Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια στο Βοηθητικό του ΕΑΚ

Τα εγκαίνια του πλαστικού τάπητα στο Βοηθητικό του ΕΑΚ, πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί από τη δημοτική αρχή Βόλου, παρουσία και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας, εκπροσώπων ερασιτεχνικών σωματείων, αλλά και πολλών μικρών παιδιών από τις ακαδημίες ομάδων της πόλης. Στο βοηθητικό του ΕΑΚ πλέον υπάρχει νέος υπερσύγχρονος πλαστικός τάπητας, ενώ…

έχουν τοποθετηθεί καινούργιοι πάγκοι για τις ομάδες και τους διαιτητές, σύγχρονα τέρματα, ενώ υπάρχει και βοηθητικός εξολισμός (τέρματα 5Χ5 και μουντιαλίτο) για για χρήση στις προπονήσεις ή σε διάφορες άλλες αθλητικές δραστηριότητες.

 Επίσης έχει διαμορφωθεί και ο περιβάλλοντας χώρος, όπου στις κερκίδες έγινε τοπθέτηση πλαστικών καθισμάτων, χαμηλού διαχωριστικού του αγωνιστικού χώρου από τις κερκίδες, ενώ και πέριξ του αγωνιστικού χώρου έχει τοποθετηθεί περίφραξη και λουλούδια στην πλευρά όπου βρίσκονται οι πάγκοι.

Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και φυσικά η νέα μορφή του Βοηθητικού του ΕΑΚ, δεν έχει πλέον καμία σχέση, με αυτό που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε τα παλαιότερα χρόνια.
Το τελευταίο κομμάτι που απομένει, ούτως ώστε το γήπεδο να γίνει απόλυτα λειτουργικό, είναι η δημιουργία αποδυτηρίων, έργο το οποίο είναι στο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής και θα αποτελέσει τον αμέσως επόμενο στόχο.
Άμεσα θα κινηθούν οι διαδικασίες για τη χρηματοδότηση του, ωστόσο αυτές αναμένεται να είναι χρονοβόρες λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, αλλά και των γραφειοκρατικών εμποδίων που πρέπει να ξεπεραστούν.
Η είδηση που προέκυψε τη σημερινή μέρα, ήταν ότι άμεσα θα ανακατασκευαστεί και το Βασδέκειο, με τα έργα να ξεκινούν το Νοέμβριο και να ολοκληρώνονται περίπου τον Μάιο. Θα έχουν να κάνουν με την τοποθέτηση υπερσύγχρονου πλαστικού τάπητα έκτης γενιάς, αλλά και με την δημιουργία σύγχρονου γηπέδου μπάσκετ στον ίδιο χώρο που βρίσκεται και σήμερα, αλλά έχει εικόνα εγκατάλειψης

 

 Πριν την έναρξη της τελετής των εγκαινίων, δηλώσεις έγιναν από τον Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος ανέφερε τα εξής:

“Ένας εγκαταλελειμμένος χώρος που ποτέ δεν αξιοποιήθηκε, σήμερα δίνεται προς χρήση. Αυτό είναι το πρώτο γήπεδο που κατασκευάστηκε με χρήματα των δημοτών και δίνεται προς χρήση στη νεολαία και τα παιδιά που θα μπορούν να αθλούνται.
Το δεύτερο είναι το Βασδέκειο, στο οποίο ξεκινά η ανακατασκευή το Νοέμβριο και θα παραδοθεί σε χρήση προς τα τέλη Μαΐου.
Ως εκ τούτου βλέπετε ότι γίνεται μία τεράστια προσπάθεια, η δημοτική αρχή είναι δίπλα στα παιδιά, στους αθλητές και στα σωματεία, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες τους και να βρεθούν χώροι ώστε να αθλούνται τα παιδιά.
Στο Βασδέκειο θα τοποθετηθεί σύγχρονο τάπητας έκτης γενιάς και θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο γήπεδο μπάσκετ, πίσω από τον χώρο του γηπέδου ποδοσφαίρου, προκειμένου να αξιοποιηθεί και αυτός.
Αυτό που προσπαθεί να κάνει η δημοτική αρχή, με χρήματα των δημοτών, είναι να δημιουργεί αθλητικούς χώρους προς χρήση των παιδιών και της νεολαίας”

 Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας κ. Περικλής Λασκαράκης, ο οποίος μιλώντας προς τα παιδιά ανέφερε τα εξής:

“Χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω όλους εσάς σήμερα, τους πραγματικούς πρωταγωνιστές αυτού του χώρου. Πολύ περισσότερο χαίρομαι,όμως, που διαπιστώνω ότι η δημοτική αρχή έχει την απαραίτητη πολιτική βούληση για να βοηθήσει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο, στην πόλη μας και στο νομό μας γενικότερα.
Χαίρομαι επιπροσθέτως διότι μόλις τώρα μας ανακοίνωσε και επισήμως ο δήμαρχος για το συγκεκριμένο γήπεδο, ότι παραχωρείται στην Ένωση μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να διευκολύνουμε όλους εσάς, όλα τα σωματεία μέλη μας.
Αυτό που θα ήθελα να ευχηθώ εγώ, είναι να συνεχιστούν τέτοιες πρωτοβουλίες και στο μέλλον, διότι όλοι εμείς ερχόμαστε και παρερχόμαστε, όμως αυτά τα έργα πνοής παραμένουν για τα μικρά παιδιά που είναι εδώ και θα τα χρησιμοποιούν μέχρι την ενηλικίωσή τους και πολύ αργότερα…”

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την διεξαγωγή αγώνων μεταξύ μικρών παιδιών από τις ακαδημιες.

 
* Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ, απο την εκδήλωση

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις