Ο Μπορμπαλάν κρεμάει τη σφυρίχτρα και κυκλοφορεί βιβλίο

«Μπαμπά θέλω να γίνω διαιτητής». Είναι ο τίτλος του βιβλίου, του Ισπανού διαιτητή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, Νταβίντ Φερνάντεθ Μπαρμπολάν, που θα κυκλοφορήσει την Τρίτη 15 Μαϊου.

Πρόκειται για ένα βιβλίο 350 σελίδων που περιλαμβάνει περισσότερες από 100 φωτογραφίες, όπου ο Ισπανός από την Αλμερία, γράφει για το μεγάλο του όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

Στις 30 Μαϊου θα γίνει 45 ετών και όπως προβλέπει το όριο της ισπανικής ομοσπονδίας, αυτή θα είναι η τελευταία σεζόν του, από τις 20 του στην ελίτ.

Η παρουσίαση του βιβλίου, με τίτλο «Μπαμπά θέλω να γίνω διαιτητής», γραμμένο από τον Σάλβα Ρ. Μόγια, θα πραγματοποιηθεί στο Teatro Apolo (8:30 μ.μ.). Είναι ένα ταξίδι μέσα στον κόσμο της διαιτησίας, στο οποίο συμμετέχουν πολλά αστέρια της μπάλας. Ο Αντρές Ινιέστα και ο Ραούλ Γκονζάλες, για παράδειγμα, γράφουν τον πρόλογο και ο Χόρχε Βαλντάνο τον επίλογο. Τα έσοδα θα δοθούν στο Ίδρυμα Aladina, κατόπιν αιτήματος του Μπορμπαλάν, για σκοπούς του «Ερυθρού Σταυρού».

Ο Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν, που όπως αναφέρουν οι Ισπανοί θα κρεμάσει την σφυρίχτρα του, μόλις τρεις ημέρες μετά τα 45α γενέθλιά του, σε ηλικία 28 ετών ανέβηκε στην δεύτερη κατηγορία και στα 31 του, έκανε ντεμπούτο στην πρώτη. Από τον Ιανουάριο του 2010 είναι διεθνής και είναι ο μόνος διαιτητής από την Αλμερία που το κατάφερε.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις