ΟΥΕΦΑ: «Καμία νέα Λίγκα»

Ξεκάθαρος κατέστη ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, αναφερόμενος στα σενάρια περί δημιουργίας νέας Λίγκας και αποχώρησης ευρωπαϊκών ομάδων από τις διοργανώσεις της Ομοσπονδίας.

Ο Σλοβένος ισχυρός άνδρας της UEFA, σε συνέδριο που έλαβε χώρα στο Ελσίνκι, μίλησε με αυστηρό ύφος απευθυνόμενος, τόσο προς την EPFL (Ένωση επαγγελματικών πρωταθλημάτων Ευρώπης) αλλά και προς την ECA (Ένωση ευρωπαϊκών συλλόγων), τονίζοντας πως οι όποιες απειλές δεν θα περάσουν και πως νέα, κλειστή Λίγκα, όπως την ορίζουν τα διάφορα σενάρια, δεν πρόκειται να υπάρξει.
«Το αναφέρω προς ορισμένους συλλόγους ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέα διοργάνωση. Δεν συμβαδίζει κάτι τέτοιο με τις αξίες και τις ιδέες της UEFA. Δεν θα κάνουμε πίσω και δεν θα περάσουν οι απειλές που δέχονται τα μικρότερα σε δυναμική, πρωταθλήματα, από πλευρές που θεωρούν ότι μπορούν να χειραγωγήσουν και να επηρεάσουν αποφάσεις απλά και μόνο λόγω των εσόδων τους. Το χρήμα δεν ορίζει τα πράγματα στο ποδόσφαιρο και πρέπει να υπάρχει σεβασμός προς την ήδη υπάρχουσα πυραμίδα…».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις