Ηρακλής: Πιέζουν ημερομηνίες και ρευστότητα

Αισιοδοξία στο οικονομικό υπάρχει, όμως τα ανοικτά μέτωπα στον Ηρακλή ζητούν άμεσες λύσεις. Είναι ζητήματα αλληλένδετα. Τα χρήματα για τη σύσταση της ΠΑΕ είναι εφικτό να εξασφαλιστούν. Να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις για τις 240.000 ευρώ (χωρίς μεγάλες αποκλίσεις όπως τόνισε ο Θόδωρος Καράογλου πρόσφατα στο Metropolis 95,5) και με τη συνεισφορά του κόσμου μέσω αγοράς μετοχών να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό για την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου.

Την ίδια στιγμή όμως υπάρχουν άμεσες υποχρεώσεις για την καθημερινότητα της ομάδας. Υποχρεώσεις που ψάχνουν λύσεις, οι οποίες λύσεις θα έρθουν μόνο με ρευστότητα, η οποία όμως λείπει από τον Ηρακλή και δεν έχει εξασφαλιστεί για τα συγκεκριμένα «μέτωπα».

Κι αν για το (εννοείται κεφαλαιώδες και σημαντικό) θέμα της σύστασης της ΠΑΕ υπάρχει «φως» και αισιοδοξία, για την εκπλήρωση των άμεσων υποχρεώσεων, ο προβληματισμός παραμένει κάτι παραπάνω από έντονος.

Ο Ηρακλής χρειάζεται «ζεστό» χρήμα, το οποίο ωστόσο δεν υπάρχει. Και έχει μπροστά του υποχρεώσεις αρκετές και σημαντικές στα τέλη του μήνα, οι οποίες δύσκολα μπορούν να εκπληρωθούν μόνο από την πώληση των διαρκείας. Η «Μ» θυμίζει τις υποχρεώσεις που με αντίπαλο και τον χρόνο, πιέζουν ασφυκτικά.

Συμφωνίες μεν, αλλά χωρίς προκαταβολές και υπογραφές

Οι επαφές που έγιναν βάσει της έκθεσης του Σπύρου Μπαξεβάνου (φωτό), είχαν θετικό αποτέλεσμα ως προς τις ανανεώσεις. Ο Ηρακλής έχει καταφέρει να εξασφαλίσει προφορικές συμφωνίες με όλους τους ποδοσφαιριστές που συζήτησε μαζί τους και είναι πολύ πιθανό σ’ αυτούς να προστεθούν την ερχόμενη εβδομάδα και οι Τάι-Καραντασιάδης. Συμφωνίες υπάρχουν, όμως για να εξελιχθούν σε νέα συμβόλαια πρέπει να δοθούν προκαταβολές και να ιδρυθεί ΠΑΕ. Χωρίς χρήματα όμως παραμένουν προφορικές συμφωνίες.

Οργάνωση, προγραμματισμός, σχεδιασμός και… υλοποίηση

Ο Τάσος Κατσαμπής με τον Σπύρο Μπαξεβάνο έχουν από καιρό ετοιμάσει πλάνο σχετικά με την προετοιμασία και την οργάνωση της ομάδας με προγραμματισμό βήμα προς βήμα.

Στη Μίκρα έχουν καλυφθεί ελλείψεις που παρατηρήθηκαν για να μπορέσει να λειτουργήσει η ομάδα σε όργανα και συστήματα μετρήσεων. Το αθλητικό κέντρο προετοιμασίας έχει κλείσει, αλλά χρειάζονται χρήματα για την αποπληρωμή του, ενώ επίσης έχει υπάρξει συμφωνία με το αθλητικό υλικό και τον ιμματισμό για τα οποία επίσης χρειάζονται χρήματα.

Αγωνιστική βάση υπάρχει, αλλά θέλει και ενίσχυση

Είναι αναμφίβολα θετικό πως ο Ηρακλής εξασφάλισε προφορικές συμφωνίες με τον «κορμό»  της περσινής ομάδας και είναι κοντά να κρατήσει μια καλή αγωνιστική βάση. Χρειάζεται όμως σίγουρα ενίσχυση αν θέσει (όπως πρέπει) πρωταγωνιστικές βλέψεις.

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις δύσκολα οι ελεύθεροι ποδοσφαιριστές να συμφωνήσουν προφορικά μόνο, παρά το προφανές κίνητρο συμμετοχής τους σε μια ομάδα όπως ο Ηρακλής.

Χρειάζονται χρήματα «ζεστά» για προκαταβολές και για όσους παίκτες πρόκειται να αποκτήσει η ομάδα. Διαφορετικά θα δυσκολευτεί πολύ να αποκτήσει παίκτες που θα δώσουν το κάτι παραπάνω.

mikriliga.com

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις