Ήττα από τα “11” μέτρα για τη Νίκη στο Ηράκλειο

Την ήττα με 3-0 γνώρισε η Νίκη στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, της φάσης των ομίλων, για το Κύπελλο Ελλάδος. Οι κυανόλευκοι παρά τις πολλές αλλαγές είχαν καλά διαστήματα και θα μπορούσαν να πετύχουν τουλάχιστον ένα τέρμα. Τα τρία τέρματα των «Ομιλιτών» πέτυχε ο Αραβίδης, τα δύο από τα οποία προήλθαν από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Αξιοσημείωτο πως και τα δύο πέναλτι τα έκανε ο Γιάννης Ντινιωτάκης που αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της άμυνας των κυανολεύκων.

Ροτέισον από τον Γιώργο Κούτση

Με πέντε αλλαγές σε σχέση με το βασικό σχήμα που αγωνίστηκε στην Ιτέα, παρέταξε την ομάδα του ο Γιώργος Κούτσης. Ο Αποστολίδης υπερασπίστηκε την εστία, ο Θ. Παπαδόπουλος κάλυψε το αριστερό άκρο της άμυνας και ο Ντινιωτάκης το δεξί. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Καρτσαμπάς και Καντούτσης. Στον άξονα σε ρόλο ανασταλτικών μέσων οι Ρόβας και Τσεμπερίδης ενώ μπροστά τους σε πιο δημιουργικό ρόλο ο Νέτι Μέτσε. Τη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης κάλυψε ο Δωματάς και την αριστερή ο Μακένγκο, ενώ την επιθετική αιχμή αποτέλεσε ο Βουκομάνοβιτς.

Γκολ από τα αποδυτήρια για τον ΟΦΗ

Πριν ακόμη οι δύο ομάδες βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο, οι γηπεδούχοι θα κερδίσουν πέναλτι, όταν ο Ντινιωτάκης θα μαρκάρει άτσαλα τον Ντίνα σ’ έναν χώρο που ο παίκτης του ΟΦΗ ήταν ακίνδυνος. Την εκτέλεση της ποινής ανέλαβε ο Αραβίδης που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ, μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η Νίκη Βόλου ξεπέρασε γρήγορα την ψυχρολουσία του τέρματος από τα αποδυτήρια των γηπεδούχων, πάτησε και κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα, χωρίς όμως να μπορεί να φτάσει με αξιώσεις στα καρέ του Σωτηρίου. Στο διάστημα αυτό ο ΟΦΗ απείλησε δύο φορές. Στο 12’ το σουτ του Σάσι από την αριστερή γωνία της περιοχής της Νίκης, θα αποκρούσει σε κόρνερ ο Αποστολίδης ενώ στο 24’ η εκτέλεση φάουλ του Ντίνα από καλή θέση θα περάσει άουτ.

Διπλασίασε ο ΟΦΗ και ο Αραβίδης

Κι ενώ η Νίκη είχε ισορροπήσει και στο 27’ ο Μέτσε είχε την πρώτη τελική προς την εστία του Σωτηρίου, ήρθε το δεύτερο γκολ του ΟΦΗ να βάλει τέλος στις προσδοκίες των φιλοξενούμενων να πάρουν κάτι από το παιχνίδι. Συγκεκριμένα, στο 30’ ο Ντίνας εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Αραβίδης αφού πρώτα έσπρωξε τον Τσεμπερίδη, με το κεφάλι θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 2-0.

Στο δίλεπτο 38’-39’ οι δύο ομάδες είχαν από μία μεγάλη ευκαιρία να σκοράρουν. Αρχικά, στη σέντρα του Ντίνα από τα δεξιά ο Σάσι στην κίνηση έκανε το πλασέ με τον Αποστολίδη να σώζει εξ επαφής. Στην εξέλιξη της φάσης και στην αντεπίθεση της Νίκης, ο Μέτσε θα βρεθεί απέναντι από τον Σωτηρίου, όμως το πλασέ του ήταν άστοχο, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να μειώσει για την ομάδα του.

Στην επανάληψη η Νίκη μπήκε πιο δυνατά θέλοντας να μειώσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Στο 48’ ο Βουκομάνοβιτς θα βγάλει τη συρτή σέντρα από τα δεξιά όμως ο Καρτσαμπάς δεν θα προλάβει να κάνει την προβολή και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Χατ τρικ ο Αραβίδης με δεύτερο πέναλτι του Ντινιωτάκη

Χωρίς ρυθμό κύλησε το δεύτερο μέρος του αγώνα με τους παίκτες να είναι φανερό πως είχαν το μυαλό τους στα ματς του πρωταθλήματος, κρατώντας δυνάμεις κι αποφεύγοντας να βάλουν τα πόδια τους στη φωτιά. Κι ενώ το ματς έδειχνε πως θα πάει σβηστά στη λήξη του, ο Ντινιωτάκης θα κάνει και δεύτερο πέναλτι, ανατρέποντας τον Νοικοκυράκη, δίνοντας τη δυνατότητα στον Αραβίδη να κάνει χατ τρικ, ευστοχώντας από τα 11 μέτρα.

Όλα τα βλέμματα στο ντέρμπι κορυφής με τον Ολυμπιακό Βόλου

Στη Νίκη πλέον στρέφονται αποκλειστικά στο ντέρμπι κορυφής με τον Ολυμπιακό Βόλου, όπου της δίνεται μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να κερδίσει και να προσπεράσει τους ερυθρόλευκους στον βαθμολογικό πίνακα.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Νάστος, Ντίνας (89’ Καλαϊτζάκης), Αραβίδης, Κομεσίδης (58’ Μιχόγεβιτς), Κοιλιάρας, Δεληγιαννίδης, Οικονόμου, Παπάζογλου, Σάσι, Μπολάκης

Νίκη Βόλου: Αποστολίδης, Ντινιωτάκης, Θ. Παπαδόπουλος, Καρτσαμπάς, Καντούτσης, Τσεμπερίδης, Ρόβας, Μέτσε (66’ Φάμπιο), Μακένγκο, Δωματάς (74’ Ιορδανίδης), Βουκομάνοβιτς (58’ Τζιώρας)

Διαιτητής: Βρέσκας

Γήπεδο: Θεόδωρος Βαρδινογιάννης

Το φιλμ του αγώνα

Πηγή φωτό: Eurokinissi

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις