Συναντήθηκαν ΕΠΟ-FIFA, εν αναμονή της απόφασης για Grexit

Πραγματοποιήθηκε στη Ζυρίχη η συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΕΠΟ, με εκπροσώπους της επιτροπής ομοσπονδιών της FIFA.

Στη συνάντηση, o πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας, Βαγγέλης Γραμμένος έκανε εφ’ όλης της ύλης ανάλυση της κατάστασης στο ελληνικό ποδόσφαιρο και παρουσίασε συγκεκριμένο πλάνο εκσυγχρονισμού της διοικητικής δομής και λειτουργίας του, ενώ οριστικοποιήθηκε η παρουσία ανθρώπων της FIFA και της UEFA στον τελικό του κυπέλλου.

Πλέον, αναμένεται η απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας σχετικά με την εισήγηση του Χ. Χούμπελγια το Grexit.

H επίσημη ενημέρωση της ΕΠΟ:

«Τρεις ώρες διήρκησε η συνάντηση-ακρόαση της αντιπροσωπείας της Ε.Π.Ο, αποτελούμενης από τον πρόεδρό της κ. Ε. Γραμμένο, τον αναπληρωτή πρόεδρο κ. Ν. Βακάλη και τον εκτελεστικό γραμματέα κ. Α. Δέδε με εκπροσώπους της επιτροπής ομοσπονδιών της FIFA στη Ζυρίχη. 

Τις διεθνείς συνομοσπονδίες εκπροσώπησαν οι κκ. Χ. Χούμπελ, Ε. Ντερβίσαϊ, Ι.Βέλα, Μ. Γεωργίου (επιτροπή παρακολούθησης), Μ. Βάσαλο (FIFA), Ζ. Λάκοβιτς (UEFA), καθώς και στελέχη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Στη συνάντηση, που έγινε σε άριστο κλίμα και πνεύμα συνεργασίας, ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Γραμμένος έκανε εφ’ όλης της ύλης ανάλυση της κατάστασης στο ελληνικό ποδόσφαιρο και παρουσίασε συγκεκριμένο πλάνο εκσυγχρονισμού της διοικητικής δομής και λειτουργίας του με βασικές προτεραιότητες τα θέματα:

Α) διακυβέρνησης του ποδοσφαίρου,

Β) επιτάχυνσης της διαδικασίας απονομής δικαιοσύνης στα πρότυπα των FIFA/UEFA

Γ) νέου επιχειρηματικού προτύπου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο,

Δ) δημιουργίας θεσμικού πλαισίου κατά της χειραγώγησης αγώνων

Ε) καταπολέμησης της βίας και των δυσμενών δηλώσεων.

Τα μέλη της επιτροπής ομοσπονδιών της FIFA αναμένεται σύντομα να εισηγηθούν προς την Ε.Ε. της Διεθνούς Ομοσπονδίας σχετικά με την αναφορά Χούμπελ.

Η ελληνική πλευρά ενημερώθηκε, τέλος, ότι τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στις 12 Μαΐου θα παρακολουθήσουν εκπρόσωποι των διεθνών συνομοσπονδιών και μέλη της επιτροπής παρακολούθησης».