Ένα βήμα πριν την …ασφυξία ο Παναθηναϊκός

Η ευχάριστη εξέλιξη από την Σούπερ Λίγκα που περίμεναν στο τριφύλλι δεν ήρθε ποτέ και τώρα οι πράσινοι τρέχουν και δεν φτάνουν. Την 31η Μαρτίου ολοκληρώνεται το όριο για την κατάθεση φακέλων σχετικά με την άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα και ο Παναθηναϊκός πρακτικά δεν έχει καμία πιθανότητα να προλάβει να διακανονίσει τόσες υποθέσεις σε 3-4 μέρες. Ταυτόχρονα, υπολογίζεται ότι χρειάζονται περίπου 3.5 εκατ. για να συμβεί αυτό.

Τι μπορεί να σώσει το τριφύλλι; Θα μπορούσε μια άμεση τακτοποίηση και πληρωμή όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που κυμαίνονται στα 10 εκατ. ευρώ, λύση που μοιάζει ανέφικτη. Επίσης, στην ΠΑΕ θα επιχειρήσουν να πιέσουν την ΕΠΟ για να αλλάξει αυτή τον κανονισμό, όμως η λογική λέει ότι πολύ δύσκολα ο πρόεδρος της ΕΠΟ θα αναλάβει τέτοια πρωτοβουλία, ειδικά από τη στιγμή που η ίδια η Σούπερ Λίγκα δεν πέρασε το αίτημα της ΑΕΚ που βόλευε τον Παναθηναϊκό και κάποιες άλλες ομάδες.

Επί της ουσίας ο μοναδικός τρόπος που εγγυάται στους πράσινους ότι δεν θα πιουν το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού για έξω-αγωνιστικούς λόγους είναι ο εξής… Να ξεκινήσουν από σήμερα κιόλας τις επαφές και τις πληρωμές και να ελπίζουν ότι θα δοθεί η παράταση μέχρι τις 15 Απριλίου για την κατάθεση των φακέλων στην επιτροπή αδειοδοτήσεων.. Διαφορετικά, όλα τα σενάρια είναι πιθανά…

sport-fm.gr