Στη ζώνη του υποβιβασμού ο Ολυμπιακός, έχασε 1-0 από τον Αλμυρό (photos)

Ο Ολυμπιακός Βόλου γνώρισε την ήττα με το φτωχό 1-0 από τον Γ.Σ. Αλμυρού και πλέον κινδυνεύει, καθώς για πρώτη φορά από την έναρξη του πρωταθλήματος βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού. Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό στάδιο του Αλμυρού ”Αθανάσιος Ραγάζος” για τη 13η και τελευταία αγωνιστική του πρώτο γύρου στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Ο Ολυμπιακός Βόλου βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 8′, με κεφαλιά του Φλίγκου. Όμως, στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» ισορρόπησαν και δημιούργησαν σε αρκετές φάσεις τις προϋποθέσεις για να πετύχουν κάποιο τέρμα, το οποίο δεν ήρθε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Αντίθετα, ο Γ.Σ. Αλμυρού ξεκίνησε δυνατά, πετυχαίνοντας και γκολ και έπειτα προσπάθησε να κρατήσει αρχικά την εστία του ανέπαφη και να χτυπήσει τους «ερυθρόλευκους» με γρήγορες αντεπιθέσεις.
Στο δεύτερο μέρος, ο Γ.Σ. Αλμυρού ξεκίνησε επίσης δυνατά, με τον Ολυμπιακό να ανεβάζει στροφές από το 72′ και έπειτα, όταν έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Σέττο για να ισοφαρίσει το παιχνίδι, αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα.

Πώς παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου, Λάκης Μπακάλης, επέλεξε διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Καραγκιολίδης. Στην άμυνα ξεκίνησαν από δεξιά προς αριστερά οι Γελαδάρης, Νόνης, Κραγιόπουλος και Καραμπάς. Κεντρικοί μέσοι ήταν ο Λούγκος, με τον Τόσκα και μπροστά τους στον άξονα ο Βασίλιεβιτς. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν ο Θέος από τη δεξιά πευρά και ο Δ. Κόκας από την αριστερή. Τέλος, σε ρόλο κεντρικού επιθετικού προτιμήθηκε ο Σέττος.

Προηγήθηκε με Φλίγκο στο πρώτο ημίχρονο, ο Γ.Σ. Αλμυρού
Μόλις στο 3′ ο Κιπτίου με γυριστό σουτ εκτός περιοχής προσπάθησε να απειλήσει με τον Καραγκιολίδη να αποκρούει και τη μπάλα με τη βοήθεια και του οριζόντιου δοκαριού. Πέντε επτά αργότερα, οι «κυανόλευκοι» ευτύχισαν να προηγηθούν. Ο Νάκας σέντραρε από την αριστερή πλευρά με τον Φλίγκο να ανοίγει το σκορ με κοντινή κεφαλιά.
Ο Ολυμπιακού Βόλου στη συνέχεια ανέβασε στροφές και στο 12′ προσπάθησε να απαντήσει με τον Δ. Κόκα, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή του Γ.Σ. Αλμυρού, όμως, η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σταυράκη.
Ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε να πιέζει και στο 19′ ο Θέος μεταβίβασε τη μπάλα στον Βασίλιεβιτς, με τον επιθετικό μέσο των «ερυθρόλευκων» να πλασάρει και τους αμυνόμενους των γηπεδούχων να απομακρύνουν την μπάλα πάμω στη γραμμή.
Στο 27′ την εκτέλεση φάουλ του Δ. Κόκα απέκρουσε ο Σταυράκης, στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ, ενώ και το σουτ του Τόσκα στο 43′ αποκρούστηκε επίσης από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Στην τελευταία αξιοσημείωτη φάση του αγώνα στο 45′, ο Κραγιόπουλος σέντραρε από μακρινή απόσταση προς την περιοχή του Γ.Σ. Αλμυρού με τον Κόκκα να βρίσκει τη μπάλα με το χέρι και τον διαιτητή, κ. Μαμασούλα, να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι, παρά τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.

Δεν άλλαξε κάτι το δεύτερο μέρος
Στο 48′ το μακρινό σουτ που επιχείρησε ο Κιπτίου, αποκρούστηκε από τον Καραγκιολίδη σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό, ο Κοντοβάς μετά την εκτέλεση κόρνερ από αριστερά, σούταρε μέσα από τη μικρή περιοχή, με τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων να αποκρούει σε νέο κόρνερ. Ο επιθετικός μονόλογος των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο 71′ το αδύναμο σουτ του Κιπτίου, μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Καραγκιολίδης.
Η πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό Βόλου στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 72′ με τον Καραμπά να βγάζει μακρινή μπαλιά και τον Σέττο να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Σταυράκη, ο οποίος πραγματοποίησε την απόκρουση του αγώνα, διώχνοντας τη μπάλα κόρνερ.
Πέντε λεπτά αργότερα, ο Φλίγκος επιχείρησε να σκοράρει από μακρινή απόσταση με σουτ, αλλά ο Καραγκιολίδης απέκρουσε με τις γροθιές. Στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα στο 82′ ο Σεχολάρι έπιασε το σουτ μέσα από την αντίπαλη περιοχή από πλάγια θέση, αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σταυράκη.

Σκόρερ: 8′ Φλίγκος.
Κίτρινες: Λούγκος, Κραγιόπουλος.
Διαιτητής: Μαμασούλας (Μακεδονίας).
Βοηθοί: Μποζατζίδης, Τασόπουλος (Μακεδονίας).

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ: Σταυράκης, Καψιώτης, Μπαρούτας, Κόκκας, Αλεξανδρής, Σαββίδης, Κιπτίου (88′ Κυριάκος), Στουρνάρας, Φλίγκος, Νάκας (63′ Κωτσιαρίδης), Κοντοβάς΄(73′ Θωμαΐδης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Καραγκιολίδης, Γελαδάρης, Καραμπάς (83′ Αλαμάνης), Νόνης, Κραγιόπουλος, Τόσκας, Λούγκος (68′ Καράμπελας), Βασίλιεβιτς (60′ Ευθυμιάδης), Δ. Κόκας, Θέος (60′ Σεχολάρι), Σέττος.

  • 4ος όμιλος Γ’ Εθνικής Κατηγορίας
  • ΓΣ Αλμυρού
  • Ολυμπιακός Βόλου
  • Ρεπορτάζ Αγώνα

    Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις