Το Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας βάφτηκε στα χρώματα της Ferrari, σε έναν άκρως επεισοδιακό αγώνα στην ιστορική πίστα του Σίλβερστοουν, γεμάτο προσπεράσεις, ατυχίες και στρατηγικές ανατροπές. Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Σαρλ Λεκλέρ, με τον Μονεγάσκο πιλότο να επιστρέφει στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου μετά από 22 μήνες, σε ένα φινάλε που γράφτηκε υπό καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας.
Και ενώ η Scuderia πραγματοποιούσε έναν εντυπωσιακό και αψεγάδιαστο αγώνα για 48 από τους 52 γύρους, οδεύοντας προς ένα άνετο 1-2, στο φινάλε τα… έκανε μαντάρα. Η ιταλική ομάδα «κρέμασε» τον τοπικό ήρωα και επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή, Λιούις Χάμιλτον, χαρίζοντας απλόχερα τη δεύτερη θέση στον Τζορτζ Ράσελ της Mercedes.
Το λάθος με το Safety Car που άλλαξε τις ισορροπίες
Όλα ανατράπηκαν στον 48ο γύρο, όταν ο Μαξ Φερστάπεν έχασε τον έλεγχο της Red Bull από την 3η θέση και κατέληξε στην αμμοπαγίδα. Η εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας ώθησε τη Ferrari να καλέσει τον 40χρονο Χάμιλτον στα pits για αλλαγή σε μαλακή γόμα, θεωρώντας πως ο αγώνας θα επανεκκινούσε.
Αντίθετα, ο Τζορτζ Ράσελ ρίσκαρε, παρέμεινε στην πίστα και κέρδισε τη θέση. Καθώς οι αγωνοδίκες έκριναν πως το Safety Car δεν μπορούσε να αποχωρήσει, η καρό σημαία έπεσε χωρίς αγωνιστική δράση, αφήνοντας τον Χάμιλτον οριστικά στην 3η θέση.
Την ίδια ώρα, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Κίμι Αντονέλι, έζησε έναν εφιάλτη με προβλήματα στον εμπρός αριστερό άξονα του μονοθεσίου του, τερματίζοντας μόλις 16ος.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις















