Κούγιας: “Έχω αδειάσει συναισθηματικά, θα ανακοινώσω τις αποφάσεις μου”

Την Κυριακή το απόγευμα στο γήπεδο της ΑΕΛ στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό δεν υπήρξε η προσέλευση που θα ήθελαν άπαντες στην ομάδα του κάμπου ενώ αρκετοί εξ αυτών και δη οι οργανωμένοι οπαδοί αποδοκίμαζαν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό τον Αλέξη Κούγια. Είχαν μάλιστα και ένα πανό εις βάρος του το οποίο έγραφε “Έχει τελειώσει ο χρόνος σου, πάρε λοιπόν τον δρόμο σου”.

Μια μέρα μετά ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ με προσωπική δήλωση στην εφημερίδα Ελευθερία της Λάρισας υποστήριξε πως στενοχωρήθηκε απ’ όσα άκουσε και πλέον έχει αδειάσει συναισθηματικά.

Τόνισε μάλιστα πως δεν ήθελε να πάρει εν θερμώ αποφάσεις αλλά θα κάτσει να σκεφτεί και να πάρει την καλύτερη απόφαση με γνώμονα το συμφέρον της οικογένειας του.

Η δήλωση του αναφέρει:

“Κακή ήττα, κακή διαχείριση από τους προπονητές αλλά με στενοχώρησαν πολύ περισσότερο οι οργανωμένες βρισιές από τα πρώτα λεπτά οι οποίες με έχουν αδειάσει συναισθηματικά. Έχω τονίσει ότι δεν αποφασίζω εν θερμώ αλλά θα μετράω μέχρι το 1000. Το ποδόσφαιρο είναι διασκέδαση αλλά δυστυχώς στη Λάρισα δεν αντιλήφθηκαν ούτε οι οργανωμένοι οπαδοί, ούτε το περιβάλλον της ΑΕΛ γενικότερα, ούτε τα θεσμικά όργανα που γνωρίζουν ότι η ΑΕΛ είναι μέρος του πολιτισμού της πόλης, το δικό μου μέγεθος.

Θέλουν δε θέλουν κάποιοι να καταλάβουν στα 44 χρόνια της επιστημονικής μου καριέρας ίσως είμαι ο κορυφαίος δικηγόρος της Ελλάδας. Για να κλείσεις ραντεβού μαζί μου πρέπει να περιμένεις δύο μήνες. Έχω ένα πάθος το ποδόσφαιρο. Αυτό το πάθος μου κόστισε περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια ευρώ από την οικογένειά μου.

Πήρα μια ομάδα διαλυμένη με έναν ποδοσφαιριστή χωρίς αδειοδότηση, με 400.000 ευρώ σε χρέη και την έκανα να κερδίζει τον Ολυμπιακό, έφθασε στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας και γενικότερα της έδωσα άλλη υπόσταση. Έχει καταπληκτικό ρόστερ με καλό μέσο όρο ηλικίας και σε καμία περίπτωση δεν ανέχομαι να ακούνε τα παιδιά μου να βρίζουν τον πατέρα τους”.

Έχω αδειάσει συναισθηματικά, έχω κάνει υπομονή και επειδή μετράω μέχρι το 1000 θα καταλάβουν κάποιοι ότι τα κορόιδα έχουν πεθάνει, δεν μπορεί να είμαι χορηγός της πόλης συνεχώς, ούτε του Πηλαδάκη, πρέπει κι εγώ να κοιτάξω το συμφέρον της οικογένειάς μου και τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσω τις αποφάσεις που δε θα με βλάψουν οικονομικά.

Έχω αδειάσει εντελώς συναισθηματικά, από εδώ και πέρα θα κοιτάω το συμφέρον της οικογένειάς μου και την υπόσταση της επιστημονικής μου θέσης”.