούσαν σύγχυση στα καρέ της Νίκης Βόλου.

Το φιλμ του 1ου ημιχρόνου

2′ Γκολ για τον Πιερικό. Σε μία ανύποπτη φάση οι δύο κεντρικοί αμυντικοί της Νίκης μπερδεύτηκαν μεταξύ τους με συνέπεια ο Γκότοβος να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του

31′ Ευκαιρία για τη Νίκη με τον Ανιέτε. Ο Μανουσάκης σέντραρε ο Ανιέτε πήρε την κεφαλιά από καλή θέση μέσα στην περιοχή του Πιερικού όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι καταλήγοντας άουτ

34′ Παραλίγο και δεύτερο αυτογκόλ για τη Νίκη μετά από ασυνεννοησία του Αναστασόπουλου με τον Γκότοβο με την μπάλα να περνάει κόρνερ για τον Πιερικό

37 Ευκαιρία για τον Πιερικό. Ο Ιορδανίδης σηκώθηκε ψηλότερα από όλους, έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει δίπλα από δεξί κάθετα δοκάρι του Αποστολίδη

38′ Γέμισμα των παικτών του Πιερικού με τον Αναστασόπουλο να διώχνει στην γραμμή μετά από λάθος διώξιμο του Γκότοβου

40′ Σουτ του Τζιώρα πέρασε άουτ

Επανάληψη του πρώτου ημιχρόνου το δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο

Με μόνη αλλαγή αυτή του Γιώτα στη θέση του Ρεπετσά ξεκίνησε η Νίκη Βόλου το δεύτερο ημίχρονο, θέλοντας ο Παναγιώτης Τζαναβάρας να διορθώσει τα «κακώς κείμενα» στο κέντρο άμυνας του πρώτου ημιχρόνου. Η Νίκη μπήκε με διάθεση να αλλάξει τη ροή του αγώνα και να αλλάξει την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου όπου ο Πιερικός κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, μεταφέροντας το παιχνίδι προς την περιοχή του Λαμπάκη. Παρά τη διάθεση όμως οι «κυανόλευκοι» δεν μπόρεσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Πιερικού με τον Παναγιώτη Τζαναβάρα να αλλάζει το σύστημα από 4-2-3-1 σε 4-4-2, περνώντας τον Τσίτα ως παρτενέρ του Τζιώρα σε πρώτη φάση και του Ριβέρα λίγα λεπτά αργότερα. Κανένας και τίποτα όμως δεν άλλαξαν την εικόνα με συνέπεια το 1-0 υπέρ του Πιερικού να παραμείνει ως το τέλος του παιχνιδιού.

Το φιλμ του 2ου ημιχρόνου

69′ Σουτ του Μανίκα πέρασε κόρνερ μετά από παρέμβαση παίκτη της Νίκης

76′ Και πάλι σουτ του Μανίκα καταλήγει άουτ

81′ Ο Γέσιτς γύρισε στην περιοχή του Πιερικού εκεί βρέθηκε ο Ριβέρα όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ

85′ Σέντρα σουτ του Μανίκα, δεν αιφνιδιάζει τον Αποστολίδη ο οποίος μπλοκάρει την μπάλα

 

Πάτσης και φίλοι της Νίκης στον Σβορώνο

Στο Σβορώνο ταξίδεψαν για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα και αρκετοί φίλοι της Νίκης ενώ στην κερκίδα του γηπέδου βρέθηκε και ο Ανδρέας Πάτσης, ο οποίος δεν έχει χάσει παιχνίδι της ομάδας του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πιερικός (Γ. Φοιρός): Λαμπάκης (68′ Παπατολίκας), Νίκου(60′ Ντόικιτς), Κρουσταλέλης (62′ Νικολίτσης), Ιασωνίδης (60′ Μιχαηλίδης), Αποστολίδης (61′ Σερέτης), Ιορδανίδης Ν.(60′ Κατσαμπάς), Παπατόλιος (78′ Παπαδόπουλος), Ιορδανίδης Γ. (78′ Κυρλίδης), Κέρι (78′ Ίτσιος), Μανίκας, Μπρίτο (λ.τ. 13′ Βραχνός)

Νίκη Βόλου (Π. Τζαναβάρας): Αποστολίδης, Ζουλιώτης (78′ Μπιτσάκος), Ρεπετσάς (46′ Γιώτας), Γκότοβος, Παπαδόπουλος, Αναστασόπουλος (79′ Μπακάλης), Σεϊμάν (71′ Χαρτσιάς), Μανουσάκης (65′ Ισαάκ), Γέσιτς (86′ Πιτταράς), Ανιέτε (65′ Τσίτας), Τζιώρας (71′ Ριβέρα)

Διαιτητής: Μπουμαρσόπουλος

Κίτρινες: Γιώτας

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις