Με φόρα για νίκη και στην Ιτέα ο Ολυμπιακός (pregame)

Στην Ιτέα με αντίπαλο τον τοπικό Αστέρα δοκιμάζεται σήμερα Κυριακή στις 15.00 ο Ολυμπιακός Βόλου, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Αυτό είναι το πρώτο από τα δύο συνεχόμενα παιχνίδια έδρας των «ερυθρολεύκων», καθώς ακολουθεί και η αναμέτρηση με τον ΑΟ Σελλάνων.
Οι «ερυθρόλευκοι» θα αγωνιστούν εκτός Μαγνησίας ύστερα από πολύ καιρό, καθώς θυμίζουμε πως μετά το ματς της πρεμιέρας με τον Οικονόμο στην Τσαριτσάνη, στις 30 Σεπτεμβρίου, ο Ολυμπιακός έπαιξε έξι παιχνίδια εντός νομού (τρία στο Πανθεσσαλικό, δύο στον Αλμυρό και ένα στο Βελεστίνο).


Το βολιώτικο συγκρότημα θα αγωνιστεί αποκλειστικά για τη νίκη, προκειμένου να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας του 4ου ομίλου. Έχει τον πρώτο λόγο, καθώς ο Ολυμπιακός είναι σαφώς πιο ποιοτική ομάδα από τον Αστέρα, ωστόσο, το παιχνίδι θέλει πολύ προσοχή και δεν θα είναι εύκολο για τους «ερυθρόλευκους».
Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να διαχειριστεί και την κούραση, που ενδεχομένως θα υπάρχει, από τον αγώνα Κυπέλλου ΕΠΣΘ της περασμένης Τετάρτης με τη Νίκη.


Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δείξει στα μέχρι τώρα παιχνίδια πως φτάνουν εύκολα στο γκολ (εξαίρεση το ματς πρωταθλήματος με τη Νίκη όπου έμειναν στο 0-0) και θα επιδιώξουν και στο σημερινό ματς να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα.
Ο Αστέρας ξεκίνησε τη χρονιά με φιλοδοξίες και με στόχο να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, ύστερα από επτά αγωνιστικές βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία, μαζί με τον Απόλλωνα Μακρυχωρίου μοιράζονται την 9η θέση με επτά βαθμούς, έχοντας μία νίκη (επί του Θησέα με 1-0 στις καθυστερήσεις με πέναλτι), τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες εντός έδρας, από Μετέωρα στην πρεμιέρα και από τη Νίκη.


Ο Πάρης Ανδράλας, ο οποίος ανέλαβε προπονητής στον Αστέρα πριν από το παιχνίδι με τη Νίκη (διαδέχθηκε στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας τον Κώστα Λίβα) δεν έχει καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα σε νικηφόρο αποτέλεσμα. Το συγκρότημα της Ιτέας προέρχεται από δύο συνεχόμενες ισοπαλίες εκτός έδρας με Απόλλωνα Μακρυχωρίου και ΑΟ Σελλάνων. Ως γνωστόν, ο τραυματισμός του Αστέριου Γιακουμή στο παιχνίδι Κυπέλλου με τη Νίκη θα του στερήσει τη συμμετοχή στο παιχνίδι, ενώ στο Βόλο έμειναν και οι επίσης τραυματίες Βασίλης Σαχινίδης (ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα) και Σάκης Σάββας.
Η αποστολή έχει ως εξής: Παλιούρας, Πορής, Παπουτσογιαννόπουλος, Μπουτζίκος, Νόνης, Οικονομόπουλος, Πίντο, Μαργαρίτης, Ναζίμ, Κόλα, Ρόκας, Λώττας, Πατσής, Ευθυμιάδης, Σκοπελίτης, Ζγκούρι, Σερτζίνιο, Καμπλιώνης και Φλίγκος.
Όσον αφορά το σχήμα που σκοπεύει να παρατάξει ο Περικλής Αμανατίδης δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές, σε σχέση με του έντεκα που ξεκίνησαν στο παιχνίδι Κυπέλλου με τη Νίκη την περασμένη Τετάρτη. Με εξαίρεση, βέβαια, τη θέση του τερματοφύλακα, την οποία εκτός απρόοπτου θα πάρει ο Κώστας Παλιούρας.

«Σφυρίζει» ο Βλάχος
Διαιτητής του σημερινού αγώνα θα είναι ο Ανδρέας Βλάχος της ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής. Ο 27χρονος ρέφερι είχε «σφυρίξει» τον Ολυμπιακό και στο περσινό εκτός έδρας παιχνίδι με τον Οπούντιο Μαρτίνου. Οι «ερυθρόλευκοι», παρά τη νίκη τους με 1-0 σε εκείνο το ματς, είχαν πολλά παράπονα για τη διαιτησία. Ελπίζουν φυσικά να μην υπάρχει αντίστοιχο πρόβλημα σήμερα.
Βοηθοί του κ. Βλάχου στο ματς της Ιτέας ορίστηκαν ο Κυριάκος Βιτσεντζάτος και ο Νίκος Τσαλίκογλου, που επίσης ανήκουν στην ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής. Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι Ανέστης Δουδούμης από την ΕΠΣ Φθιώτιδας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις