Μύδροι Καμμένου κατά Μαρινάκη

Μοιράσου το άρθρο

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Arena FM, την Πέμπτη (6/9), εξαπέλυσε μύδρους εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη, χαρακτηρίζοντάς τον μεταξύ άλλων «λαθρέμπορο», «χρηματοδότη μεταφοράς ναρκωτικών», ενώ υποστήριξε ότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Πειραιώς εκμεταλλεύεται τον κόσμο του συλλόγου μετατρέποντας τον σε «στρατό».

Από την άλλη, όμως, θέλησε να ρίξει γέφυρες τόσο με τον Ίβαν Σαββίδη όσο και με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ αναφορικά με το θέμα της νέας Τούμπας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Είναι πολύ σημαντικό να μη δέχονται οι φίλαθλοι να γίνονται όπλο στα χέρια κάποιου που θέλει να τους εκμεταλλευτεί, δεν ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο, αλλά ενδιαφέρεται για την προστασία του εαυτού του και αυτό αφορά αρκετές ομάδες όχι μόνο της Θεσσαλονίκης, για να το ξεκαθαρίσω».

Για το ότι δε δίστασε να έρθει σε κόντρα με τους φίλους του Ολυμπιακού και τον πρόεδρο του:

«Οι οπαδοί δε φταίνε σε τίποτα, με τους οπαδούς του Ολυμπιακού δεν έχω τίποτα και μακάρι να γίνεται ένας ωραίος αγώνας και να κερδίζει ο καλύτερος. Αλλά όταν οι οπαδοί χρησιμοποιούνται από τον πρόεδρο είτε να μη μπει φυλακή, είτε για να απειλεί το κράτος, τότε υπάρχει πρόβλημα και αυτό δυστυχώς το είδαμε, να γίνεται αρκετές φορές ιδίως με τη σημερινή διοίκηση του Ολυμπιακού και τον κ.Μαρινάκη, ένας άνθρωπος που διώκεται για ναρκωτικά, για χρηματοδότηση μεταφοράς ναρκωτικών, για λαθρεμπόριο δεν μπορεί αυτός ο άνθρωπος να χρησιμοποιεί τους αγνούς οπαδούς μίας ομάδας σαν όπλο για να επιτίθεται σε αυτούς που θεωρεί ότι δεν είναι διατεθειμένοι να σιωπήσουν υπέρ του. Κι εγώ είμαι από εκείνους που δεν σιωπούν και ανεξάρτητα αν ήταν στον Ολυμπιακό ή στην ΑΕΚ το ίδιο θα έκανα. Οι οπαδοί δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται, οι διοικήσει είναι προσωρινές, έρχονται και φεύγουν , έχουν υποχρέωση και οι ίδιο να προασπίσουν τις ομάδες τους. Να παίρνουμε τα παιδιά μας να πάμε στο γήπεδο, το σκέφτομαι όμως, το αποφεύγω γιατί δεν είμαι από τους ήρεμους. Στον αγώνα του πόλο, η αδερφή μου είναι προπονήτρια, η κόρη της παίκτρια και ακούει τα εξ αμάξης, δεν το δέχομαι, είναι απαράδεκτα αυτά».

«Μιλάμε για εκτελέσεις, για διαιτητές που παίζουν 99-1 δεν το δέχεται κανείς σώφρων άνθρωπος. Πρέπει να παρέχουμε τη δυνατότητα να πάνε οι άνθρωποι άνετα στο γήπεδο, να μην έχουμε στημένα, πληρωμένους και εκφοβισμένους διαιτητές. Τους τινάζουν τα αυτοκίνητα, τους καίνε τα σπίτια, μιλάμε πια για μαφία».

Η πολιτεία αν θα πρέπει να επέμβει, να διώξει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς:

«Έχω ζήσει την περιπέτεια του Κωνσταντινέα και το πάθος να μην κάνει πίσω, η δομημένη πολιτεία είναι η κυβέρνηση και τα όργανα, όταν συλλαμβάνουν κάποιον, υπάρχουν αποδείξεις και στη δικαιοσύνη. Βλέπουμε μια υπόθεση που θα έπρεπε να έχει τελειώσει στο αυτόφωρο και τραβάει με δικηγόρους, συνήθως αυτούς που καίνε δεν έχουν να πληρώσουν δικηγόρους και αν έχουν λένε που βρήκαν τα λεφτά, βλέπουμε δικαστική διαμάχη που στο τέλος εγκαταλείπουν. Σιχαίνονται και τα παρατάνε. Πρέπει να υπάρξουν πιο αυστηροί κανόνες, άμεση τιμωρία, να αποδίδονται ευθύνες και κάποιες ομάδες να αποκλείονται».

Όταν κάναμε τις εκπομπές με τον Τριανταφυλλόπουλο, θυμάμαι τις επιθέσεις που δέχθηκα. Την αντιπαράθεση μεταξύ οπαδών διαφορετικών ομάδων, να τη δεχθώ αλλά αυτό που δεν δέχομαι είναι ο πρόεδρος μιας ομάδας προκειμένου για να διασωθεί για λόγους εκτός ποδοσφαίρου, για ποινικές υποθέσεις, να τους χρησιμοποιεί σαν όπλο, σαν 45άρι κατά αυτών που πιστεύει ότι δεν υπακούν».

