«Πάτησε» την ΑΕΛ ο Απόλλων!

Η ελαφρά ταξιαρχία εκμεταλλεύτηκε όλες τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν και πανηγύρισε σπουδαία νίκη με 3-0 απέναντι στη Λάρισα.

Κάπως έτσι η ομάδα του Παράσχου –σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Κέρκυρας- βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη, ούσα πλέον στο +1 από τους προτελευταίους Φαίακες. Την ίδια ώρα, οι «βυσσινί» παρέμειναν στους 26 και στο +5 από τον υποβιβασμό.

Εκπληκτικός ο Αλμπάνης, σήκωσε στις πλάτες του τους νικητές, σημειώνοντας τα δύο από τα τρία γκολ (το άλλο ο Κονέ με τη… βοήθεια του Γιοβάνοβιτς). «Αδικούνται» από το εύρος της ήττας τους οι φιλοξενούμενοι που «φωνάζουν» δικαιολογημένα για πέναλτι που δεν τους δόθηκε στο 14′, ενώ έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να αλλάξουν τη μοίρα τους, αλλά έπεσαν (κυρίως) πάνω στον εντυπωσιακό Χουάντερσον.

Το ματς

Με τους καλύτερους οιωνούς, για τον Απόλλωνα, και τους χειρότερους, για τη Λάρισα, ξεκίνησε η αναμέτρηση! Μόλις στο 11’ η ελαφρά ταξιαρχία κατάφερε να ανοίξει το σκορ, έστω κι αν χρειάστηκε… μπόλικη περιπέτεια. Ο Αλμπάνης μπήκε υπέροχα από τα αριστερά, έδωσε έτοιμο γκολ στον Ελμπάζ, αλλά αυτός σημάδεψε το δοκάρι. Οι βυσσινί όμως δεν την γλίτωσαν.. Κι αυτό γιατί ο Κονέ πήρε το «ριμπάουντ» και από πλάγια θέση έκανε το 1-0, με τη βοήθεια του… Γιοβάνοβιτς, αφού η μπάλα βρήκε στο σώμα του και κατέληξε στα δίχτυα. Από ‘κει και πέρα, οι βυσσινί ανέλαβαν τα ηνία της αναμέτρησης, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν το πολυπόθητο γκολ που θα προκαλούσε ισορροπία στον αγωνιστικό χώρο.

Τη μία γιατί ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι στο 14’, όταν ο Ντέλετιτς ανετράπη από τον Ζησόπουλο, την άλλη γιατί ο Χουάντερσον έβγαλε εντυπωσιακά το τετ-α-τετ με τον Κρίζμαν, την… παράλλη, γιατί ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακα του Απόλλωνα βρέθηκε ξανά σε ετοιμότητα και είπε «όχι» στο ευθύβολο σουτ του Μιλοσάβλιεβιτς. Η πίεση συνεχίστηκε από πλευράς ΑΕΛ, αλλά δεν είχε και τη τύχη με το μέρος της για να αλλάξει τη μοίρα της. Εν μέσω δυνατών μονομαχιών, αρκετών κίτρινων καρτών και μπόλικου… ποδοσφαιρικού ξύλου, οι βυσσινί έχασαν απίστευτη… τριπλή(!) ευκαιρία λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος! Στο 42’, λοιπόν, ο Χουάντερσον απέκρουσε επιβλητικά το κοντινό σουτ του Μασούρα, στην εξέλιξη της φάσης ο Κοντοές έσωσε σχεδόν πάνω στη γραμμή (σε νέο σουτ του Κρίζμαν), ενώ στο… καπάκι το δοκάρι δεν επέτρεψε στον Μασούρα να ισοφαρίσει!

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Αντωνίου έριξε στο ματς τον Ναζλίδη αντί του Λαγού, κάνοντας την ΑΕΛ πιο επιθετική. Και λίγο έλειψε να έρθει το 1-1, αλλά ο Χουάντερσον ήταν σε τρομερή κατάσταση και είπε ξανά «όχι» σε τετ-α-τετ με τον Ντέλετιτς (από ωραία κάθετη του Ναζλίδη). Στα επόμενα λεπτά, οι παίκτες του Παράσχου κατάφεραν να ισορροπήσουν το ρυθμό, να ανακόψουν τον μονόλογο των φιλοξενούμενων και να τους κρατήσουν μακριά από την εστία τους. Και στο 66’ ήρθε η… χαριστική βολή! Ο Ναδάλες σέντραρε ωραία από τα αριστερά, η άμυνα της Λάρισας πιάστηκε στον ύπνο και ο εξαιρετικός Αλμπάνης την «τιμώρησε»! Αφού, λοιπόν, ο νεαρός εξτρέμ του Απόλλωνα «άδειασε» τον Μόρα, στη συνέχεια πλάσαρε εύστοχα, έστω κι αν το σουτ του ήταν ολίγον τι… τζούφιο (με τη μπάλα να περνά… βασανιστικά κάτω από τα πόδια του Φατιόν).

Σα να μην έφτανε αυτό, ο Απόλλων εκμεταλλεύτηκε την… κατάρρευση των βυσσινί και πέτυχε κι άλλο τέρμα! Στο 72’ ο Αλμπάνης έπιασε… φωτοβολίδα από διαγώνια θέση (μετά από ασθενή απόκρουση της άμυνας) και έβαλε το κερασάκι στη τούρτα, τόσο για τη δική του εξαιρετική παρουσία, όσο και για το σπουδαίο τρίποντο της ομάδας του. Με το σκορ σε αυτά τα επίπεδα, δεν θα μπορούσε να αλλάξει τίποτα… Ουσιαστικά, στο τελευταίο τέταρτο το παιχνίδι «έσβησε», δεν είχαμε καμία άλλη φάση, με τους 22 ποδοσφαιριστές να αποδέχονται τη μοίρα τους και δίχως άλλες συγκινήσεις να ολοκληρώνεται η αναμέτρηση στη Ριζούπολη.

Απόλλων Σμύρνης: Χουάντερσον, Κοντοές, Κύργιας (63’ Χουάρες), Τσουκαλάς, Ναδάλες, Κονέ, Ζησόπουλος, Αλμπάνης (88’ Ανιέτε), Ελμπάζ (74’ Καστιγέχος), Παπάζογλου, Στάθης

Στον πάγκο του Απόλλωνα: Ταΐρης, Σιατραβάνης, Μενδρινός, Κούρος

ΑΕΛ: Μπόζοβιτς, Μασούρας, Γιοβάνοβιτς (63’ Λεοζίνιο), Μόρας, Ζίζιτς, Λαγός (46’ Ναζλίδης), Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Κρίζμαν (78’ Γκόλιας), Ντέλετιτς, Μλαντένοβιτς

Στον πάγκο της ΑΕΛ: Θεοδωρόπουλος, Περόνε, Ρέντζας, Χούμπτσεφ

Διαιτητής: Καραντώνης
Βοηθοί: Δημητριάδης, Νικολακάκης
Γήπεδο: Ριζούπολη

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις