Εντυπωσιακή η τελετή έναρξης του Ευρωπαϊκού μπάσκετ εφήβων (photos)

Με μια εντυπωσιακή τελετή ο Βόλος σήμανε σήμερα την έναρξη του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Εφήβων. Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Βόλου και χιλιάδες ήταν οι Βολιώτες που την παρακολούθησαν.
Κατά την τελετή χαιρετισμό απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός καλωσορίζοντας μία μεγάλη αθλητική διοργάνωση, διεθνούς εμβέλειας, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Εφήβων….


«Η φιλοξενία αυτής της μεγάλης γιορτής του μπάσκετ στη χώρα μας και στη Θεσσαλία, αποτελεί για εμάς μεγάλη τιμή αλλά συνάμα και μεγάλη ευθύνη, για την άριστη διεξαγωγή της. Είμαι πεπεισμένος πως οι Θεσσαλοί θα συνδράμουν ώστε το Πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και οι αθλητές, συνοδοί και επισκέπτες, να αποκομίσουν μία αξέχαστη εμπειρία, την οποία θα μεταφέρουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός.
Έπειτα εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στις 16 ομάδες που κατάφεραν να φθάσουν στην τελική φάση αυτού του πρωταθλήματος και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία τονίζοντας ότι ο αθλητισμός καλλιεργεί χαρακτήρες ισχυρούς που μαθαίνουν να μάχονται στις δυσκολίες. Παράλληλα, ο κ. Αγοραστός ευχαρίστησε τους εθελοντές και συμπλήρωσε ότι χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτή η διοργάνωση. Τέλος, κάλεσε τον κόσμο του Βόλου να γεμίσει τα γήπεδα όχι μόνο σε αγώνες της Ελλάδας αλλά και των υπόλοιπων χωρών.
Χαιρετισμό απεύθυναν με τη σειρά τους ο Δήμαρχος Βόλου, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Παναγιώτης Τσαγκρώνης και ο Crew Chief Commissioner κ. Reuvern Virovnik.
Στη συνέχεια της τελετής, παιδιά από το Λύκειο Ελληνίδων και από άλλα δημοτικά σχολεία, παρουσίασαν ένα δρώμενο τραγουδώντας ένα τραγούδι που γράφθηκε ειδικά για τη σημερινή ημέρα, ενώ παιδιά, ντυμένα όπως οι κωπηλάτες της αργοναυτικής εκστρατείας, αναπαρέστησαν το ταξίδι της Αργούς. Η Αργώ βρισκόταν μέσα στο λιμάνι του Βόλου, είχε φωταγωγηθεί, και εθελοντές, τραβώντας κουπί, της έδωσαν «ζωή». Τη μουσική έγραψε ο μουσικός κ. Νίκος Παπαθανασίου, ενώ υπεύθυνη των χορογραφιών ήταν η δασκάλα χορού Μήτση Λαούδη.
Σειρά είχαν χορευτικές ομάδες που ξεσήκωσαν τον κόσμο αλλά και cheerleaders που παρουσίασαν το δικό τους χορευτικό. Στο τέλος της έναρξης, τοπικοί άρχοντες, αθλητές και πλήθος κόσμου, ανέβηκαν στη σκηνή, με τον Περιφερειάρχη να βγάζει selfie φωτογραφία. Τη βραδιά συνόδεψαν οι μουσικές επιλογές dj αλλά και τα εντυπωσιακά βεγγαλικά.

πηγή κειμένου: e-thessalia.gr

φωτογραφικό αφιέρωμα: goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις