Το καλύτερο για το τέλος ο Ολυμπιακός Β, 1-0 την ΑΕΚ

Το καλύτερο για το τέλος φυλούσε ο Ολυμπιακός Βόλου. Στην «αυλαία» των πλέι οφ της Football League οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση νίκησαν με 1-0 την πρωταθλήτρια ΑΕΚ στο ΕΑΚ, δίκαια, βάσει της εικόνας των δύο ομάδων στο παιχνίδι. Οι παίκτες…

…του Δημήτρη Ελευθερόπουλου αφιέρωσαν τη νίκη τους στον προπονητή τους, ο οποίος σήμερα κάθισε για τελευταία φορά στον ερυθρόλευκο πάγκο. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, Δημήτρης Διαμαντόπουλος, στο 48′. Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη ήττα της ΑΕΚ τη φετινή χρονιά για το πρωτάθλημα.

Μοιρασμένο παιχνίδι στο πρώτο μέρος
Έγινε ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, ανοιχτό και από τις δύο ομάδες, οι οποίες έπαιξαν ελεύθερο ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ είχε 55% κατοχή της μπάλας, ωστόσο, «ερυθρόλευκοι» και «κιτρινόμαυροι» παρουσιάστηκαν ισοδύναμοι. Δημιούργησαν λίγες ευκαιρίες, όμως, θα μπορούσε τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η ΑΕΚ να πετύχουν ένα γκολ.
Οι «ερυθρόλευκοι» πίεζαν στο χώρο του κέντρου, βγήκαν αρκετές φορές με αξιώσεις στην επίθεση, τόσο από τα άκρα, όσο και από τον άξονα, ενώ από την πλευρά τους οι παίκτες της ΑΕΚ, είχαν διάθεση και σε ορισμένες περιπτώσεις έφεραν σε δύσκολη θέση την άμυνα του Ολυμπιακού.
Στο 6′ σημειώθηκε η πρώτη σπουδαία φάση του αγώνα και ήταν για την ΑΕΚ. Το σουτ του Ανάκογλου έξω από την περιοχή βρήκε στο δεξί δοκάρι του Ρίζου και έφυγε άουτ. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στο 13′, όταν ο Θέος με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα άουτ.
Το παιχνίδι παίζονταν κυρίως στο χώρο του κέντρου, χωρίς τις μεγάλες φάσεις, για να ακολουθήσουν δύο εκτελέσεις φάουλ του Γιαλούση, που δεν είχαν ευτυχή κατάληξη για τον Ολυμπιακό. Στο 22′ ο κεντρικός αμυντικός των «ερυθρολεύκων» εκτέλεσε το φάουλ με τον Ντούνη να μπλοκάρει τη μπάλα, ενώ στο 27′ η μπάλα έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι του Ντούνη, μετά από νέα εκτέλεση φάουλ του Γιαλούση.
Από εκείνο το διάστημα και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και πιο επικίνδυνος, χάνοντας πολύ σπουδαία ευκαιρία στο 29΄, τη μεγαλύτερη στο πρώτο μέρος. Μετά από συνδυασμένη προσπάθεια των παικτών του Ολυμπιακού, η μπάλα από τον Θέο, αυτός βρήκε τον Μπιτάνγκ, με τον Καμερουνέζο να σουτάρει μόνος απέναντι από τον Ντούνη, με τον νεαρό τερματοφύλακα της ΑΕΚ να αποκρούει σωτήρια και να κρατά το μηδέν για την ομάδα του.
Στο 41′, στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους, ο Ολυμπιακός έφυγε στην αντεπίθεση με Διαμαντόπουλο, Κυζιρίδη, η μπάλα έφτασε στον Μπιτάνγκ, με τον τελευταίο να σουτάρει και τον Ντούνη να μπλοκάρει τη μπάλα.

Σκόρερ και πάλι ο Διαμαντόπουλος
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, βρήκε κενούς χώρους και ευτύχησε να αξιοποιήσει την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε με τον Διαμαντόπουλο. Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τις ευκαιρίες να πετύχουν και δεύτερο τέρμα, απέναντι σε μια ΑΕΚ που επιθετικά ήταν ακίνδυνη.
Το σκορ άνοιξε νωρίς στο β’ μέρος, στο 48′. Ο Νικολιάς έφυγε στην αντεπίθεση, πάσαρε αριστερά στον Διαμαντόπουλο μέσα στην περιοχή και αυτός με ψύχραιμο σουτ έγραψε το 1-0 μέσα σε αποθέωση από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Αυτό ήταν το 15ο φετινό τέρμα του Διαμαντόπουλου στο πρωτάθλημα, σκοράροντας για δεύτερο συνεχόμενο ματς.
Οι «ερυθρόλευκοι» μάλιστα θα μπορούσαν στο 52′ να πετύχουν και δεύτερο τέρμα, χάνοντας πολύ σπουδαία ευκαιρία. Ο Διαμαντόπουλος έδωσε για τον Μπιτάνγκ, αυτός ελίχθηκε ωραία μέσα στην περιοχή, σούταρε, με τη μπάλα να περνά ελάχιστα εκατοστά έξω από το αριστερό δοκάρι του Ντούνη.
Νέα καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό στο 68′. Ο Μπιτάνγκ βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή σούταρε, ωστόσο, τελείως άστοχα, στέλνοντας τη μπάλα μακριά από τα δοκάρια του Ντούνη.
Η ΑΕΚ προσπάθησε να απειλήσει την άμυνα του Ολυμπιακού, όμως, μέχρι το 73′ ο
Ρίζος δεν έδειξε να ανησυχεί. Στο συγκεκριμένο λεπτό, ο Μπαρμπόσα επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να πέφτει στη δεξιά του γωνία, αποκρούοντας σωτήρια σε κόρνερ. Αυτή ήταν η πρώτη καλή στιγμή της ΑΕΚ στο β’ μέρος.
Στο τελευταίο τέταρτο ο Ολυμπιακός είχε μία ακόμη ευκαιρία στο 85′ με τον Μπιτάνγκ να σουτάρει άουτ μέσα από την περιοχή. Η ΑΕΚ δεν έκανε αισθητή την παρουσία της, παρουσιάζοντας πρόβλημα στην τελική πάσα στη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου.
Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Φουκάκη βρήκε τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει μια νίκη γοήτρου απέναντι στην ΑΕΚ, κλείνοντας νικηφόρα τα πλέι οφ, φτάνοντας τους 10 βαθμούς, καταλαμβάνοντας τη 5η θέση στην κατάταξη.

Σκόρερ: 48′ Διαμαντόπουλος
Κίτρινες: Μπουτζίκος-Σβάρνας, Κορδέρο
Διαιτητής: Φουκάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Γιαννουγλίδης (Αθηνών), Πάτρας (Μακεδονίας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ρίζος, Ζέρης, Μπουτζίκος (67′ Μαργαρίτης), Μακρυδημήτρης, Γιαλούσης, Καρράς (65′ Ρόκας), Κυζιρίδης, Μπιτάνγκ, Νικολιάς, Θέος, Διαμαντόπουλος (82′ Σκοπελίτης).
ΑΕΚ: Ντούνης, Ρόβας, Κολοβέτσιος, Γροντής (62′ Μ. Ντούνης λ.τρ.), Πενταυράκης, Τζανετόπουλος, Γιόχανσον, Σβάρνας (56′ Κορδέρο), Ανάκογλου, Ντακόλ (70′ Κρισάντους), Μπαρμπόσα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις