“Καθάρισε” ο Ολυμπιακός στην Πάτρα σε επεισοδιακό παιχνίδι

Σε ένα ματς που στιγματίστηκε από επεισόδια με οπαδούς των «ερυθρολεύκων» και την Αστυνομία, χρήση χημικών που ανάγκασε κόσμο να αποχωρήσει από το γήπεδο και σχεδόν 20λεπτη διακοπή, ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 της Παναχαϊκής στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.
Ο Τοροσίδης στο 38ο λεπτό με κεφαλιά από κόρνερ του Ναουέλ έκανε το 0-1, ενώ ο δημιουργός του πρώτου γκολ, έγινε σκόρερ στο 70’ με ωραίο αριστερό σουτ για το 0-2. Ο Παπαδόπουλος αρνήθηκε στο 25ο λεπτό ξεκάθαρο πέναλτι στον Ολυμπιακό, σε ανατροπή του Τσιμίκα από τον Ντάσιο.
Σοβαρά παράπονα του Ολυμπιακού και για την στάση της Αστυνομίας, όπως έγινε φανερό από τις δηλώσεις του Υπεύθυνου Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, σε δηλώσεις του στην κάμερα της COSMOTE TV, που άφησε αιχμές για την παρουσία διμοιρίας των ΜΑΤ, ανάμεσα σε κόσμο.

Το ματς
Το ξεκίνημα ήταν νωθρό για τους «ερυθρόλευκους» μιας και το γήπεδο δεν βοηθούσε να κυκλοφορήσει η μπάλα. Στο 17’ σημειώθηκε ουσιαστικά η πρώτη φάση στο ματς με τον Τοροσίδη να πιάνει την κεφαλιά και τον Σούλη να αποκρούει εξ’ επαφής. Στο 25’ ο Παπαδόπουλος δεν είδε το πέναλτι που έκανε ο Ντάσιος πάνω στον Τσιμίκα, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Γκιγιέρμε σούταρε λίγο έξω από την εστία του Σούλη.
Ο Ολυμπιακός σταδιακά άρχισε να ξεπερνά την κακή κατάσταση του γηπέδου, ανέβασε στροφές και σκόραρε πριν κλείσει το πρώτο μέρος. Ύστερα από μια προειδοποιητική βολή του Μάνο στο 35’ με τον Σούλη να μπλοκάρει, ο Ολυμπιακός με τον Βασίλη Τοροσίδη στο 38’ άνοιξε το σκορ. Ο Ναουέλ εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο «Τόρο» με ωραία κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είχε άλλη μια καλή στιγμή στο 43’ όταν μετά από αλλαγή παιχνιδιού του Νάτχο, σούταρε με τη μία, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.
Το δεύτερο μέρος διεκόπη, σχεδόν 6-7 λεπτά μετά την έναρξη του λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που επικράτησε με την χρήση χημικών, όταν υπήρξε ένταση στις κερκίδες που υπήρχαν φίλοι του Ολυμπιακού.
Το ματς μετά από μια διακοπή που κράτησε κάτι λιγότερο από 20 λεπτά, συνεχίστηκε με τον Ολυμπιακό να έχει την πρωτοβουλία και να έχει καλές στιγμές με τον Βρουσάι και τον Μάνο, παρά το γεγονός πως οι δύο ομάδες, ύστερα από το διάστημα της διακοπής, δεν μπορούσαν να έχουν ρυθμό στο παιχνίδι τους.
Στο 70ο λεπτό καθάρισε το παιχνίδι με το ωραίο γέμισμα του Τοροσίδη, προς τον Μάνο, ο Ναουέλ επωφελήθηκε από τις κόντρες και με ωραίο αριστερό σουτ έκανε το 0-2. Στο 75’ ο Μάνος στην τελευταία του επαφή με την μπάλα, απείλησε, αλλά ο Σούλης μπλόκαρε, ενώ ο Τσελεπίδης με σουτ από τα αριστερά, είχε την καλύτερη στιγμή στο ματς, με τον Γιαννιώτη να αποκρούει. Στο 86’ από έξοχο σήκωμα της μπάλας, έστρωσε στον Φετφατζίδη, που έπιασε απευθείας το σουτ, αλλά ο Σούλης απέκρουσε υπέροχα σε κόρνερ.
Παναχαϊκή: Σούλης, Σταμόπουλος, Τσελεπίδης, Λουμπαρδέας, Ντάσιος (58’ λ. τρ. Πολίμος), Ελευθεριάδης, Πλέγας, Παπατόλιος, Μασούρας (46’ Κυνηγόπουλος), Κολ (73’ Αργυρόπουλος), Μαυριάς
Ολυμπιακός: Γιαννιώτης, Τοροσίδης, Μεριά, Μιράντα, Τσιμίκας, Γκιγέρμε, Νάτχο (80’ Φετφατζίδης), Ανδρούτσος, Ναουέλ (83’ Μασούρας), Βρουσάι, Μάνος (76’ Βοϊλης)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις