Πρόταση στην ΕΠΟ για Γ’ Εθνική δύο ομίλων

Στην κατάθεση προτάσεων της προς την ΕΠΟ, εν όψει της Γ.Σ. που θα γίνει στις 29 Ιουνίου προέβη η ΕΠΣ Λασιθίου η οποία μεταξύ άλλων ζητά την επαναφορά του πρωταθλήματος της Δ΄Εθνικής με 10 ομίλους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Από την ημέρα πού αναλάβαμε τα καθήκοντα μας τώρα και δύο χρόνια στην ΕΠΣ Λασιθίου προσπαθούμε να κάνουμε μικρά αλλά σταθερά βήματα για να μπορέσουμε να βγάλουμε από την αφάνεια πού υπάρχει το Λασιθιώτικο Ποδόσφαιρο αλλά και γενικότερα το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο.

Στην προσπάθεια μας αυτή ακούμε τα προβλήματα των Σωματείων μας και παρατηρούμε το οικονομικό θέμα πού αντιμετωπίζουν όλα τα Σωματεία του Νομού μας και κυρίως αυτά πού πρωτοστατούν τα τελευταία χρόνια στην Α’ κατηγορία του τοπικού.

Πώς θα αναβαθμισθεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αφού η κρίση και η κατάσταση πού βρίσκεται η χώρα μας δεν βοηθάει τα Σωματεία να βρουν χρήματα πού να αντεπεξέλθουν στις μετακινήσεις εκτός Κρήτης.

Προτάσεις μας είναι:

1) Να επαναλειτουργήσει το Περιφερειακό Πρωτάθλημα όπως παλαιότερα σε δέκα (10) ομίλους στο οποίο θα αγωνίζονται αρκετοί μικροί σε ηλικία ποδοσφαιριστές έτσι και η ανάπτυξη του ποδοσφαίρου θα είναι πολύ καλύτερη και τα οικονομικά έξοδα λιγότερα και σε γενικές γραμμές θα είναι ένα καλό «Σχολείο» σε νέα παιδιά αλλά και σε εμπειρίες στους διαιτητές.

Επίσης έτσι όλες οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Χώρας θα αντιπροσωπεύονται και οι φίλαθλοι θα μπορούν να βλέπουν και ομάδες από άλλες Ενώσεις στα γήπεδα τους.

Οι πρωταθλητές των ομίλων ύστερα από αγώνες κατάταξης θα ανέρχονται τέσσερεις (δύο σε κάθε όμιλο) στη Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Η Γ’ Εθνική Κατηγορία να γίνει και πάλι σε δύο ομίλους (Βορρά και Νότος) από όπου θα ανέρχονται στη Football League οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο.

2) Πιστεύουμε ότι με την παραπάνω αλλαγή θα δώσετε μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα συγκεκριμένα πρωταθλήματα θα μπορούν τα Σωματεία να καλύψουν τα έξοδα τους οι διαιτητές θα έχουν περισσότερους αγώνες στο ενεργητικό τους και ο κόσμος θα παρακολουθεί κάθε χρόνο στο Νομό του έστω και ένα Σωματείο του Νομού του σε Εθνικές Κατηγορίες.

3) Οι οικονομικές ενισχύσεις καλό θα είναι να δίνονται τακτικότερα προς τις Ενώσεις αφού το οικονομικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα επιβίωσης του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου και φυσικά των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Χώρας.

Ευελπιστούμε στην υλοποίηση της παραπάνω πρόταση μας και περιμένουμε την απάντηση σας».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις