Γιούνι Χίτια: “Είμαι σίγουρος για τον Γκεστράνιους”

Μετά τον περσινό τελικό του Κυπέλλου, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μόλις μήνες θα διευθύνει παιχνίδι ελληνικών ομάδων ξένος διαιτητής. Η αρχή γίνεται από το πρώτο ντέρμπι της σεζόν, εκείνο ανάμεσα στους δύο Δικεφάλους, ωστόσο πρόκειται να υπάρξει και συνέχεια στα επόμενα σημαντικά ματς της Superleague.

«Άρχοντας» του αγώνα στην Τούμπα επιλέχτηκε από τον Βίτορ Μέλο Περέιρα ο Ματίας Γκεστράνιους, μία επιλογή που αντιμετωπίστηκε από αρκετούς με καχυποψία.

Από την πλευρά του πάντως ο Φινλανδός αρχιδιαιτητής, Γιούνι Χίτια (φωτό) εμφανίζεται σίγουρος για τις ικανότητες του συμπατριώτη του μιλώντας στο SDNA, ενώ τονίζει ότι θα καλέσει και ο ίδιος το επόμενο διάστημα κάποιον Έλληνα διαιτητή στη Φινλανδία για να διευθύνει παιχνίδι.

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ανταλλαγής διαιτητών. Για μας είναι κάτι πολύ συνηθισμένο. Έχουμε δώσει διαιτητές σε αρκετές χώρες, κυρίως σκανδιναβικές και της πρώην σοβιετικής ένωσης, όπως η Εσθονία. Είναι μία ευκαιρία για τους Φινλανδούς διαιτητές να δείξουμε ότι αξίζουν. Προσκληθήκαμε από την ελληνική επιτροπή διαιτησίας και το δεχτήκαμε με χαρά», ήταν το πρώτο σχόλιο του Χίτια για τον ορισμό του Γκεστράνιους, ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία της UEFA.

«Πρόκειται για έναν πολύ έμπειρο διαιτητή και φυσικά πιστεύω ότι θα έχει μία πετυχημένη διαιτησία στον αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ. Είναι ο κορυφαίος Φινλανδός διαιτητής και γι’ αυτό στείλαμε εκείνον. Φυσικά γνωρίζω πως είναι ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών, ότι η ατμόσφαιρα θα είναι καυτή και σίγουρα διαφορετική από αυτήν στους αγώνες του φινλανδικού πρωταθλήματος. Αλλά ο Γκεστράνιους έχει σφυρίξει περισσότερους από 60 διεθνείς αγώνες, μεταξύ άλλων και σε χώρες όπως η Γερμανία. Τον πιστεύω πολύ και περιμένω ότι θα κάνει ένα καλό ματς», πρόσθεσε ο Φινλανδός αρχιδιαιτητής που είναι παράλληλα και διεθνής παρατηρητής.

Αναφορικά με το πότε έγινε η επαφή με τον Βίτορ Μέλο Περέιρα για τη  συνεργασία των δύο χωρών στο θέμα της ανταλλαγής διαιτητών: «Η κουβέντα μας έγινε πολλούς μήνες πριν. Ξαναλέω όμως ότι για μας είναι κάτι πολύ συνηθισμένο. Όπως πήγε ο Γκεστράνιους στην Ελλάδα, έτσι θα καλέσω κι εγώ μελλοντικά Έλληνες διαιτητές για να διευθύνουν σημαντικά παιχνίδια στο φινλανδικό πρωτάθλημα. Δεν νομίζω αυτό να γίνει στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς απομένουν μόλις πέντε αγωνιστικές, αλλά σίγουρα θα το κάνω στο εγγύς μέλλον». 

Όσο για την άποψή του αναφορικά με τους Έλληνες διαιτητές: «Γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλοί ικανοί διαιτητές, όπως ο Σιδηρόπουλος. Ως παρατηρητής έχω υπάρξει σε 4-5 παιχνίδια Ελλήνων διαιτητών κι έχω πολύ καλή άποψη. Γι’ αυτό και θα ζητήσουμε κάποιους από τους πιο ικανούς όταν χρειαστεί, εκείνους φυσικά που έχουν το σήμα της FIFA». 

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις