ΕΠΟ-Σούπερ Λιγκ: Βρίζεις τον πρόεδρό σου; Κλείνει η θύρα σου

ΕΠΟ και Super League έχουν έτοιμες προτάσεις για τις τροποποιήσεις των κανονισμών, που θα τεθούν προς ψήφιση στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, με την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλίσουν την έγκριση των FIFA-UEFA.

Μια από αυτές και η οποία έχει μεγάλο ενδιαφέρον φέρνει στη δημοσιότητα η «Live Sport». Τι προβλέπει η εφαρμογή αυτού του μέτρου; Να γίνεται κλείσιμο θύρας ή μέρος αυτής, όταν οπαδοί που βρίσκονται σε αυτή στρέφονται κατά της διοίκησης της ομάδας τους.

Επιπλέον, η διοργανώτρια Αρχή προτείνει στην ομοσπονδία την αλλαγή του άρθρου 15 του Πειθαρχικού Κώδικα, ζητώντας μεταξύ άλλων, να προστεθεί παράγραφος με τίτλο «Συνθήκες μη ασφαλούς έναρξης ή συνέχισης αγώνα». Με αυτήν την παράγραφο θα δίνεται στον διαιτητή η δυνατότητα -εφόσον περάσει- αναβολής ή ματαίωσης αγώνα, σε περίπτωση που η διακοπή ξεπεράσει τα 45 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα ο ρέφερι της αναμέτρησης μπορεί να ζητήσει και την εκκένωση κερκίδων.

Πάντως, η συγκεκριμένη πρόταση της Λίγκας αναμένεται να απορριφθεί από την ΕΠΟ, διότι εκτιμάται ότι δεν είναι εφικτό σενάριο η ομαλή αποχώρηση των οπαδών από το γήπεδο σε τέτοιες περιπτώσεις.