Για τη νέα Τούμπα:

«Διαβάζω, στα social media τα εξ αμάξης, δεν αντιλαμβάνομαι πως δεν χαίρεται κάποιος να προχωράει να γίνεται κάτι καινούριο, που θα φιλοξενήσει και αυτούς…»

Για το αίτημα για το χώρο στην Τούμπα:

«Γύρω από την Τούμπα, υπάρχει περιθώρια προς δρόμους και μικρά οικόπεδα του ταμείου Εθνικής Άμυνας. Αυτός ο περιβάλλων χώρος που δεν εξυπηρετεί σε τίποτα ζητήθηκε από την ΠΑΕ να συζητήσουμε το πως μπορεί να παραχωρηθεί προς τον ΠΑΟΚ για να δημιουργηθεί μία ζώνη ασφαλείας και νέο γήπεδο. Η παροχή είναι το 5% της αντικειμενικής αξίας του οικοπέδου που δίνουμε. Είχαμε καταλήξει στα 19.000 το μήνα, ο ΠΑΟΚ είπε μας ζητάτε ένα ποσό που δεν δεχόμαστε να το πληρώσουμε, όταν σε άλλες ομάδες δόθηκαν εκτάσεις, ξεκινήσαμε τη διαδικασία για το χώρο που ανήκει το ΤΕΕΘΑ γιατί υπάρχουν χώροι που έχουν καταπατηθεί από το δημόσιο. Ο πρωθυπουργός έχει επιθυμία να το προχωρήσουμε και να το λύσουμε άμεσα, μέσα στις επόμενες μέρες. Βρήκαμε λύση με το ΤΕΕΘΑ προκειμένου ο χώρος να δοθεί χωρίς αντάλλαγμα, για τους αξιωματικούς -για να μη χάσουν την περιουσία- θα μεταφέρουμε ένα συντελεστή σε άλλο κτίριο και μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού που θα ανακοινώσει και άλλα πράγματα για την Τούμπα, θα επισκεφτούμε τον ΠΑΟΚ και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα το κλείσουμε. Βλέπω να γίνεται ένα στολίδι στον Τούμπα, που να μπορεί να φιλοξενήσει ημιτελικό Europa League , ένα γήπεδο που θα παρέχει ασφάλεια , να μην έχουμε δυσάρεστα που θα γίνεται «τσόντα» η μία κερκίδα στην άλλη. Από ότι έχω καταλάβει θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, ο Σαββίδης. Στον Ερασιτέχνη θα παραχωρηθεί, αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω σε μέτρα. Μπορούν και για τη δημιουργία άλλων υποδομών χρήσιμα για το γήπεδο, το χρόνο 240.000 συν το 5%, λίγα τα μέτρα αλλά καθοριστικά για τη δημιουργία-επέκταση του νέου γηπέδου».

Για το πόσα χρόνια θα είναι η σύμβαση:

«Για 100 χρόνια… Είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε και στο θέμα της αδειοδότησης, να κάνουμε εργασίες στρατιωτικού τύπου. Υπάρχουν εντολές και προς τα άλλα αρμόδια υπουργεία για να τα προχωρήσουμε. Αφήστε να τα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός και τη Δευτέρα θα έχουμε τη συνάντηση.

28.701 είναι τώρα οι θέσεις. Για να μπορεί να φιλοξενήσει έναν ημιτελικό πρέπει κατά 7.000-8.000 να επεκταθεί και να έχει προδιαγραφές Europa League και να γίνουν υποδομές για έργα πολιτισμού, εμπορική χρήση, για να έχει έσοδα η ομάδα και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. Το δικαιούται ο ΠΑΟΚ, δεν του χαρίζουμε τίποτα, υπάρχει κάποιος που βάζει λεφτά και θέλει να κάνει ένα στολίδι».

Για το αν ζήτησε χρηματοδότηση:

«Δεν έχω μιλήσει με τον κ.Σαββίδη, θα τα συζητήσουμε όλα αυτά από Δευτέρα, θα βρεθούν ….μου κρατάει κακία που δεν πήρα θέση τότε με την ΑΕΚ αλλά ένας πολιτικός δεν μπορεί να πάρει θέση. Παλιά έλεγαν ότι είμαι φίλος του Σαββίδη, ο κ.Σαββίδης είναι φίλος της πατρίδας, έχει επενδύσει στην Ελλάδα, έχει δώσει δουλειά, όταν άλλοι απέλυαν. Η πολιτεία δε θα του δώσει δώρο, θα κάνει το καθήκον της, όπως έκανε σε όλες τις ομάδες. Έχω υποχρέωση και στον Μακεδονικό, που έχει ζητήσει ένα κομμάτι».

Πηγή: a-sports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις