«Απαραίτητη η παρουσία του κόσμου στη Χάλκη»

Απαραίτητη θεωρεί ο Λεωνίδας Μπίλης την παρουσία του κόσμου στις κερκίδες του γηπέδου της Χάλκης ώστε η ομάδα με όλες της τις δυνάμεις να κάνει ακόμη ένα βήμα προς τον στόχο της, μιλώντας στην καθιερωμένη εβδομαδιάτικη συνέντευξη Τύπου. Ο κυανόλευκος τεχνικός τόνισε επίσης πως η ομάδα έχει κάνει μόλις το δεύτερο από τα 32 βήματα που χρειάζεται να πραγματοποιήσει ώστε να τερματίσει στην κορυφή του πρωταθλήματος. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λεωνίδας Μπίλης

«Είχα πει πως οι παίκτες μου ήταν συγκλονιστικοί με τον Αιγινιακό και το εννοούσα. Οι παίκτες είναι αυτοί που κερδίζουν τα παιχνίδια. Ο δικός μας ρόλος είναι υποστηρικτικός και βοηθητικός. Οι παίκτες είναι αυτοί που κάνουν την τακτική σωστή και οι παίκτες είναι αυτοί που εκτελούν τη στρατηγική και το πλάνο του προπονητή στο γήπεδο. Πολλές φορές όμως αυτοί περνούν σε δεύτερη μοίρα και ασχολούμαστε με άλλα πράγματα εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Ήταν μία ευχάριστη εβδομάδα για μας, δεύτερη συνεχόμενη, γιατί πετύχαμε το στόχο μας με τη βοήθεια του κόσμου και την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλλαν οι ποδοσφαιριστές. Αυτό όμως που έγινε μέχρι τώρα, είναι τα 2/32. Αυτό σημαίνει πως το πρωτάθλημα έχει 32 σκαλοπάτια και θα πρέπει να τα ανέβουμε ένα – ένα. Έτσι την Κυριακή έχουμε να ανέβουμε ακόμα ένα σκαλοπάτι ώστε στο τέλος να βρισκόμαστε στην κορυφή αυτής της πυραμίδας του πρωταθλήματος. Δουλέψαμε σκληρά και αυτή την εβδομάδα, αύριο έχουμε πάλι δουλειά το πρωί. Σήμερα προπονηθήκαμε στο γήπεδο της Κερασιάς, μ’ έναν καταπληκτικό αγωνιστικό χώρο. Θα προπονούμασταν στο γήπεδο της Χάλκης όμως προτιμήσαμε να μην επιβαρύνουμε τον αγωνιστικό χώρο καθώς είχε προηγηθεί βροχή.

Το παιχνίδι της Κυριακής είναι πάρα πολύ δύσκολο και θέλω να πω για τον κόσμο της Νίκης πως σ’ αυτό το παιχνίδι είναι απαραίτητος. Θέλουμε αυτό το δέσιμο ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους, που έγινε ακόμη πιο ισχυρό μετά τον αγώνα με τον Αιγινιακό, να συνεχίσει να υπάρχει και να δυναμώνει.

Για τους παίκτες που ήρθαν μετά την ολοκλήρωση του βασικού σταδίου προετοιμασίας:

«Ο χρόνος και η παρουσία τους στις προπονήσεις θα δείξουν το σημείο, στο οποίο θα είναι 100% έτοιμοι. Γίνεται πολύ καλή δουλειά από το τεχνικό τιμ. Οι συνεργάτες μου, ο κ. Κοκκινάκης, ο κ. Τσιαντάκης, ο οποίος αναλύει τα πάντα σε κάθε παιχνίδι και ίσως μετά το επόμενο παιχνίδι σας παρουσιάσουμε τα στατιστικά των πρώτων τριών αγώνων για να φανεί το μέγεθος της δουλειάς και σ’ αυτό το κομμάτι. Όπως επίσης εξαιρετική δουλειά κάνει και ο κ. Αθανασιάδης. Δουλεύουμε πολύ και δεν αφήνουμε κανέναν ποδοσφαιριστή χωρίς να πάρει τα κατάλληλα μέτρα που απαιτεί η κάθε προπόνηση. Πάντα τεχνικοτακτικά, πάντα ποδοσφαιρικά. Είμαι πεπεισμένος πως όταν κι αυτοί οι ποδοσφαιριστές ετοιμαστούν πλήρως θα μας δώσουν ακόμη περισσότερες λύσεις. Δεν είναι μόνο οι παίκτες που ακούγονται, είναι και αυτοί που τα ονόματά τους δεν έχουν ακουστεί πολύ, όπως είναι ο Αραπίτσας και σύντομα θα είναι έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ομάδα».

Για τους παίκτες που θα λείψουν από τον αγώνα με τον Πιερικό:

«Αύριο θα βγει η αποστολή και τότε θα γνωρίζουμε ποιοι ακριβώς παίκτες θα συμπεριληφθούν σ’ αυτή. Ο Κυπτίου έχει κάνει πολλά βήματα και αύριο θα κριθεί να θα συμπεριληφθεί στην αποστολή. Οι παίκτες που προέρχονται από τραυματισμούς κάνουν τα πάντα για να είναι έτοιμοι και στη διάθεση της ομάδας. Υπάρχει δίψα από τους παίκτες να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση. Εκτός σίγουρα είναι οι Νάκας και Ταουσιάνης, για τους υπόλοιπους είναι θέμα τελευταίας προπόνησης. Το δελτίο του Αποστολίδη είναι έτοιμο, από υγεία είναι εντάξει και είναι ετοιμοπόλεμος. Το θέμα είναι πλέον να βρει ρυθμό στην προπόνηση. Για τον Αλεξανδρή, το θέμα θα λυθεί, όταν θα αρθεί και η τιμωρία της ΕΠΣΘ από την ΕΠΟ».

Για τις εκλογές στην ΕΠΣΘ:

«Όλοι αυτοί οι άνθρωποι κρίνουν σήμερα στις 18.00 αν θα παίξουν τα νιάτα της Μαγνησίας ποδόσφαιρο. Εμείς έχουμε λιγότερο πρόβλημα. Δεν είμαστε 100% επαγγελματικά σωματεία, αλλά οι ομάδες της Νίκης, του Πυράσου και του Ρήγα φαίνεται ότι τα καταφέρνουν και δεν έχουν επιπτώσεις. Η πόρτα είναι κλειστή για τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, τους ερασιτέχνες προπονητές και τους ερασιτέχνες παράγοντες. Το πρόβλημα από κοινωνικής άποψης εκεί είναι τεράστιο. Εμείς το έχουμε αποδείξει. Και πρόβλημα να αντιμετωπίσουμε, θα ανταπεξέλθουμε».

Για το αν θα υπάρξουν αλλαγές αναλόγως των καιρικών συνθηκών την Κυριακή:

«Το ποδόσφαιρο είναι ένα πάρα πολύ ωραίο σπορ, το οποίο διεξάγεται το χειμώνα, που σημαίνει ότι ξέρουμε πως οι παίκτες που παίρνουμε είναι έτοιμοι να ανταπεξέλθουν σε όλες τις καταστάσεις. Τι σημαίνει αυτό; Εκτός από το ότι πρέπει να νικήσουν (σσ το παιχνίδι), όπως είπα την προηγούμενη φορά πρέπει να νικήσουν τον αντίπαλο, το γήπεδο και τα ανθρώπινα λάθη των διαιτητών, γιατί δεν υπάρχει κάποιος που να δουλεύει μέσα στο γήπεδο και να μην κάνει λάθος. Πρέπει να μάθουν να νικούν και τις καιρικές συνθήκες, πέρα από τον αντίπαλο. Οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, πρέπει να το λύσουμε. Οι παίκτες έχουν δείξει μέχρι στιγμής ότι μπορούν και λύνουν οποιοδήποτε πρόβλημα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και τις τέσσερις γραμμές. Έτσι, θα γίνει και την Κυριακή, είτε αν βρέχει, είτε αν χιονίζει, είτε αν έχει λάσπη, είτε αν έχει ξηρασία».

Για τον Πιερικό:

«Τυγχάνει να έχω φορέσει τη φανέλα του, τυγχάνει να είμαι ο προπονητής που τον επανέφερε στις επαγγελματικές κατηγορίες, όπως και με τον Αιγινιακό. Γνωρίζουμε τα πάντα. Γνωρίζουμε πως έχει δομηθεί αυτή η ομάδα, ποια είναι τα πλεονεκτήματα της και ποια τα μειονεκτήματα της.

Δεν έχει σχέση η μία ομάδα με την άλλη, είναι δομημένες εντελώς διαφορετικά. Να μιλήσω για τα πλεονεκτήματα. Γίνεται πολύ φιλότιμη προσπάθεια. Διάβασα τις δηλώσεις και του Δαββάκα και του κ. Ζάχα Ζαλίκα και τους ευχαριστώ τόσο για την ομάδα μας, όσο και για εμένα προσωπικά. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από αυτή την ομάδα να επανέλθει στην κατάσταση που βρισκόταν, ίσως το 2004 που ανέβηκε στις επαγγελματικές κατηγορίες, αλλά είναι γνωστή η ιστορία του Πιερικού, όπως είναι γνωστή και η ιστορία της Νίκης Βόλου. Έχει σαφώς χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας. Έχει ενθουσιασμό. Τα αποτελέσματα τους στα δύο πρώτα παιχνίδια κρίνονται ικανοποιητικά. Εκτός έδρας είναι μια ομάδα σφριγηλή που δεν δέχεται εύκολα γκολ και πιστεύω ότι θα είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα και θα δούμε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι».

Για την τακτική που θα ακολουθήσει η Νίκη απέναντι στον Πιερικό:

«Θα είναι ανάλογη του στόχου που θα ζητήσουμε για την Κυριακή. Μην περιμένετε ποτέ από εμένα να αποκαλύψω πριν από το παιχνίδι, ούτε τη στρατηγική και την τακτική που θα ακολουθήσουμε, ούτε το πλάνο, αλλά ούτε και τα πρόσωπα».

Για την προϊστορία των δύο ομάδων και αν αυτή μετράει:

«Το πλάνο και τη στρατηγική τα καθορίζει ο προπονητής. Άλλος προπονητής ήταν στον Αιγινιακό, άλλος προπονητής στον Πιερικό. Επειδή, τους γνωρίζω και τους δύο, παίζουν διαφορετικό ποδόσφαιρο. Έχουμε παίξει αντίπαλοι και στο παρελθόν. Παραδοσιακά ο Πιερικός τη Νίκη, τη δυσκολεύει πάντα. Από τον Αιγινιακό είχαμε χάσει και με ανατροπή 3-2, αλλά τον είχαμε κερδίσει και παλαιότερα. Θέλω να πω ότι δεν μετρά η προϊστορία στα παιχνίδια. Αυτό που μετράει στα παιχνίδια είναι το πόσο το θέλει η κάθε ομάδα. Είχα πει και θα το ξαναπώ, υπάρχουν πλεονεκτήματα σε αυτή την ομάδα. Αυτή τη στιγμή η πίστη μου είναι ότι το μέλλον ανήκει στη Νίκη Βόλου».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις