Πέρασε και από την Λαμία ο ΠΑΟΚ

Πέρασε και από τη Λαμία ο ΠΑΟΚ, καθώς επικράτησε με 1-0, χάρη σε τέρμα του Βαρέλα στο 54ο λεπτό του αγώνα με την ομώνυμη ομάδα, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Αποτέλεσμα που τον διατήρησε μόνο πρώτο στη βαθμολογία και παράλληλα αήττητο!

Η ομάδα τη Φθιώτιδας θα έπρεπε να είχε κερδίσει πέναλτι σε χέρι που έκανε ο Βιεϊρίνια μόλις στο 11’, ενώ είχε και δοκάρι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπερτόλιο που «έβγαλε» αρχικά ο Πασχαλάκης.

Ωστόσο, ο «δικέφαλος του Βορρά» βρήκε το γκολ που χρειαζόταν από τον αμυντικό από το Πράσινο Ακρωτήρι, στη συνέχεια διαχειρίστηκε σωστά και την αποβολή του Κάνιας με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 63ο λεπτό, για να φτάσει στο πολυπόθητο «διπλό» και να διατηρεί το +6 από τον δεύτερο Ολυμπιακό.

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο, η Λαμία ήταν καλύτερη σε γενικές γραμμές, καθώς όχι μόνο κατάφερε να εξουδετερώσει τα ατού του αντιπάλου της, αλλά θα έπρεπε να έχει τη δυνατότητα να προηγηθεί, όταν σε εμφανές χέρι του Βιεϊρίνια μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής Τσαμούρης δεν υπέδειξε το πέναλτι…

inner

Οι γηπεδούχοι αναπτύχθηκαν κυρίως από τα δεξιά, με τον Καραμάνο να προσπαθεί να προκαλέσει ρήγματα από εκεί, όπως στις φάσεις του 10ου και του 18ου λεπτού, ενώ είχαν την καλύτερη τους φάση για να σκοράρουν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Όταν στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπερτόλιο, ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά με τα δύο χέρια τη μπάλα, η οποία στη συνέχεια βρήκε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του ΠΑΟΚ και απομακρύνθηκε!

inner

Οι Θεσσαλονικείς από την πλευρά τους, έδειξαν να αιφνιδιάζονται από την αντίσταση που συνάντησαν και είναι χαρακτηριστικό πως είχαν σε ολόκληρο το 45λεπτο μια «καθαρή» φάση για γκολ.

Στο 23’, με τον Κάνιας να βγάζει τον Πρίγιοβιτς τετ α τετ με τον Σαράνοφ, αλλά εκείνον να μην μπορεί να βρει «γεμάτα» τη μπάλα που απομακρύνθηκε ακολούθως από τα πόδια του τελευταίου!

Στην επανάληψη, τα… αίματα άναψαν από νωρίς, με τον ΠΑΟΚ να «προειδοποιεί» τον αντίπαλό του, όταν στο 48’, από το γύρισμα του Πέλκα από δεξιά, ο Πρίγιοβιτς κάνει την κεφαλιά αλλά στέλνει τη μπάλα πάνω στον Σαράνοφ.

Η Λαμία «απάντησε» τρία λεπτά μετά, με τον Έπσταϊν να φεύγει ταχύτατα στην αντεπίθεση, να μπαίνει στην περιοχή από αριστερά, αλλά το σουτ του να απομακρύνεται με τα πόδια από τον Πασχαλάκη!

Για να έρθει το 0-1, στο 54ο λεπτό, σε μια… κλασική φάση για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ήτοι, από «στημένη» μπάλα, με τον Βαρέλα να στέλνει τη μπάλα με προβολή, μετά την εκτέλεση φάουλ του Πέλκα, στα δίχτυα του Σαράνοφ!

inner

Με την ποιότητά του, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να διαχειριστεί στη συνέχεια της αναμέτρησης και την, μάλλον αυστηρή, αποβολή του Κάνιας, με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 63’, αντέχοντας παράλληλα στην πίεση που του άσκησε η ομάδα του Μάκη Χάβου.

inner

Με τον τεχνικό της ομάδας της Φθιώτιδας μάλιστα να αλλάζει και το σύστημα της σε 4-4-2, από το 67’ και μετά, αλλά δεν κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Με το σουτ του Αντέτζο και την κεφαλιά του Μπαράλες, στο 74ο και το 80ο λεπτό αντίστοιχα, να περνούν χωρίς αντίκρισμα…

Όπως συνέβη και με την πολύ καλή πάσα του Βιεϊρίνια στο 83′, που έβγαλε τον Λημνιό στην κόντρα, αλλά το πλασέ του δεύτερου από τα δεξιά απομακρύνθηκε με τα πόδια από τον Σαράνοφ, την τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα.

Οι συνθέσεις:

Λαμία (4-2-3-1): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Ασίγμπα (67’ Ρόμανιτς), Αντέτζο, Πλιάτσικας, Μπλάζιτς (75′ Βάντερσον), Δημούτσος, Καραμάνος Μπερτόλιο, Έπσταϊν (85′ Μαστούρ), Μπαράλες.

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Λημνιός, Πέλκας (72’ Άκπομ), Μπίσεσβαρ (53’ Ουάρντα), Πρίγιοβιτς (64’ Βέρνμπλουμ).

Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά).

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις