Football League: Προπονητές, «θύματα» της αβεβαιότητας

Τελειώνει ο Σεπτέμβριος κι ακόμα είναι άγνωστο πότε θα γίνει η σέντρα της Football League, με τους προπονητές να σηκώνουν τα χέρια ψηλά

Το πρωτάθλημα της Football League για έναν ακόμη χρόνο αργεί να αρχίσει. Τα προβλήματα, οικονομικής κυρίως φύσεως και συνάμα η έλλειψη βασικού χορηγού, εξακολουθούν να δημιουργούν ζητήματα στις ομάδες.

Φέτος, μάλιστα η κατάσταση έγινε ακόμη πιο περίπλοκη, διότι προέκυψαν δικαστικές αποφάσεις, που διαμόρφωσαν τον «χάρτη» της κατηγορίας. Μάλιστα, εκκρεμούν ακόμη δύο υποθέσεις (Χαλκίδα και Ιωνικός) στο Διαιτητικό. Πλέον, μετά από ανατροπές και ουκ ολίγα «επεισόδια» στο σίριαλ, οι ομάδες έγιναν 18, ωστόσο την προσεχή Πέμπτη (28/9) είναι να γίνει το διοικητικό συμβούλιο στη Λίγκα.

Το Liganews.gr, επικοινώνησε με ορισμένους προπονητές της κατηγορίας για να σχολιάσουν την όλη κατάσταση. Ετσι, τέσσερις εξ αυτών καταθέτουν τις απόψεις τους.

Πώς βλέπουν την όλη κατάσταση; Πώς το αντιμετωπίζουν όλο αυτό; Τι λένε για την καθυστέρηση; Αυτές ήταν οι απαντήσεις τους…

Απόστολος Χαραλαμπίδης (Βέροια)

«Είναι παράλογο να μην ξέρεις πότε θα παίξεις. Είναι άσχημο και ταυτόχρονα καταντάει κουραστικό. Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι κάνουν ζημιά τόσο στους παίκτες, όσο και στους προπονητές. Κι εμείς πρέπει να κάνουμε βήματα μπροστά. Είναι αναγκαίο να οργανωθούμε κατάλληλα. Να πατάμε στα σίγουρα. Πρέπει να κοιτάς προς τα πάνω, όχι συνέχεια προς τα κάτω. Εχει κουράσει. Από το 2012-13, που ήμουν στη Νίκη, βλέπω ότι κάθε χρόνο γίνεται πλέον και χειρότερα. Φτάσαμε στον πάτο».

Σάκης Θεοδοσιάδης (Απόλλων Λάρισας)

«Είναι άσχημο να μην ξεκινά στην ώρα του το πρωτάθλημα. Τα τελευταία χρόνια βέβαια είμαστε πλέον προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο. Δεν είναι, εξάλλου, τωρινό το φαινόμενο. Πάντα υπάρχει καθυστέρηση. Σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε και διαφορετικά. Οποιος ξεκινάει ορθολογικά, ενδεχομένως να έχει προβλήματα με την αναμονή. Οσες ξεκινούν στο τέλος, ευνοούνται, αφού αποκτούν πλεονέκτημα. Σκεφτόμαστε μόνο την επόμενη χρονιά ότι μπορεί να είναι καλύτερα τα πράγματα».

Παναγιώτης Τζαναβάρας (Σπάρτη)

«Η αναμονή, αλλά και το να μη γνωρίζεις πότε θα αρχίσεις, δεν βοηθάει έναν προπονητή. Δεν είναι εύκολη κατάσταση για να προγραμματίσεις καλύτερα. Υπάρχει γενική ανοργανωσιά. Αλλες ομάδες έχουν αρχίσει την προετοιμασία τους εδώ και δύο μήνες, άλλες πριν από ένα μήνα και άλλες μπήκαν εδώ και τρεις εβδομάδες. Κάθε χρόνο προκύπτει και κάτι διαφορετικό. Κάθε χρόνο δυστυχώς οδεύουμε προς το χειρότερο. Τόσο ποιοτικά, όσο και οργανωτικά. Πρέπει να υποστηρίξουμε το προϊόν του ποδοσφαίρου και φυσικά της Football League».

Κώστας Νικολαΐδης (Αιγινιακός)

«Είναι τεράστιο θέμα. Δεν μπορείς να το σχολιάσεις μέσα σε λίγες γραμμές. Νομίζω ότι είναι λογικό επακόλουθο της γενικότερης ανοργανωσιάς η καθυστέρηση στην έναρξη του Πρωταθλήματος. Υπάρχει έλλειψη βασικών χορηγιών, που δημιουργούν τεράστια προβλήματα όχι μόνο στη Λίγκα, αλλά και στις ομάδες. Το προϊόν δεν είναι ελκυστικό για να επενδύσει κάποιος. Δύσκολα βλέπω να αλλάζει κάτι στο άμεσο μέλλον. Χρειάζονται τομές και αποφάσεις με οποιοδήποτε κόστος. Πιστεύω, ότι η Πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να πάρουν αποφάσεις για το κοινό καλό όλων. Μπορεί να γίνει; Υπάρχει θέληση και βούληση; Το άσχημο είναι ότι δεν βλέπω τρόπο να αλλάζει η κατάσταση. Πιστεύω, βέβαια, πώς υπάρχουν άνθρωποι, που μπορούν να επενδύσουν. Βλέποντας όλο αυτό, όμως, κάνουν πίσω. Θέλουν, αλλά δεν τους δίνουμε το πρόσφορο έδαφος».

liganews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις