Μπέος: «Φαβορί ο Ολυμπιακός, η ΑΕΛ κι ο Απόλλωνας»

Στην τηλεόραση του ΑΣΤΡΑ και στην εκπομπή «Παράθυρο στη Θεσσαλία» με το Δημήτρη Μαρέδη φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Βόλου. Ο Αχιλλέας Μπέος μίλησε για τις εξελίξεις της δικαστικής του υπόθεσης, ενώ αναφέρθηκε και στον Ολυμπιακό Βόλου, χρίζοντάς τον φαβορί για την άνοδο μαζί με ΑΕΛ και Απόλλωνα Σμύρνης.

Τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξη του Αχιλλέα Μπέου στην τηλεόραση του ΑΣΤΡΑ, όπως την απομαγνητοφώνησε το Goalpost.gr:

Για τη δικαστική του υπόθεση και τον Αλέξη Κούγια: «Έχω μάθει στη ζωή μου να βγαίνω νικητής και από αυτή τη διαδικασία θα βγω νικητής. Δεν γίνεται σε μία δημοκρατική χώρα να κατηγορείσαι για οτιδήποτε χωρίς να υπάρχουν μάρτυρες, συγκεκριμένες αποδείξεις και στοιχεία. Ο Κούγιας είχε ανακαλέσει και είπε ότι έκανε λάθος. Ούτως ή άλλος αυτά που είχε πει στην αρχή ήταν ψέματα. Δεν υπήρχαν, ήταν φαντασιώσεις. Ήταν ο μοναδικός. Είπε ότι κατηγορείσαι για δωροδοκία (σσ ο Αχιλλέας Μπέος). Ποιον δωροδόκησες; Πότε; Που; Πόσα; Δεν υπάρχουν (σσ στοιχεία και αποδείξεις)».

maredhsmpeos

Για το κατηγορητήριο: «Έχει καταπέσει το μεγαλύτερο κατηγορητήριο, το οποίο είναι Αίολο και διάτρητο. Δεν υπάρχουν στοιχεία. Αυτά είναι ενδείξεις. Μπορεί να παραπεμφθεί κάποιος, όταν θα αποδειχθούν στο δικαστήριο. Για το αν είναι ένοχος ή αθώος κάποιος, μπορεί να το κρίνει μόνο ο φυσικός δικαστής με στοιχεία, με μάρτυρες, με όλα. Μέχρι τότε υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας. Δυστυχώς για κάποιες περιπτώσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η δική μου, δεν υπάρχει, έχει καταργηθεί».

mpeosmaredhsparathyra

Για τους Έλληνες δικαστές: «Στην Ελλάδα δεν υπάρχει δικαιοσύνη, μόνο δικαστές με ήθος, με αξία και δικαστική συνείδηση. Εύχομαι να κριθώ από τέτοιους δικαστές. Δεν είναι, όμως, όλα τα δάχτυλα ίδια. Υπάρχουν και δικαστές, τα λεγόμενα εργαλεία, όπως τους αποκαλούσε ο Παπανδρέου και ο Γερουλάνος, οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν σε αυτή την υπόθεση για πολιτικούς και επικοινωνιακούς λόγους. Δυστυχώς η δικαιοσύνη συμμετέχει σε τέτοιες διαδικασίες».

mpeosmaredhs

Για τη φυλάκιση του: «Αυτό που βίωσα εγώ και η οικογένεια μου, εύχομαι να μη το βιώσει ούτε ο χειρότερος μου εχθρός, γιατί το να κατηγορηθείς ή να πας στη φυλακή χωρίς λόγο είναι ότι χειρότερο υπάρχει. Γνωρίζω για ποιο λόγο πήγα φυλακή, δεν υπάρχει, όμως, αδίκημα. Ας το φέρουν, ας το πουν. Φυλακή πήγα για να εξυπηρετηθούν πολιτικές και επιχειρηματικές σκοπιμότητες.

Το ποδόσφαιρο είναι επιχείρηση. Δεν φωτογραφίζω κανέναν. Έχω μεγαλώσει με αρχές στη ζωή μου και δεν έχω μάθει, ούτε να ρουφιανεύω, ούτε να κατηγορώ, ούτε να δείχνω με το δάχτυλο κάποιον άλλον για να αποποιηθώ των ευθυνών μου. Όποιες κι αν είναι αυτές (σσ οι ευθύνες μου), τις αναγνωρίζω και προχωράω.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει τίποτα. Αν αυτή τη δικογραφία τη δώσετε σε δέκα έγκριτους νομικούς και βρεθεί ένας από αυτούς και σας πει ότι η δικογραφία μπορεί να σταθεί, τότε εγώ θα πάω μόνος μου μέσα (σσ στη φυλακή)».

parathyrampeosmaredhs

Για τον Ολυμπιακό Βόλου: «Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα είναι μία από τις τρεις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο στην Α΄ Εθνική. Αν συμβεί αυτό, θα το πανηγυρίσω σαν φίλαθλος και ως άνθρωπος που το όνομα του έχει συνδεθεί με τον Ολυμπιακό Βόλου. Δεν γνωρίζω κάτι για τον Χαραλαμπίδη, άλλοι διοικούν. Παρακολουθώ τις εξελίξεις. Θεωρώ ότι στη μάχη της ανόδου που θα την κερδίσει ο ολυμπιακός Βόλου, οι άλλες δύο ομάδες που θα την διεκδικήσουν είναι η Λάρισα και ο Απόλλων Αθηνών. Δεν πρόκειται να πανηγυρίσω μαζί με τον Κούγια τίποτα. Θα πανηγυρίσω μόνο για την ομάδα μου και την πόλη μου. Αυτή η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, εάν στηριχθεί από τους φιλάθλους και από τους επιχειρηματίες, έχει τη δυνατότητα να αγγίξει την ομάδα του 2010».

Απομαγνητοφώνηση για το Goalpost.gr: Δημήτρης Μπιτολάς

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις