Ολυμπιακός Βόλου: Να ανακατασκευαστεί και όχι να γκρεμιστεί το ΕΑΚ

Ανακοίνωση του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου:

Με αφορμή το θέμα που προέκυψε και αφορά το ΕΑΚ αναφέρουμε τα εξής

1.Το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ χρησιμοποιεί το ΕΑΚ σαν έδρα από την ημέρα της κατασκευής του σε αντικατάσταση του παλαιού γηπέδου που ήταν στην κοίτη του Αναύρου.

2.Στο ΕΑΚ ανδρώθηκαν και μεγαλούργησαν μεγάλες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ που τίμησαν το Βολιώτικο και το Ελληνικό ποδόσφαιρο και φέρει το όνομα του αείμνηστου ΤΑΚΗ ΣΥΝΕΤΟΠΟΥΛΟΥ.

3.Πριν να γίνει το ποδόσφαιρο επαγγελματικό τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ διοίκησαν ερασιτέχνες παράγοντες, σεβαστοί στην κοινωνία του Βόλου χωρίς μετοχές και μεγαλομετόχους. Διοίκησαν αφιλοκερδώς, με κίνητρο την αγάπη τους και μόνο για τον Σύλλογο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ και τον οδήγησαν στην τότε Α Εθνική με αξιοπρόσεκτη πορεία για πολλά χρόνια.

4 Σύλλογος που λησμονεί την ιστορία του και τους ανθρώπους που τον βοήθησαν να ορθοποδήσει και να μεγαλουργήσει δεν έχει μέλλον.

Οφείλει να τους θεωρεί κομμάτι της ιστορίας του με τις καλές και κακές στιγμές τους πάντα και δεν πρέπει να εξαιρείται κανένας.

5.Συμφωνούμε ότι με την δημιουργία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου όσοι διοίκησαν είτε δεν είχαν τις δυνατότητες είτε επαναπαύθηκαν στο υπάρχον γήπεδο του ΕΑΚ και δεν φρόντισαν να αποκτήσει ο Σύλλογος ιδιόκτητο γήπεδο

6.Το ΕΑΚ για πολλά χρόνια αποτελεί ιστορικό σημείο αναφοράς για την πόλη και τον Σύλλογο μας, μαζί δε, με το Κολυμβητήριο και το Κλειστό γυμναστήριο είναι κοιτίδα του αθλητισμού για όλη την νεολαία του Βόλου που σε αυτήν φυσικά περιλαμβάνονται και οι ομάδες των τμημάτων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ.

7.Τα περί πολιτικών και προσωπικών διαφορών ας μην λαμβάνονται από κάποιους ως άλλοθι και ας μην αναφέρονται ως αιτία για τις δηλώσεις του Δημάρχου για το ΕΑΚ.

8. Ολες οι πόλεις της Ελλάδος έχουν δημοτικά στάδια που κατά κύριο λόγο χρησιμοποιούν οι ομάδες της πόλης και από ότι γνωρίζουμε όλοι οι Δήμοι στους οποίους ανήκουν προσπαθούν να τα κρατούν σε καλή λειτουργική κατάσταση και να τα συντηρούν στο μέτρο των δυνατοτήτων του κάθε Δήμου.

9.Είμαστε βέβαιοι ότι στο τέλος θα επικρατήσει η λογική και το ΕΑΚ όχι μόνο δεν θα κατεδαφιστεί αλλά θα γίνει προσπάθεια από όλους τους θεσμικούς παράγοντες της πόλης ώστε να εξευρεθούν οι απαιτούμενοι πόροι για να ανακατασκευαστεί και να στεγάσει την μεγάλη ομάδα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ και την αθλούμενη Νεολαία σε ένα χώρο αντάξιο της ιστορίας του και της πόλης μας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις