Α’ ΕΠΣΘ: Το Φιλμ της 17ης αγωνιστικής (+ πίνακας βαθμολογίας)

Χωρίς μεταβολές η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΘ, όπου οι πρωτοπόροι κέρδισαν βαθμούς, ενώ στη βάση της βαθμολογίας αντίστοιχα, οι ομάδες που βρίσκονται εκεί έχασαν πόντους.
Έτσι και σε ότι αφορά τον πρωταθλητή, η αγωνία για την τελική έκβαση της κούρσας εξακολουθεί να υφίσταται, μεταξύ των δυο βασικών “μονομάχων” Θησέα και Διαγόρα, με την αναμονή και για την εκκρεμή δικαστική απόφαση για τη γνωστή  πλέον ένσταση, να παίζει ουσιαστικό ρόλο.

Αναλυτικότερα σε ότι έχει να κάνει με τις αναμετρήσεις του Σαββατοκύριακου, χωρίς να δυσκολευτεί ο Θησέας επικράτησε με 6-0 της Αγίας Παρασκευής στο Βοηθητικό του ΕΑΚ, με δύο γκολ πριν συμπληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο κι άλλα τέσσερα τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο, όπου οι φιλοξενούμενοι έχασαν τη συγκέντρωσή τους και δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν το ρυθμό των πρωτοπόρων.
Ο Διαγόρας ήθελε τη νίκη, για να συνεχίσει να κυνηγά το πρωτάθλημα κι απέναντι στον αδύναμο Παγασητικό το έδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο, επικρατώντας στην έδρα του με 5-0 κι έχοντας πετύχει τρία από αυτά τα τέρματα σε δεκατρία λεπτά, ξεκινώντας με γκολ “από τα αποδυτήρια”.
Πολλές οι απουσίες για την ομάδα του Παγασητικού, που θα ψάξει τους βαθμούς που χρειάζεται για την παραμονή σε άλλες αναμετρήσεις.
Χωρίς πολλά σχόλια περνά η αναμέτρηση Ανθ. Γαζή- Πρωτεσιλάου που έγινε στο γήπεδο Δημητριάς και βρήκε τους γηπεδούχους νικητές με 1-5.
Πέντε γκολ σημείωσε ο Πρωτεσίλαος ως το 67’ κι από εκεί και πέρα, εκμεταλλευόμενοι και τη χαλαρότητα των φιλοξενουμένων, οι γηπεδούχοι πέτυχαν το δικό τους τέρμα με πέναλτι, ενώ χάθηκε ένα πέναλτι ακόμα για τον Ανθ. Γαζή στις καθυστερήσεις του αγώνα.
Πολλά τα προβλήματα για τον Ανθ. Γαζή που είχε μόλις έντεκα παίκτες διαθέσιμους.
Επιστροφή στις νίκες για Πύρασο, που κατέκτησε το όγδοο “τρίποντο” σε δέκα αγωνιστικές, επικρατώντας το μεσημέρι της Κυριακής στο γήπεδο του Μαγνησιακού με 0-2. Κι άλλα γκολ θα μπορούσαν να επιτύχουν οι φιλοξενούμενοι,  αν ήταν περισσότερο συγκεντρωμένοι στην τελική ενέργεια.
Σε κακή ημέρα οι ποδοσφαιριστές του Μαγνησιακού, δεν μπόρεσαν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα και δίκαια έχασαν.
Από νωρίς στο α΄ ημίχρονο η Ακρόπολη εξασφάλισε δίκαια τη νίκη, αφού επικράτησε στο Βασδέκειο επί του Ηρακλή Β. με 0-2. Στο β’ μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και τίποτα περισσότερο δεν προέκυψε, που θα μπορούσε να αλλάξει το τελικό αποτέλεσμα.
Πολλά τα προβλήματα για τους γηπεδούχους που είχαν παίκτες στον πάγκο, αλλά λόγω του ότι ήταν καταπονημένοι από προβλήματα υγείας (ιώσεις) ο Δ. Κόφφας προτίμησε να μην κάνει όλες τις αλλαγές.
Αμφίρροπο ήταν το α’ ημίχρονο της αναμέτρησης μεταξύ Πηλέα και Σαρακηνού, που κρίθηκε τελικά υπέρ των φιλοξενούμενων (0-1) με γκολ που σημειώθηκε στο τελευταίο 15λεπτο.
Από εκεί και πέρα ένα δοκάρι και δυο κλασικές χαμένες ευκαιρίες, για τους φιλοξενούμενους που δίκαια κέρδισαν. Απογοήτευση για τους γηπεδούχους που έκαναν μεγάλη προσπάθεια έστω και για τον ένα βαθμό, αλλά στο τέλος δεν τα κατάφεραν.
Λόγω έλλειψης ακτοπλοϊκών δρομολογίων, από Σκιάθο προς Βόλο, η αναμέτρηση Αίας Σκιάθος δεν πραγματοποιήθηκε, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΣΘ, θα αποφασίσει για τη νέα ημέρα διεξαγωγής της αναμέτρησης.

Τα αποτελέσματα της 17ης Αγωνιστικής
Ηρακλής Β.- Ακρόπολις  0-2
Αίας- Σκιάθος ΑΝΑΒΟΛΗ
Ανθ. Γαζής- Πρωτεσίλαος 1-5
Διαγόρας- Παγασητικός 5-0
Θησέας- Αγ. Παρασκευή 6-0
Μαγνησιακός- Πύρασος 0-2
Πηλέας- Σαρακηνός 0-1

Η βαθμολογία
*Σαρακηνός και Ηρακλής Β. ξεκίνησαν με -2 βαθμούς, λόγω τιμωριών που έχουν από το προηγούμενο πρωτάθλημα
** Παιχνίδι λιγότερο για Σκιάθο και Αία Σούρπης

Η επόμενη 18η αγωνιστική (3-4/3/2018)
Αίας- Ηρακλής Β.
Ακρόπολις- Ανθ. Γαζής
Σκιάθος- Διαγόρας
Πρωτεσίλαος- Θησέας
Παγασητικός- Μαγνησιακός
Αγ. Παρασκευή- Πηλέας
Πύρασος- Σαρακηνός


Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις