Νίκησε και προκρίθηκε στο πρώτο παιχνίδι της ιστορίας του, ο Νέος Μαγνησιακός

Στο πρώτο παιχνίδι της ιστορίας του ο Νέος Μαγνησιακός, πέτυχε μία σπουδαία νίκη και ταυτόχρονα πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου ΕΠΣΘ, επικρατώντας στην έδρα του επί του εκπροσώπου ενός επίσης ιστορικού σωματείου, των Νέων Αθλητών Νίκης, με σκορ 2-1. Οι “πιτσιρικάδες” του Κωνσταντίνου Ρέππου προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, για να έχουμε…

την ισοφάριση των Νέων Αθλητών στο δεύτερο μέρος. Όμως αυτό κράτησε μόλις δυο λεπτά, καθώς ο Νέος Μαγνησιακός προηγήθηκε εκ νέου και κατάφερε να πάρει την νίκη- πρόκριση που σημειολογικά έχει πολύ μεγάλη αξία…
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν μουδιασμένοι και σαφώς επηρεασμένοι από το άγχος της πρώτης επίσημης εμφάνισης στην ιστορία της ομάδας. Έδωσαν έτσι το δικαίωμα στους Νέους Αθλητές να έχουν τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν τη μεγάλη φάση.
Από εκεί και πέρα το γκολ άλλαξε την ψυχολογία των νεαρών ποδοσφαιριστών του Νέου Μαγνησιακού, το παιχνίδι ισορρόπησε και το α’ ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το 1-0 .
Το γκολ σημειώθηκε με πέναλτι- που δέχθηκαν αδιαμαρτύρητα οι φιλοξενούμενοι- μετά από τράβηγμα του Χατζόγλου πάνω στον Γιαννακούρα εντός περιοχής, παράβαση που υποδείχθηκε αμέσως. Ο Μωυσίδης εκτέλεσε εύστοχα στο 18′ και πέτυχε το πρώτο γκολ στην ιστορία του Νέου Μαγνησιακού.
Στο β’ μέρος οι Νέοι Αθλητές κυνήγησαν ακόμη περισσότερο να σκοράρουν και στο 58′ ο Σιώμος έβγαλε κάθετη πάσα στον Χρηστίδη, αυτός σε θέση τετ α τετ τον Χρόνη κι ο τελευταίος “έσπασε” τη μπάλα προς τον Σιώμο που έκανε το 1-1.
Το 2-1 έγινε στο 60′ με παλικαρίσιο γκολ του Γιαννακούρα, ο οποίος έγινε αποδέκτης μεγάλης μπαλιάς, έπαιξε με το σώμα κι όταν δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή βρήκε το δρόμο προς τ’ αντίπαλα δίχτυα, πετυχαίνοντας ένα πολύ σημαντικό γκολ για την ομάδα του.
Για τον προπονητή των Νέων Αθλητών Νίκης, Γ. Παρασκευαΐδη, το σημείο που έκρινε το νικητή της αναμέτρησης ήταν αυτό στο οποίο προηγήθηκαν εκ νέου οι ποδοσφαιριστές του Νέου Μαγνησιακού. Αυτό τους έδωσε το δικαίωμα να διαχειριστούν καλύτερα το παιχνίδι, παρόλο που οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν, χωρίς ωστόσο να κάνουν την κλασική ευκαιρία για να πετύχουν δεύτερο δικό τους γκολ.
Άλλες στιγμές που ξεχωρίζουν από την αναμέτρηση είναι οι δύο περιπτώσεις πέναλτι που ζήτησαν οι Νέοι Αθλητές Νίκης. Στη δεύτερη από αυτές διαμαρτυρήθηκαν περισσότερο έντονα, όταν μετά το 2-1 αναφέρουν ότι έγινε παράβαση σε αγκάλιασμα του Σφονδύλια κι ανατροπή εντός της περιοχής των γηπεδούχων, χωρίς ωστόσο να υπάρξει αντίστοιχη υπόδειξη από τον διαιτητή.
Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ: Μήτσιας, Μπουρντένης, Παπαγεωργίου, Γεωργουλάκος, Πάντσιος, Λαρίσης, Χριστοδούλου (55′ Βαρελόπουλος), Μαστακούλης, Σκέντι (70΄ Μπαντέλης), Γιαννακούρας (62′ Κατσίφας), Μωϋσίδης (80′ Ταυλαρίδης)
Ν.Α. ΝΙΚΗΣ: Πρώιας, Χατζόγλου (80′ Καπερός), Κουκουτής, Βλάχος, Σφονδύλιας, Σέλνρι, Χριστίδης (70′ Κολημήτρας), Κουτσούκης, Φλώρος, Σιώμος, Χρόνης

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις