Το πανόραμα του Champions League

Ο Λιονέλ Μέσι έκανε… πάρτι απέναντι στην Αϊντχόφεν (4-0) πετυχαίνοντας χατ τρικ. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Ίντερ επέστρεψε στο Champions League, με εκπληκτική ανατροπή στο 92′ επί της Τότεναμ (2-1).

Μπαρτσελόνα – Αϊντχόφεν 4-0

Η Μπαρτσελόνα μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και πίεζε την Αϊντχόφεν, ωστόσο οι Ολλανδοί ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη καλή στιγμή με τον Περέιρο (4′) να κάνει δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τερ Στέγκεν.

Μετά τη φάση του 4ου λεπτού η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν άφησε την Αϊντχόφεν να… ανασάνει, με τις δύο πρώτες καλές στιγμές της να έρχονται σε διάστημα τεσσάρων λεπτών. Πρώτα ο Μέσι (16′) μετά από εξαιρετική πάσα του Κουτίνιο έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ, ενώ στο 20′ ο Σουάρεζ έκανε το σουτ από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή το οποίο κατέληξε άουτ.

Στο 32′ ο Βιργκέβερ έκανε το… λάθος να ανατρέψει τον Ντεμπελέ έξω από την περιοχή με τον… συνήθη ύποπτο Λιονέλ Μέσι, με καταπληκτικό φάουλ να κάνει το 1-0 για τους γηπεδούχους το οποίο ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η Μπαρτσελόνα «καθάρισε», την υπόθεση νίκη μέσα σε δύο λεπτά πρώτα ο Ντεμπελέ με εξαιρετική προσπάθεια και σουτ έκανε το 2-0 ενώ ο Μέσι με πλασέ στο 77′ μετά από εξαιρετική πάσα του Σουάρεζ έγραψεμ το 3-0. Στο 87ο λεπτό ο Αργεντινός άσος έφτασε τα 103 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ διαμορφώνοντας το τελικό 4-0 στο «Camp Nou».

Ίντερ – Τότεναμ 2-1

Η Ίντερ επέστρεψε με επική ανατροπή μετά από έξι χρόνια.

Στο παιχνίδι του άλλου ομίλου στο Μιλάνο στο πρώτο ημίχρονο η Τότεναμ, είχε την κατοχή αλλά o Κέιν ενώ πέρασε τον Σλοβένο τερματοφύλακα της Ίντερ -μετά από εξαιρετική πάσα του Έρικσεν – καθυστέρησε και δεν κατάφερε να σκοράρει στο 32′, ενώ ο πιο κινητικός παίκτης του γηπέδου (Έρικσεν) είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι, μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ. Αντίθετα η γηπεδούχος ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι, δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια μεγάλη ευκαιρία με το 0-0 να είναι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στο 53′ η Τότεναμ πήρε αυτό που τις άξιζε στην αναμέτρηση με τον Έρικσεν να σκοράρει με διπλή προσπάθεια, αφού μετά από απόκρουση του Χαντάνοβιτς η μπάλα στρώθηκε σε αυτόν ξανά με την μπάλα να βρίσκει σε σώμα αμυντικού και να καταλήγει στο βάθος της εστίας της Ίντερ.

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο, είχε ευκαιρίες για να «κλειδώσει» τη νίκη όμως δεν το έκανε και το… πλήρωσε πολύ ακριβά.

Ο Κεϊτά Μπαλντέ στο 86ο λεπτό βρήκε πολύ ωραία τον αρχηγό των «Νερατζούρι», Μάουρο Ικάρντι, που με εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή δεν άφησε περιθώριο στον Βορμ και ισοφάρισε σε 1-1. Από εκεί και μετά οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία και στις καθυστερήσεις, ο Ματίας Βεσίνο μετά από πάσα του Ντε Φράι με κεφαλιά από κοντά, ολοκλήρωσε την ανατροπή βάζοντας «φωτιά» στο San Siro.

Τριάρα η Γαλατά με γκολάρα Ροντρίγκες – «Δράκοι» στο Γκελζενκίρχεν (vid)

Article Cover

H Γαλατασαράι έκανε πλάκα στη Λοκομοτίβ Μόσχας και επικράτησε με 3-0, τελειώνοντας το ματς με 10 παίκτες ενώ ο Γκάρι Ροντρίγκες είχε ανοίξει το σκορ με τρομερό γκολ. Στο 1-1 Σάλκε και Πόρτο.

Με το δεξί ξεκίνησε η Γαλατασαράι τις υποχρεώσεις της στους ομίλους του Champions League, επικράτωντας στην Πόλη με 3-0 επί της Λοκομοτίβ Μόσχας.

Οι Τούρκοι μπήκαν δυνατά στο ματς και μόλις στο 9΄ άνοιξαν το σκορ με τη σουτάρα του Γκάρι Ροντρίγκες! Με το τέρμα του πρώην άσου του ΠΑΟΚ η Γαλατά πήγε στα αποδυτήρια με το 1-0, έχοντας την ψυχολογία για να καθαρίσει τη νίκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γαλατασαράι έδειξε την ανωτερότητά της και αφού έκανε το 2-0 με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντερντιγιόκ στο 72΄. Οι Τούρκοι στο 87΄ έμειναν με 10 παίκτες λόγω της δεύτερης κίτρινης που είδε ο Ντιαγέ, όμως με πέναλτι στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων η Γαλατά έφτασε στο τελικό 3-0 με τον Σελτσούκ.

Βαθμός «χρυσάφι» για Πόρτο

Στο Γκελζενκίρχεν η Σάλκε υποδέχθηκε την Πόρτο στα πλαίσια του τέταρτου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με 1-1. Νωρίς στο ματς και συγκεκριμένα στο 13’ οι Πορτογάλοι είχαν την μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ όταν κέρδισαν πέναλτι, όμως ο Τέγιε που ανέλαβε την εκτέλεση νικήθηκε από τον Φέρμαν. Από εκεί και πέρα και μέχρι το τέλος των πρώτων 45’ δεν υπήρξαν ιδιαίτερα αξιόλογές φάσεις για τις δύο ομάδες. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Πόρτο να είναι καλύτερη και να χάνει μία – δύο καλές ευκαιρίες για να σκοράρει.

Παρ’ όλα αυτά, στο 64’ η γερμανική ομάδα ήταν αυτή που ευτύχησε να πάρει το προβάδισμα όταν ο Μακκένι κέρδισε τις κόντρες και βγήκε στην κόντρα, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Εμπολό και εκείνος πλάσαρε σωστά τον Κασίγιας στην έξοδό για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 74’ κέρδισαν νέο πέναλτι. Αυτή την φορά την εκτέλεση ανέλαβε ο Οτάβιο και στέλνοντας τον τερματοφύλακα της Σάλκε στην απέναντι γωνία έφερε το ματς στα ίσια. Στα λεπτά που ακολούθησαν ως το φινάλε δεν άλλαξε κάτι με τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό σε ένα ματς που ο ισοπαλία φαντάζει ως απόλυτα δίκαιο αποτέλεσμα με βάση την εικόνα του.

Τα αποτελέσματα 

Γαλατασαράι-Λοκομοτίβ Μόσχας 3-0
Σάλκε-Πόρτο 1-1

Βαθμολογία

1. Γαλατασαράι 3 3-0
2. Πόρτο 1 1-1
3. Σάλκε 1 1-1
4. Λοκομοτίβ 0 0-3

Eπόμενη αγωνιστική (3/10)

Λοκομοτίβ-Σάλκε (19:55)
Πόρτο-Γαλατασαράι (22:00)

Article Cover

Η Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε το «διπλό» στη Μονακό με την ανατροπή που πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο (1-2) ενώ η Ντόρτμουντ, με ένα τυχερό γκολ του Πούλισιτς κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της αξιόμαχης Κλαμπ Μπριζ (0-1).

Μονακό – Ατλέτικο Μαδρίτης

Η Ατλέτικο μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση με την Μονακό. Οι φιλοξενούμενοι μόλις στο 6ο λεπτό του αγώνα απείλησε την εστία της Μονακό με σουτ του Ντιέγκο Κόστα. Στο 18ο λεπτό του αγώνα η Μονακό άνοιξε το σκορ με γκολ του Γκρανσίρ. Ο Φαλκάο γύρισε την μπάλα με τον Γκρανσίρ να εκμεταλλέυεται την αναταραχή στην άμυνα της Ατλέτικο και να κάνει το 1-0.

Μετά το γκολ η Μονακό συνέχιζε να πιέζει με την Ατλέτικο Μαδρίτης να μοιάζει σοκαρισμένη. Μάλιστα στο 25ο λεπτό ο Αχόλου απείλησε και πάλι με τον Μπενάλιο όμως να πιάνει την μπάλα και να «διώχνει» τον κίνδυνο.Στο 31ο λεπτό και κόντρα στη ροή του αγώνα η Ατλέτικο ισοφάρισε με γκολ του Ντιέγκο Κόστα. Ο Γκριεζμάν πήρε την μπάλα και έδωσε μία υπέροχη πάσα στο Ντιέγκο Κόστα, ο οποίος δεν αστόχησε στο τετ α τετ.Στη συνέχεια η ροή του αγώνα άλλαξε με την Ατλέντικο να πιέζει. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου η Ατλέτικo «γύρισε» το ματς με κεφαλιά του Χιμένεθ, ύστερα από κόρνερ του Κόκε.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Ατλέτικο προκάλεσε… αναταραχή στην άμυνα της Μονακό αλλά το σουτ του Ροντρίγκο Ερνάντες δεν ανησύχησε τον Μπενάλιο. Η Ατλετικό συνέχιζε να πιέζει αλλά στο 62 ο Γκοντίν δεν κατάφερε να «κερδίσει» τον τερματοφύλακα της Μονακό.  Λίγα λεπτά αργότερα ο ο Φαλκάο έπεσε μέσα στην περιοχή σε μία σύγκρουση που είχε με τον Γκοντίν αλλά ο διαιτητής έδειξε… παίζεται.

Η Μονακό πίεσε μέχρι το τελευταίο λεπτό για την ισοφάριση, χωρίς όμως να καταφέρει να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας και την Ατλέτικο Μαδρίτης να φεύγει με σπουδαίο «διπλό» από το «Stade Louis II».

Κλαμπ Μπριζ – Ντόρτμουντ

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και απείλησαν από μία φορά. Στο 9ο λεπτό του αγώνα μάλιστα η Μπριζ με σουτ του Νταντζούμα ανησύχησε τον τερματοφύλακα της Ντόρτμουντ.Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν λίγο αργότερα με σουτ του Πίστσεκ. Η Κλαμπ Μπριζ ήταν πολύ καλύτερη στο πρώτο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου. Γύρω στο 30ο λεπτό του αγώνα η Ντόρτμουντ με δύο σουτ, ένα του Γκέτσε και ένα του Πίστσεκ.

Εννιά λεπτά αργότερα η Μπριζ απείλησε κάπως με το σουτ του Ντενσβίλ να περνάει άουτ. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου η Ντόρτμουντ έκανε δύο σουτ με τους Βίτσελ και Σμέλτζερ αλλά δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ.Η Ντόρτμουντ «συνήλθε» μετά το 20ο λεπτό αλλά δεν πέτυχε κάποιο τέρμα πριν το ημίχρονο. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις ομάδες.  Στο πρώτο εικοσάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή φάση για γκολ. Συγκεκριμένα στο 50ο λεπτό του αγώνα Γκέτσε και Ρόις συνδυάστηκαν καλά στο κόρνερ αλλά ο Μίτροβιτς δεν επέτρεψε να απειληθεί η άμυνα της Μπριζ. Στο 51ο λεπτό η Μπριζ έφυγε στην αντεπίθεση αλλά ο Βοσέν δεν μπόρεσε να πιάσει καλά το σουτ.

Η Ντόρτμουντ είχε την κατοχή του αγώνα αλλά δεν μπορούσε να σκοράρει ενάντια στην μαχητική Μπριζ. Στο 74ο λεπτό ο Ρόις με τον Καγκάβα άλλαξαν την μπάλα αλλά, ο Πούλισιτς δεν κατάφερε να σκοράρει από καλή θέση. Το γόρδιο δεσμό για την Ντόρτμουντ έσπασε ο Πούλισιτς με ένα άκρως τυχερό τρόπο. Ο Μίτροβιτς προσπάθησε να διώξει την μπάλα η οποία κόντραρε στα πόδια του Πούλισιτς, με την μπάλα να καταλήγει στη συνέχεια στην εστία της Μπριζ.

Οι γηπεδούχοι μετά το γκολ που δέχτηκαν δεν κατάφεραν να απειλήσουν την Μπορούσια Ντόρτμουντ, που κράτησε μέχρι το τέλος τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις