Ελευθερόπουλος: Τεράστιο «τρίποντο»

Πολύ ικανοποιημένος από τη νίκη και την εμφάνιση της ομάδας παρουσιάστηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Ελευθερόπουλος στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη λήξη του αγώνα με την Αναγέννηση. Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» χαρακτήρισε ως τεράστιο «τρίποντο», το οποίο επιτεύχθηκε επί ενός…

…πολύ καλού αντιπάλου, όσον αφορά την τακτική που εφαρμόζει στο γήπεδο. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Ελευθερόπουλου:
«Τα παιχνίδια που είδα του αντιπάλου μας, μου έδειξαν μια από τις καλύτερα τακτικά δομημένες ομάδες του πρωταθλήματος. Είναι μια ομάδα που ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο. Φοβόμουνα πολύ το σημερινό παιχνίδι. Η ομάδα δεν είχε κάνει τρεις νίκες συνεχόμενες, ούτε καν δύο. Είναι η νοοτροπία που τα αλλάζει όλα και τα παιδιά το κατακτούν αυτό καθημερνά. Σήμερα έγινε ένα παιχνίδι επιπέδου super league σε ρυθμό και τακτική. Συνεχίζουμε έτσι, έχουμε να καλύψουμε πολλά πράγματα ακόμα, αλλά τα παιδιά έχουν μεγάλη διάθεση και όρεξη και βγαίνουν στο γήπεδο αυτά που δουλεύουμε στην προπόνηση. Έχουμε ανεβάσει τον δείκτη των απαιτήσεων, επιτέλους μπήκαμε στην ζώνη των play off. Μόνοι τους τα κατάφεραν οι παίκτες και τώρα πρέπει να ματώσουν για να μείνει η ομάδα ψηλά.

Για το ότι η Αναγέννηση πίεζε ψηλά στο πρώτο ημίχρονο και ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να δημιουργήσει φάσεις: «Το ζητούμενο σήμερα ήταν η ισορροπία και με την ατομική ποιότητα των παικτών θα δημιουργούνταν οι συνθήκες για το γκολ. Το θέμα ήταν να αρχίσει να κρατάει η ομάδα το μηδέν. Πρωτεύον ήταν να είμαστε τακτοποιημένοι. Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και είναι ένα τεράστιο τρίποντο το σημερνό. Το Σάββατο έχουμε επίσης ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Στο ημίχρονο αυτό που είπαμε ήταν ότι έπρεπε να συνεχίσουμε να είμαστε ταχτοποιημένοι και να βρούμε κενούς χώρους να γίνει το 2-0 γιατί αν είναι γίνει το 1-1, τώρα, θα μιλούσαμε διαφορετικά.

Για τους καινούργιους παίκτες: Όποιος έρχεται πρέπει να αποδεικνύει από Δευτέρα έως Σάββατο ότι είναι καλύτερος από τον άλλο. Να ματώνει στην προπόνηση για να αποδείξει ότι είναι καλύτερος ώστε να πάρει την θέση του άλλου. Για τις μεταγραφές δεν σκέφτομαι εγώ, εγώ δουλεύω με τα παιδιά που έχω στην διάθεση μου.

Για το ότι η ομάδα έχει τρία παιχνίδια μπροστά της με ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο και για το αν τα αποτελέσματα θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τον στόχο της ομάδας: «Τι να σας πω; Είδατε σήμερα αναγκάστηκε ο Ζέρης να παίξει στόπερ, έπρεπε να παίξει δεν είναι και πολύ εύκολο, μας επηρέασε. Για μένα υπάρχει μόνο το παιχνίδι του Σαββάτου».

Για τον τραυματισμό του Ρόκα: «Έχει ένα τράβηγμα ο Στάθης και θα τον εξετάσει αύριο ο γιατρός μας».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις