Κύμα δυσαρέσκειας στη Football League

Κύμα δυσαρέσκειας για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η Football League και οι ομάδες της υπάρχει στις τάξεις των προέδρων της κατηγορίας, αφού σε αυτό το «παράδοξο» σχέδιο αναδιάρθρωσης δεν ακούστηκε σε καμία στιγμή η φωνή της και τελικά της κράτησαν τον ρόλο του «ριγμένου». Ο υπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, «απαίτησε» μια ολική αλλαγή των επαγγελματικών κατηγοριών χωρίς να θέσει ξεκάθαρους όρους και να πάρει γραπτές διαβεβαιώσεις σε αυτή την συμφωνία ανάμεσα στις λίγκες, την ΕΠΟ και τις ομάδες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να σέρνεται ακόμη πίσω από τις «ορέξεις» της Super League που από καλό παιδί της αναδιάρθρωσης έγινε το «κακομαθημένο», που δεν ψήφισε την αλλαγή της προκήρυξης λόγω της ύπαρξης μπαράζ και δήλωσε ξεκάθαρα πως αν δεν περάσει το δικό του, θα… σκεφτεί αν θα αλλάξουν τελικά οι κατηγορίες.

Η Football League από την πλευρά της περίμενε με υπομονή να την φωνάξουν επίσημα για να συζητήσει τα νέα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου και η επιμονή των προέδρων της κατηγορίας στην λογική αξίωση για άνοδο δύο ομάδων «μεταφράστηκε» σε εμπόδιο για την αναδιάρθρωση από όσους ήθελαν να χαϊδέψουν τα αυτιά του υπουργού. Αν οι ομάδες έπαιζαν μόνο για ένα εισιτήριο θα υπήρχε έλλειψη ανταγωνισμού από τα μέσα σχεδόν της σεζόν και φυσικά αυτό δεν συνέφερε ούτε την εικόνα της προσπάθειας αναμόρφωσης της κατηγορίας.

Ο υπουργός Αθλητισμού είναι άκρως εκτεθειμένος απέναντι στους προέδρους των ΠΑΕ της Football League με τους οποίους συνομιλούσε και τους υποσχόταν στα λόγια χρήματα, ανάλογα με αυτά που συμφώνησαν οι ομάδες της Super League. Από την πλευρά τους εκείνοι τον πίστεψαν και φυσικά δεν υπήρξε πιο άμεσα αντίδραση και πίεση για να εξασφαλίσουν το καλύτερο δυνατό.

Η κατάληξη ήταν να διαβάσουν από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ, η οποία ενημέρωνε πως απέκτησε τα τηλεοπτικά δικαιώματα της κατηγορίας. Κίνηση που τελικά έγινε για να παγιδευτεί η Football League, όσο και οι υπόλοιπες λίγκες που ανακοινώθηκαν (μπάσκετ – βόλεϊ – χάντμπολ) σε μια διαπραγμάτευση με ορισμένες παροχές από την ΕΡΤ και το υπουργείου. Ακόμη και τότε, περίμεναν με υπομονή την επίσημη τοποθέτηση του υπουργού Αθλητισμού, αλλά ακόμη και αυτή η σιωπή φανέρωσε την απαξίωση που δείχνει για το πραγματικό ποδόσφαιρο. Πολύ πιο ιστορικά ονόματα από την Λαμία και τον Παναιτωλικό που εξασφαλίστηκαν με συμβόλαια κοντά στο 1,4 εκατ. € βρίσκονται στην Football League και δεν γίνεται να υπάρχει τέτοια ανισότητα στις παροχές.

Η έλλειψη γενικού πλάνου είναι το βασικό πρόβλημα σε αυτή την «πρόχειρη» αναδιάρθρωση που τελικά δείχνει τον τρόπο που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο η ηγεσία του υπουργείου και την επαρχία. Οι πρόεδροι είναι έξαλλοι από την απαξιωτική αντιμετώπιση που έχουν σε αυτό το σχέδιο και μάλιστα έχασαν την εκτίμηση στα λόγια του υπουργού, ο οποίος μιλούσε ευθαρσώς για ποσά και δεν θέλουν να πιστέψουν τα σκέλη της τελικής πρότασης, η οποία τους εξασφαλίζει 22.000 € στην καθεμία, δηλαδή όσο το ετήσιο κόστος τους για δύο υπαλλήλους γραφείου που είναι απαραίτητοι για την λειτουργία κάθε ΠΑΕ.

Η γενική εικόνα που υπάρχει για το σημερινό (3/10) συμβούλιο στη Football League είναι πως με την συμπεριφορά τους όλοι κατάφεραν να ενώσουν ακόμη και τις αντικρουόμενες φωνές που υπήρχαν ανάμεσα στις ομάδες και να τονίσουν πως νιώθουν την κοροϊδία στο πετσί τους και είναι δύσκολο να υπάρξει κλήρωση, αλλά και οριοθέτηση της ημερομηνίας έναρξης του πρωταθλήματος.

flnews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις