Εξάρα στο ρελαντί… για τη Νίκη στην Καρδίτσα

Με την αναμενόμενη εικόνα άρχισε και ολοκληρώθηκε ο αγώνας στο ΔΑΚ Καρδίτσας, όπου η τοπική Αναγέννηση φιλοξένησε τη Νίκη Βόλου. Η διαφορά των δύο ομάδων ήταν χαώδης με τους κυανόλευκους να μην ανεβάζουν στροφές σε κανένα χρονικό σημείο του αγώνα και σε ρυθμούς ρελαντί να φτάνουν στην άνετη επικράτηση με σκορ 6-1. Η καρδιτσιώτικη ομάδα δεν φάνηκε απειλητική σε κανένα λεπτό του ματς, πέρα της φάσης που σημείωσε το γκολ της τιμής στο 77’ με τον Αναγνώπουλο, αντίθετα η Νίκη Βόλου πέρα των έξι τερμάτων έχασε και αρκετές ευκαιρίες να σημειώσει ακόμη περισσότερα γκολ. Ο Λόρι Κέρι επανήλθε στα 90λεπτα με χατ τρικ ενώ από ένα τέρμα σημείωσαν οι Ιορδανίδης, Βουκομάνοβιτς και Τζιώρας. Ο Φάμπιο Ταβάρες αποχώρησε στο 10’ λόγω τραυματισμού, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για διάταση ή θλάση στον δικέφαλο.

Ψυχρολουσία με Φάμπιο

Πριν ακόμη οι παίκτες της Νίκης βρουν ρυθμό στον αγωνιστικό χώρο του ΔΑΚ Καρδίτσας, ο τραυματισμός του Φάμπιο Ταβάρες «πάγωσε» τους ανθρώπους της βολιώτικης ομάδας, καθώς το φαινόμενο έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ο Πορτογάλος ένιωσε τράβηγμα στον δικέφαλο με την τεχνική ηγεσία να τον αποσύρει άμεσα ελπίζοντας ταυτόχρονα πως δεν θα είναι θλάση. Στη θέση του πέρασε ο Γιάννης Δωματάς που ήταν πολύ δραστήριος στην αριστερή πτέρυγα της επίθεσης.

Κράτησε για 15 λεπτά η Αναγέννηση

Ο ενθουσιασμός των γηπεδούχων γρήγορα έδωσε τα ηνία στην εμπειρία και στην ποιότητα των φιλοξενούμενων και στο 16’ η Νίκη άνοιξε το σκορ. Ο Ιορδανίδης γύρισε παράλληλα από τα δεξιά, με τον Τζιώρα στην κίνηση να γράφει εύκολα το 0-1.

Στο 26’ ο φορ της Νίκης έχασε ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του αλλά και της ομάδας του, όταν σε γύρισμα του Δωματά το σουτ του Τζιώρα σταμάτησε σε σώμα αμυντικού.

Το 0-2 έγινε δύο λεπτά αργότερα όταν μετά από πλάγιο του Παπαδόπουλου, η μπάλα έφτασε στον Κέρι, ο οποίος με βολ πλανέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Πριν ακόμη συνέλθουν οι γηπεδούχοι ήρθε το τρίτο γκολ της Νίκης, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κέρι στο 31’. Την εσχάτη των ποινών έδειξε ο διαιτητής σε ανατροπή του Ιορδανίδη από τον Ξανθόπουλο.

Ένα λεπτό αργότερα ο Τζιώρας έχασε μοναδική ευκαιρία να σημειώσει ακόμη ένα τέρμα, όταν σε τετ α τετ με τον Κούτσικο, ο αντίπαλος τερματοφύλακας του είπε «όχι». Με το ίδιο μοτίβο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος. Τόσο η κεφαλιά του Τζιώρα στο 36’ όσο και το σουτ του Ιορδανίδη στο 45’ πέρασαν άουτ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-3.

Επέστρεψε με άγριες διαθέσεις ο Κέρι

Οι αλλαγές του Μπάμποβιτς στο ημίχρονο δεν άλλαξαν προς το καλύτερο την εικόνα της ομάδας του, με τη Νίκη να συνεχίζει να ψάχνει περισσότερα τέρματα. Στο 59’ ο Βουκομάνοβιτς με σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 0-4, ανοίγοντας ταυτόχρονα λογαριασμό με τη φανέλα της Νίκης. Δύο λεπτά αργότερα ο Σέρβος σέρβιρε στον Ιορδανίδη, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία γράφοντας το 0-5 με σουτ από την καρδιά της αντίπαλης περιοχής. Στο 70’ οι κυανόλευκοι με τον Δωματά έφυγαν στην αντεπίθεση, με τον μεσοεπιθετικό της Νίκης να δίνει έτοιμο γκολ στον Κέρι, που δεν έχασε ευκαιρία να σημειώσει το τρίτο προσωπικό του τέρμα και έκτο για την ομάδα του.

Γκολ της τιμής για την Αναγέννηση

Η Νίκη έψαξε κι άλλα τέρματα όμως η Αναγέννηση ήταν αυτή που μείωσε από στατική φάση στο 81’. Ο Γόρδιος εκτέλεσε  με σέντρα το φάουλ από δεξιά, με τον Αναγνωστόπουλο να σημειώνει το γκολ της «τιμής» για τους κιτρινόμαυρους. Η φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να σημειώσουν κι άλλα τέρματα μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή όμως η επιπολαιότητα στην τελική ενέργεια κράτησαν το σκορ στο 1-6.

Χειροκροτήθηκε η Νίκη, απαίτηση για νίκη επί του Ολυμπιακού

Μετά τη λήξη του αγώνα οι παίκτες χειροκροτήθηκαν από τους φίλους της Νίκης που ταξίδεψαν στην Καρδίτσα για να στηρίξουν την ομάδα τους, απαιτώντας από αυτούς, παράλληλα, νίκη στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Αναγέννηση Καρδίτσας: Κούτσικος, Πρίφτι, Καπετάνος (46’ Καραμπίνας), Γκούρλας, Ξανθόπουλος, Λουκάς (46’ Δ. Αλεξίου), Τζέλλος, Τσιάτας (46’ Αναγνωστόπουλος), Καρβούνης, Γόρδιος, Βαταμίδης (62’ Παπαδημητρόπουλος).

Νίκη Βόλου: Αποστολίδης, Μετούσι, Θ. Παπαδόπουλος (72’ Ντινιωτάκης), Καντούτσης, Καρτσαμπάς, Τσεμπερίδης, Μέτσε, Κέρι, Φάμπιο (10’ λ.τρ. Δωματάς), Ιορδανίδης (62’ Μακένγκο), Τζιώρας (55’ Βουκομάνοβιτς)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις